یك متخصص عفونی هشدار داد؛

خطرات مبتلا شدن به ویروس آبله مرغان در دوران حاملگی

خطرات مبتلا شدن به ویروس آبله مرغان در دوران حاملگی به گزارش بیمارستان دی یك متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری، نسبت به خطرات مبتلا شدن به ویروس آبله مرغان در دوران حاملگی اخطار داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فرهاد یغمایی، اظهار داشت: آبله مرغان یك بیماری ویروسی بسیار مُسری است كه اغلب در دوران كودكی به آن مبتلا می شویم و مهم ترین علامت آن بروز جوش های آبدار و تاول مانند در سراسر بدن است. عامل این بیماری ویروس واریسلا- زوستر است كه از خانواده ویروس هرپس یا تبخال است. وی درباره ایمنی نسبت به این ویروس توضیح داد: افرادی كه به این بیماری مبتلا می شوند، نسبت به ابتلای مجدد ایمن می شوند، چونكه پادتن های این ویروس در بدن تولید می شوند و باقی می مانند. اما اگر خانمی قبلاً به این بیماری مبتلا نشده باشد یا واكسن آنرا دریافت نكرده باشد و در دوران حاملگی مبتلا شود، هم مادر و هم جنین در معرض خطرات جدی خواهند بود. یغمایی با اشاره به شیوه سرایت این بیماری توضیح داد: این ویروس از راه تماس با فرد مبتلا منتقل می شود و چون دوره كمون یا نهفتگی دارد، امكان دارد شخص مبتلا هیچ علامتی نداشته باشد اما ناقل باشد. خطر انتقال بیماری از دو روز قبل از بروز جوش ها تا زمان خشك شدن كامل آنها وجود دارد و همین نكته سبب می شود این بیماری بسیار واگیر باشد. وقتی ویروس وارد بدن شخص بشود، حداكثر ظرف دو هفته علایم آن، یعنی جوش و تب، بروز پیدا می كنند. عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن سینا درباره خطرات مبتلا شدن به این بیماری در دوره حاملگی اظهار داشت: خطرناك ترین دوره‌ی مبتلا شدن بیست هفته‌ی نخست بارداری، بخصوص هفته های هشتم تا بیستم است. مبتلا شدن به آبله مرغان در این دوره هم با بروز عوارض جدی برای مادر، مانند ذات الریه همراه می باشد و خطر ابتلای جنین به سندرم آبله مرغان مادرزادی را به دنبال دارد. یغمایی، سندرم آبله مرغان مادرزادی را برای جنین بسیار خطرناك دانست و توضیح داد: این سندرم می تواند باعث بروز عوارضی مثل زخم های پوستی، صدمه های ماهیچه ای و استخوانی، میكروسفالی یا كوچك بودن اندازه سر، كوری، ناهنجاری و یا فلج دست ها و پاها و ناتوانی ذهنی فرزند شود، ازاین رو خانم های آبستن باید از هرگونه تماس با فرد مبتلا به آبله مرغان اجتناب كنند. این متخصص عفونی دوره خطرناك دیگر را از پنج روز قبل از زایمان تا دور روز بعد از تولد نوزاد دانست و اظهار داشت: اگر خانم آبستن در فاصله‌ی شش تا بیست و یك روز قبل از زایمان مبتلا شود، خطر ابتلای نوزاد به آبله مرغان خفیف است. اما اگر در بازه زمانی پنج روز قبل از زایمان تا دو روز بعد از تولد نوزاد به بیماری آبله مرغان مبتلا شود، خطر بروز سندرم آبله مرغان نوزادی یا نئوناتال ظرف پنج تا ۱۰ روز بعد از تولد در نوزاد وجود دارد كه می تواند عوارض بسیار جدی، مانند تشنج، فلج شدن و حتی مرگ به دنبال داشته باشد. یغمایی به خانم های آبستن سفارش كرد: اگر خانمی مطمئن نیست كه قبلاً به این بیماری مبتلا و در مقابل آن ایمن شده است، به هیچ وجه نباید در معرض افراد مبتلا به آبله مرغان قرار گیرد. اگر هم مطمئن است كه قبلاً مبتلا نشده است، می تواند پیش از مبادرت به حاملگی واكسن آبله مرغان را دریافت كند تا ایمن شود. این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به تأثیر واكسن آبله مرغان، اظهار داشت: این واكسن از سال ۱۹۹۵ به بازار آمده است و اگر خانمی كه با فرد مبتلا تماس داشته است، ظرف سه روز این واكسن را دریافت كند، از بروز این بیماری جلوگیری می شود یا از شدت آن كم می شود. همچنین، اگر خانمی در آینده قصد حاملگی دارد و گمان می كند خطر ابتلایش به این بیماری در دوران حاملگی زیاد است، می تواند واكسن بزند ولی بهتر است كه دست كم یك تا سه ماه بین واكسن زدن و اقدام برای حاملگی فاصله باشد. عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن سینا درباره‌ی امكان پیشگیری از بروز عوارض خطرناك آبله مرغان در نوزادان اظهار داشت: اگر احتمال ابتلای نوزاد مطرح باشد و بلافاصله بعد از تولد به او واكسن آبله مرغان تزریق شود، عوارض بیماری تا حد زیادی كنترل خواهد شد، اما تشخیص و درمان دیرهنگام عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارد. یغمایی در انتها خاطرنشان كرد: خانم های حاملگی كه قبلاً به آبله مرغان مبتلا نشده اند، باید كاملاً مراقب باشند كه با افراد مبتلا به آبله مرغان برخورد نداشته باشند. اگر هم مطمئن نیستند كه قبلاً مبتلا شده اند یا نه، می توانند قبل از مبادرت به حاملگی با انجام آزمایش خون از این مسئله مطمئن شوند.

1398/06/04
تگهای خبر: بیماری , درمان , زایمان , متخصص