یك متخصص قرنیه عنوان كرد؛

مهم ترین علایم خشكی چشم، شیوع بیماری رو به افزایش است

مهم ترین علایم خشكی چشم، شیوع بیماری رو به افزایش است به گزارش بیمارستان دی یك متخصص قرنیه از خشكی چشم بعنوان یكی از بیماری های شایع چشمی نام برد و اظهار داشت: سوزش و احساس جسم خارجی در چشم، خستگی چشم ها و خواب آلودگی، بعنوان مهم ترین علایم شناخته می شوند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سید محمد قریشی، در آستانه برگزاری بیست و نهمین كنگره سالیانه چشم پزشكی ایران، با عنوان این مطلب كه چشم از دو قسمت اصلی تشكیل شده است، اضافه كرد: قسمت های خلفی شامل شبكیه و مشیمیه و قسمت قدامی یا جلویی چشم شامل عدسی، قرنیه، ملتحمه و پلك ها می باشد استاد دانشگاه علوم پزشكی اصفهان، با اشاره به اینكه یكی از شایع ترین بیماری قسمت قدامی چشم، اختلالات اشك و خشكی چشم است، افزود: امروزه اختلالات اشك و خشكی چشم، همه جوامع، قشرها و سنین را درگیر ساخته و شیوع آن رو به افزایش است. این متخصص قرنیه با اشاره به تلاش هایی كه برای پیشگیری و كنترل این عارضه چشمی در جهان صورت گرفته است، اظهارداشت: امروزه تحقیقات و اقدامات زیادی در سطح جهانی برای پیشگیری و درمان این عارضه در حال انجام می باشد و امید می رود بتوان بر این معضل فارغ آمد. قریشی اضافه كرد: عوامل گوناگونی نظیر بیماری های عمومی و چشمی، اعمال چشمی، بیماری های اتوایمیون و بافت كلاژن، بیماری های ژنتیكی و مادر زادی و عوامل ناشناخته، در بروز این بیماری نقش دارند، ولی افزایش شیوع آن در سال های اخیر، در رابطه با سبك زندگی كنونی همچون شیوه تغذیه، تحرك كم، افزایش استرس، آب و هوا و آلودگی های محیطی است. از عوامل مهم دیگر، افزایش خشكی چشم، كاركردن زیاد با كامپیوتر و استفاده مفرط از تلفن همراه می باشد. بنابراین باآنكه در گذشته، خشكی چشم مختص سنین بالا بود، اما متاسفانه امروزه این معضل به قشر جوان هم سرایت كرده است. وی افزود: البته چاره اندیشی این نیست كه افراد از كامپیوتر و موبایل استفاده نكنند بلكه باید استفاده از این وسایل حتی الامكان محدود شود و فردی كه از این وسایل استفاده می نماید باید به چشمانش استراحت دهد و نباید زمان زیادی به صفحه كامپیوتر و موبایل خیره شود بلكه با پلك زدن مداوم و استراحت های متناوب و سایر اقدامات، بر این مشكل غلبه كند. این متخصص قرنیه همینطور نقش تغذیه در جلوگیری از بروز خشكی چشم را بسیار موثر دانست و افزود: آنتی اكسیدان ها و رژیم های غذایی كه امگا ۳ دارند در جلوگیری از خشكی چشم بسیار موثر هستند. قریشی همینطور به مهم ترین علایم خشكی چشم اشاره نمود و اضافه كرد: سوزش و احساس جسم خارجی در چشم، خستگی چشم ها و خواب آلودگی، بعنوان مهم ترین علایم شناخته می شوند. زمانی كه فرد گرفتار خشكی چشم می شود اشك به خوبی سطح چشم را پوشش نمی دهد واین مساله منجر به علایم ذكر شده و هم اختلالات بینائی می شود. این متخصص قرنیه تصریح كرد: با اینكه خشكی چشم امكان دارد درمان قطعی نداشته باشد، اما در اغلب موارد می توان بیماری را با درمان های موجود كنترل كرد. وی تصریح كرد: افرادی كه از كامپیوتر استفاده می نمایند تلاش كنند مانیتور دستگاه آنها یك مقدار پایین تر از سطح چشم باشد تا چشم خود به خود یك مقدار بسته بماند و اگر در محیطی كار می كنند كه هوای آن خشك است، حتی الامكان از وسایلی كه سبب مرطوب شدن محیط می شود استفاده كنند و در معرض محیط آلوده و باد قرار نگیرند. بیست و نهمین كنگره سالیانه چشم پزشكی ایران، از ۲۸ آبان تا اول آذر ۹۸ در مشهد برگزار می گردد.

1398/07/06
تگهای خبر: استرس , بیماری , پزشك , پزشكی