معاون كل وزارت بهداشت تاكید كرد؛

راهكار برچیدن بازار غیر قانونی دارو، كنترل بازار ۲۳ هزار میلیاردی

راهكار برچیدن بازار غیر قانونی دارو، كنترل بازار ۲۳ هزار میلیاردی به گزارش بیمارستان دی معاون كل وزارت بهداشت، از تشدید برخورد با تخلفات دارویی اطلاع داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، ایرج حریرچی، در مورد اقدامات وزارت بهداشت در مورد كنترل و نظارت بر عرضه دارو در بازار ناصرخسرو اظهار داشت: هر بازاری با دو سوی عرضه و تقاضا شكل می گیرد كه در بیشتر مواقع تقاضا برتری داشته و حتی در بعضی بازار ها، تقاضای القایی هم وجود دارد كه نقش مهم تری را ایفا می كند. ایشان در ادامه اضافه كرد: نقش نظارتی بدین گونه است كه به صورت پیشگیرانه، جلب مشاركت، رصد وقایع و برخورد قانونی و قاطع با تخلفات، اقداماتی را انجام می دهیم و اگر تصور نماییم با استقرار در بازار ناصرخسرو و برخورد، همه مشكلات حل خواهد شد، به رغم اینكه این اقدام لازم است؛ اما همه ماجرا نیست. به طور مثال در مورد اعتیاد، طبق اعلام رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر هم اكنون تعداد دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر معتاد داریم و یكی از شایع ترین دلیل محكومیت ها به طور مستقیم یا غیر مستقیم وابستگی به مواد مخدر است كه صرف برخورد، نمی توان مساله را ریشه ای حل كرد. معاون كل وزارت بهداشت با اشاره به اینكه برخی تقاضاها مانند درخواست دارو برای سقط غیرقانونی جنین، جنبه غیرقانونی و غیراخلاقی دارد، خاطرنشان كرد: بازار ناصر خسرو یك بازار شبه دارویی است مثلا متادون و ریتالین در بازار شبه مواد مخدر عرضه می شوند. همینطور داروهایی كه برای افزایش قد تبلیغ می شود و در فهرست رسمی دارویی كشور نیستند و یا داروی خارجی كه مشابه داخلی آن تولید می شود و به اشتباه، خارجی آن تجویز می شود، تقاضاهایی را بوجود می آورد. به قول حریرچی، ما یك بازار ۲۳ هزار میلیاردی داریم كه این حجم عظیم قاعدتا برای افراد سودجو و متخلف، بازار حجیم و جذابی است و حتی یك درصد آن هم رقم بزرگ و قابل توجهی است و دشمنان ما در شرایط تحریم به سمت تحریم ظالمانه و ایجاد مشكل در حوزه دارویی می روند و رسانه های معاند هم به طور مستمر، بازار را هدفگیری كرده اند و مهم ترین تبلیغ آنها دارو و مكمل های دارویی است وی با تاكید بر اینكه بهترین روش، پیشگیری و شفاف سازی است، اظهار داشت: یكی از مهم ترین ابزارها، سامانه تی تك و اجرای نسخه پیچی الكترونیك است به نحوی كه هر دارویی از داروخانه بیرون برود مشخص شده و همه داروها رصد می شوند و حتی اینكه هر پزشك طبق راهنمای بالینی دارو تجویز كند، مشخص شده و بدین ترتیب همه فرایند دارویی قابل نظارت می شود. معاون كل وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: با اقدامات جدی اخیر وزارت بهداشت روند مقابله با فساد و تخلف در كل زنجیره توزیع و فروش دارو هم به صورت پیشگیرانه و پیشگیری از تخلف و فساد و هم برخورد قاطع با متخلفین و مفسدین با شدت بیشتری در حال انجام می باشد.

1398/06/21
تگهای خبر: ابزار , بهداشت , پزشك , دارو