در گفت وگو با بیمارستان دی اعلام شد

جزئیات گردش ارزی تجهیزات پزشكی در ۹۷

جزئیات گردش ارزی تجهیزات پزشكی در ۹۷ بیمارستان دی: به دنبال اعلام تخلفات ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشكی، مدیركل امور تجهیزات و ملزومات پزشكی سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: كل گردش ارزی كه برای حوزه تجهیزات پزشكی در سال 1397 دریافت و تامین شده، یك میلیارد و 300 میلیون دلار است و از این مبلغ، حدود یك میلیارد و 250 میلیون دلارش ترخیص و وارد چرخه درمان شده است.



مهندس سیدحسین صفوی در گفت و گو با ایسنا، درباره گردش ارزی در حوزه تجهیزات پزشكی، اظهار داشت: كل گردش ارزی كه برای حوزه تجهیزات پزشكی در سال ۱۳۹۷ دریافت و تامین شده، یك میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است. از این مبلغ نیز حدود یك میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلارش ترخیص و وارد چرخه درمان شده است كه عموما در حوزه های مصرفی پزشكی، آزمایشگاهی و دندانپزشكی و بعضی از آنها هم در حوزه تجهیزات سرمایه ای بوده است كه در سال قبل وارد و در چرخه درمان توزیع شده اند. باقی مانده ارز تخصیص داده شده به حوزه تجهیزات پزشكی نیز به تدریج وارد می شود. ما این مسائل را پیگیری می نماییم. بدین سبب اگر ارزی بیرون رود، هم سیستم بانكی پیگیری می كند و هم خودمان پیگیر هستیم كه مابه ازای آن كالا وارد كشور شود.

صفوی با اشاره به تاكید وزیر بهداشت درباره شفاف بودن روند فعالیت شركت های واردكننده تجهیزات پزشكی كه ارز دولتی دریافت می كنند، اضافه كرد: آنچه وزیر در این زمینه مطرح كرده اند، شفاف سازی پروسه ورود تجهیزات و ملزومات پزشكی از ابتدا تا اختتام بوده است كه در این راستا نیز ما آغاز به انتشار لیست شركت ها و اقدامات شان كرده ایم. قاعدتا در این حجم از تخصیص ارز برای واردات كالاها و تجهیزات، تعداد معدودی هم تخلف وجود داشته كه آنها هم در حال رسیدگی است.
نحوه نظارت بر واردكنندگان تجهیزات پزشكی كه ارز دولتی می گیرند
وی با اشاره به اینكه كل تجهیزات و ملزومات پزشكی كه ارز رسمی دریافت می كنند شامل قیمت گذاری هستند و توزیع آنها تحت نظر یك سامانه توزیعی است كه باید از شروع پروسه تا زمان توزیع در میان مصرف كننده نهایی، در آن درج شود، افزود: بر طبق این سامانه موجودی انبارهای شركت ها مشخص است، كالایی كه توزیع شده مشخص است و می دانیم كه این كالا با چه قیمتی توزیع شده است و این موارد مورد رسیدگی قرار می گیرد و با موارد تخلف هم با جدیت برخورد و به آنها رسیدگی می شود.

صفوی با اشاره به اینكه این سامانه هم اكنون هم وجود دارد و فرآیندها را كنترل می كند، اظهار داشت: در ادامه كار سامانه باید دقیق و دقیق تر شده و بهتر عمل كند. همین طور در حال توسعه سامانه كُدینگ تجهیزات پزشكی هستیم تا بتوانیم واردات تجهیزات پزشكی را با جزئیات بیشتری كنترل نماییم. در عین حال باید توجه كرد كه عمده وارد كنندگان و تولیدكنندگانی كه در زمینه تجهیزات پزشكی كار می كنند، سال ها در این عرصه فعالیت نموده اند و عموما هم شركت ها و مجموعه های سالمی هستند، اما به هر صورت امكان دارد تخلف در شبكه توزیع اتفاق افتد. بر همین مبنا وظیفه ما این است كه به دقت نظارت و رصد نماییم.
وضعیت ارز نیمایی در تجهیزات پزشكی
مدیركل امور تجهیزات و ملزومات پزشكی سازمان غذا و دارو در ادامه صحبت هایش درباره وضعیت تخصیص ارز نیمایی در حوزه تجهیزات پزشكی نیز اظهار داشت: باید توجه كرد كه قسمتی از تجهیزات و ملزومات پزشكی مشمول ارز نیمایی می شوند و واقعیت این است كه تامین ارز نیمایی برای تولیدكنندگان و واردكنندگان سخت تر از ارز رسمی است. به هر حال در حال پیگیری این مساله بوسیله بانك مركزی هستیم كه امیدواریم با ما همكاری كرده و تامین ارز نیمایی را برای واردكنندگان و تولیدكنندگانی كه می خواهند از این نوع ارز استفاده كنند، تسهیل كنند.





منبع:

1398/04/26
14:45:59
5.0 / 5
4369
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان