در حاشیه همایش روز داروساز عنوان شد؛

ماجرای نامه دارویی رئیس بانك مركزی، واكنش به آمار تولید دارو

ماجرای نامه دارویی رئیس بانك مركزی، واكنش به آمار تولید دارو به گزارش بیمارستان دی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: در صورت عدم نظارت بر تخصیص ارز 4200 تومانی برای دارو، همین ارز می تواند پایه رانت باشد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمدرضا شانه ساز، روز سه شنبه در حاشیه همایش روز داروساز در تالار ابوریحان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، درباب گلایه های مدیران شركت های دارویی از نامه رئیس كل بانك مركزی، گفت: من واقعا علت این همه ناراحتی را متوجه نمی شوم. رئیس بانك مركزی نامه ای به رئیس جمهور داد كه نه فقط فهرست برخی شركت های دارویی، بلكه شركت های دیگر را فهرست كرد و عنوان داشت كه اسامی این شركت ها در فهرست تعهدات ایفا نشده است. نه شخصی را متهم كرده و نه فردی را مورد شماتت قرار دادند. وی ادامه داد: شركت ها، ارز درخواست كرده بودند، ما هم ارز مورد نیاز را به آنها اختصاص دادیم كه این داروها هم مورد نیاز كشور بوده است و نیاز آنها به این ارز در سازمان غذا و دارو تایید شده است. شانه ساز افزود: در حوزه دارو از زمانی كه ثبت سفارش صورت می گیرد و ارز تخصیص داده می شود، تا زمانی كه كالا به ایران وارد و از گمرك ترخیص شود، حداقل بین ۴ تا ۸ ماه طول می كشد. وی ادامه داد: وزیر بهداشت در همان زمان كه این صحبت عنوان شد اظهار داشت كه باید بررسی شود و پاسخ مربوطه را خواهیم داد. ما هم در سازمان غذا و دارو بررسی كردیم و دیدیم كه در بازه زمانی سال های ۹۴ تا ۹۷ واقعا بسیاری از شركت ها به تعهدات خود عمل كرده اند. رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: فكر می كنم با این بررسی ها، می توانیم جواب نامه اداری بانك مركزی را بدهیم. چرا دوستان این قدر براشفته می شوند. شانه ساز اظهار داشت: نكته ای كه وزیر در صحبت های خود مد نظر دارد می گوید كه ما بخاطر اینكه سامانه هایمان كامل نیست و هنوز كارایی كامل را ندارد، نمی دانیم ارزی كه به دارو و تجهیزات اختصاص می دهیم آیا كاملا تمام آن به دارو و تجهیزات تبدیل می شود یا خیر و این حرف كاملا ساده و روشن است و نباید سبب تشویش دوستان شود. وی ادامه داد: وقتی برخی صحبت ها زبان به زبان بچرخد، حرف از هدف اصلی گوینده دور می شود. در این قضیه هم تمام صورت مسئله چیزی است كه من به شما گفتم. شانه ساز اشاره كرد: باید بگویم كه در صورت عدم نظارت، ارز ۴۲۰۰ تومانی هم خود یك پایه برای رانت است. رئیس سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: ما مدارك و مستندات مربوطه را از شركت ها در خواست كردیم و در یك سری شركت ها خودمان به آن شركت ها رفتیم و مدارك را بازنگری كردیم و مستندات لازم را از آنها ستاندن كردیم. هم اكنون هم در حال راستی آزمایی هستیم و گزارش خواهیم داد. وی افزود: در مورد شركت هایی هم كه در این مساله مورد پیگیری قرار گرفتند، از این امر رضایت دارند و حتی از ما تشكر كردند كه شما با دقت عملكرد شركت ها را بررسی می كنید و دوغ و دوشاب را از هم جدا می كنید. شانه ساز در واكنش به مباحث نشست كمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی، اضافه كرد: می توانیم یك جلسه برگزار نماییم و مسائل مربوطه را مطرح نماییم و تبادل نظر نماییم تا ناراحتی ها رفع گردد. وی درباب آمارهایی كه برخی دست اندر كاران حوزه دارو عنوان می كنند، اظهار داشت: اینكه می گویند آمارهای اعلام شده متناقض است، مگر چقدر متفاوت است.

1398/06/09
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , دارو