رئیس بیمارستان كودكان مفید؛

كودكان حساس به تخم مرغ مراقب شوك واكسن آنفلوانزا باشند

كودكان حساس به تخم مرغ مراقب شوك واكسن آنفلوانزا باشند به گزارش بیمارستان دی دبیر علمی پانزدهمین كنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب كودكان، با اشاره به شیوه بیماری های ویروسی در فصل مدرسه، اظهار داشت: سرماخوردگی هم می تواند منجر به مرگ شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فرید ایمانزاده، بامداد یكشنبه در نشست خبری پانزدهمین كنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب كودكان كه مقرر است از ۱۶ تا ۱۹ مهر ۹۸ در بیمارستان فوق تخصصی كودكان مفید برگزار شود، با اشاره به بازار آشفته مكمل ها در كشور، اضافه كرد: هم اكنون شاهد می باشیم، مكمل ها و ویتامین هایی برای كودكان مورد استفاده قرار می گیرد كه خیلی برای رشد بچه ها مهم نیست. وی با عنوان این مطلب كه برخی همكاران از مواد موثره در مكمل ها چندان اطلاعاتی ندارند، اظهار داشت: ما تلاش می نماییم در كنگره امسال، به این مورد بپردازیم و بگوییم مكمل هایی را تجویز كنند كه به درد بچه بخورد. دبیر علمی كنگره با اشاره به این مورد كه مصرف مكمل ها و ویتامین ها در كشور بیش از اندازه معمول است، اضافه كرد: ما باید بدانیم كه كدام مكمل یا ویتامین به درد كودكان می خورد و بر همان اساس، تجویز مكمل و ویتامین داشته باشیم. ایمانزاده در ادامه به چهار علامت اصلی اسهال، یبوست، درد شكم و استفراغ بعنوان عوامل رجوع كودكان به مراكز درمانی، اظهار داشت: این بیماری ها همچنان شایع ترین بیماری هایی هستند كه كودك با این علامت ها به اورژانس یا مطب می رود. رئیس بیمارستان فوق تخصصی كودكان مفید، در ارتباط با تفاوت سرماخوردگی و آنفلوانزا، تصریح كرد: این دو بیماری با یكدیگر تفاوت دارند، اما سرماخوردگی هم می تواند به بیماری خطرناك تبدیل گردد، اگر مراقب نباشیم. وی افزود: یك سرماخوردگی ساده اگر به درستی مراقبت نشود، می تواند به قلب بزند و حتی منجر به مرگ شود و ما مواردی از این مرگ و میرها را داشته ایم. از همین رو، نباید در مورد سرماخوردگی، ساه انگاری شود. بلكه می بایست با مصرف زیاد مایعات و استراحت كامل، سرماخوردگی را كنترل كرد و جلوی انتشار ویروس در بدن و به افراد دیگر را گرفت. ایمانزاده با عنوان این مطلب كه واكسن آنفلوانزا برای سرماخوردگی نیست، اضافه كرد: سرماخوردگی یك نوع رینو ویروس می باشد كه قسمت های فوقانی دستگاه تنفسی را درگیر می كند. اما، آنفلوانزا، انواع مختلفی دارد كه تمام بدن را درگیر ساخته و حتی منجر به مرگ هم می شود. در حالیكه در سرماخوردگی، این اتفاق به ندرت رخ می دهد. وی اظهار داشت: ویروس آنفلوانزا با زدن واكسن كنترل نمی گردد، چون انواع آنفلوانزا وجود دارد كه امكان دارد واكسنی كه زده ایم برای آن نوع آنفلوانزا نباشد. ایمانزاده در ارتباط با حساسیت هایی كه برخی افراد نسبت به واكسن آنفلوانزا دارند، اضافه كرد: كودكانی كه به تخم مرغ آلرژی و حساسیت دارند، باید مراقب باشند كه واكسن آنفلوانزا می تواند به آنها شوك وارد كند. زیرا، واكسن آنفلوانزا، ویروس زنده است كه به بدن تزریق می شود. امكان دارد با داروهایی كه فرد استفاده می نماید، این ویروس قوی شود. وی اظهار داشت: افرادی كه ایمنی بدن آنها ضعیف است و یا اینكه از داروهای سیستم ایمنی بدن استفاده می نمایند، باید مراقب باشند و حتی الامكان واكسن آنفلوانزا را در محیط بیمارستانی و یا اورژانس بزنند، كه در صورت بروز مشكل، بتوان اقدامات درمانی لازم را انجام داد.

1398/07/08
تگهای خبر: آنفلوانزا , امداد , بیمارستان , بیماری