رئیس انجمن قلب ایران عنوان كرد؛

علائمی كه از سكته حاد قلبی خبر می دهند

علائمی كه از سكته حاد قلبی خبر می دهند به گزارش بیمارستان دی رئیس انجمن قلب و عروق ایران اظهار داشت: شایع ترین علامت سكته حاد قلبی احساس درد شدید در قفسه سینه است، این درد اغلب به شكلی است كه بیمار تاكنون آنرا تجربه نكرده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فریدون نوحی، در سومین كنگره تازه های آنژیوپلاستی اورژانس كه روز پنج شنبه در بیمارستان سینا برگزار شد، اظهار نمود: درمان سكته های حاد قلبی كه به PPCI معروف است بسیار اهمیت دارد خصوصاً اگر این درمان بموقع برای بیمار صورت گیرد، برای اینكه اگر سهل انگاری در درمان بیماران گرفتار سكته حاد قلبی صورت بگیرد این احتمال وجود دارد كه آنها به عوارض جدی یا حتی مرگ گرفتار شوند. وی افزود: افرادی كه در خانواده آنها سابقه سكته زودرس وجود داشته یا مبتلایان به فشار، چربی و قند خون بالا بیشتر در معرض مبتلاشدن به سكته های حاد قلبی هستند، افرادی هم كه دخانیات مانند سیگار را استعمال می كنند یا اشخاصی كه به اضافه وزن و چاقی گرفتار هستند هم این احتمال وجود دارد كه نسبت به سایر افراد بیشتر به سكته های حاد قلبی گرفتار شوند. نوحی، درباره علایم سكته های حاد قلبی اضافه كرد: درد شدیدی كه فرد تا كنون تجربه نكرده است می تواند خبر از سكته حاد قلبی دهد، این درد می تواند در قفسه سینه متمركز باشد یا به فك یا دست چپ منتشر شود، این درد امكان دارد حدود ۱۵ دقیقه طول بكشد و با تعریق سرد و حالت تهوع همراه باشد، بدین سبب اگر فردی این علایم را داشت باید به سكته حاد قلبی مشكوك شویم و او را به نزدیك ترین مركز درمانی منتقل نماییم یا بلافاصله اورژانس را خبر نماییم، البته درد می تواند در قفسه سینه آغاز نشود و در فك شروع شود همین طور درد قفسه سینه می تواند به دست راست هم انتشار پیدا كند. نقش آنژیوپلاستی در نجات بیماران سكته قلبی وی تاكید كرد: افراد در معرض خطر در صورت احساس كردن هر درد در قسمت بالای ناف باید به سكته قلبی مشكوك شوند البته برای تشخیص قطعی این عارضه مراجعه به پزشك ضروری می باشد، سكته های حاد قلبی در مردان شایع تر است، ولی زنان هم می توانند به این عارضه مبتلا شوند. رئیس انجمن قلب و عروق ایران، درباره اولین اقداماتی كه در مواجهه با فردی كه سكته قلبی كرده است، باید انجام دهیم اظهار داشت: اگر بیمار فشارش افت كرده باشد، باید پاهای او را بالا بیاوریم كه برگشت خون به قلب بیشتر صورت بگیرد البته بهترین كار رساندن بیمار به نزدیك ترین مركز درمانی یا خبر دادن اورژانس است، اگر بیمار سابقه بیماری های قلبی داشته و قرص های زیر زبانی یا اسپری های مخصوص را مصرف می كرده است، اعضای خانواده می توانند قرص زیر زبانی را سوراخ كرده و مایع درون آنرا داخل دهان بیمار بچكانند، برای اینكه اگر قرص زیر زبانی به شكل كامل مصرف شود این احتمال وجود دارد كه راه نای را بسته و بیمار به ایست تنفسی مبتلا شود. وی تصریح كرد: فردی را كه مشكوك هستید سكته قلبی كرده است بهتر است به كمك برانكارد یا ویلچر او را جابجا كنید بدین سبب تا حد امكان شخص باید استراحت داشته باشد و جابجا نشود.

1398/07/12