آغاز غربالگری شنوایی 3 تا 5 ساله ها

آغاز غربالگری شنوایی 3 تا 5 ساله ها بیمارستان دی: معاون جلوگیری از معلولیت های سازمان بهزیستی كشور جزئیات اجرای طرح غربالگری شنوایی و بینایی سازمان بهزیستی را شرح داد.

مینو رفیعی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینكه غربالگری شنوایی نوزادان در سال گذشته، ۸۹ درصد از موالید زنده كشور را تحت پوشش قرار داد، اضافه كرد: غربالگری شنوایی برای نوزادان از جانب بخش غیردولتی كه تحت نظارت سازمان بهزیستی هستند، در بیمارستان ها اجرا می شود. با این وجود هزینه انجام غربالگری مذكور معمولا با نرخ دولتی حدود ۱۶ هزار تومان است كه از جانب خانواده ها پرداخت می شود.
وی ادامه داد: هر كودكی كه متولد می شود در صورتی كه واحد غربالگری در بیمارستان مستقر باشد، تحت غربالگری شنوایی قرار می گیرد. البته این اقدام الزامی نیست، اما تاكنون با خانواده ای روبرو نشده ایم كه از انجام این كار امتناع كند. با این وجود مواردی بوده است كه برای استقرار واحد غربالگری در بیمارستان با مشكلاتی به وجود آمده است. به طوریكه برخی بیمارستان ها به ما این اجازه را نداده اند تا در همان محل مستقر شویم.
معاون جلوگیری از معلولیت های سازمان بهزیستی كشور افزود: برخی از بیمارستان های خصوصی یا حتی دولتی موانعی را در این خصوص به وجود می آوردند و بنابراین هم پوشش غربالگری شنوایی سازمان بهزیستی ۱۰۰ درصدی نیست.
وی در ادامه توضیحاتی در مورد طرح جدید غربالگری شنوایی ۳ تا ۵ ساله ها عرضه داد و اظهار داشت: این طرح اخیرا از جانب سازمان بهزیستی كشور شروع شده است چونكه علت اختلال شنوایی در كودكان بین این سنین متفاوت از سنین نوزادی است. اختلال شنوایی در نوزادی معمولا ژنتیكی است، اما در سنین بالاتر معمولا اكتسابی است؛ یعنی كودك امكان دارد در بدو تولد سالم باشد اما بعدا به علت عفونت های مكرر گرفتار مشكل شده و حتی خانواده متوجه آن نشود. بنابراین نیازمند اجرای غربالگری در سنین ۳ تا ۵ سال هم بودیم كه در این خصوص غربالگری برای ۵۰ تا ۶۰ هزار كودك سال قبل انجام شد. اما این طرح را اندك اندك گسترش می دهیم تا مشكلات آن به تدریج استخراج شود.
معاون جلوگیری از معلولیت های سازمان بهزیستی كشور با اشاره به غربالگری مربوط به تنبلی چشم هم اظهار داشت: این طرح برای ۷۵ درصد كودكان ۳ تا ۶ سال یعنی حدود ۳ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر اجرا شده است. سال قبل در مورد تنبلی چشم حدود ۱۵ هزار كودك دارای تنبلی چشم شناسایی و برای درمان ارجاع داده شدند.
رفیعی اضافه كرد: پس از مرحله شناسایی كودكان مبتلا به تنبلی چشم، ویزیت چشم پزشكی بعدی این كودكان به شكل مجانی انجام می شود. اگر خانواده این كودكان نیازمند باشد، پس از بررسی مددكاری هزینه عینك یا جراحی هم در صورت ضرورت به این افراد پرداخت می شود.
وی با اشاره به اینكه این طرح در همه مراكز استان ها در بعضی مهدهای كودك كه زیر نظر سازمان بهزیستی اجرا شده است، خاطرنشان كرد: تنیلی چشم امكان دارد به شكل مادرزادی یا غیرمادرزادی به وجود بیاید. همینطور دور بعدی غربالگری بینایی در آبان و آذرماه برگزار می گردد.

1398/05/15
تگهای خبر: بیمارستان , پزشك , پزشكی , جراحی