وزیر بهداشت تأكید كرد

فضای بانشاط به دانشگاه ها بازگردد، دانشگاه ها را محل كسب درآمد تصور نكنیم

فضای بانشاط به دانشگاه ها بازگردد، دانشگاه ها را محل كسب درآمد تصور نكنیم به گزارش بیمارستان دی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با تاكید بر اینكه رؤسای دانشگاه های علوم پزشكی تنها درگیر مسائل آموزشی و پژوهشی نیستند، اظهار داشت: امروز ما نیاز داریم تا فضای نشاط به دانشگاه ها بازگردد و این امر احتیاج به خط شكنی دارد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر نمكی امروز در مراسم شروع سال تحصیلی كه در دانشگاه تهران برگزار شد، با تاكید بر اینكه دانشگاه های علوم پزشكی كشور تنها درگیر مسائل آموزشی و پژوهشی نیستند، اضافه كرد: رؤسای دانشگاه های علوم پزشكی گرفتار این مورد هستند كه اگر در رسیدگی و درمان بیماران اندكی دیرتر اقدام گردد، از سوی دادستانی، نمایندگان مجلس و یا هر جریانی كه ربطی به مبحث درمان ندارند، مورد تعدی قرار خواهند گرفت.
وی با انتقاد نسبت به عملكرد نادرست سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت هزینه ها، تصریح كرد: ما نمی توانیم از پذیرش بیماران به علت عملكرد نادرست سازمان تأمین اجتماعی امتناع نماییم، ولی خیلی ها نمی دانند كه ما چگونه دارو تهیه می نماییم و اجازه نمی دهیم كه لحظه ای اتاق های عمل تعطیل شود.
نمكی، دانشگاه را محلی دانست كه باید منجر به تغییر دیدگاه ها شود و افزود: ما نباید دانشگاه ها را محل كسب درآمد تصور نماییم و بر مبنای آن دانشجویان شهریه ای را پذیرش نماییم كه از نظر توان علمی با دانشجویان دارای رتبه تفاوت های فاحشی دارند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با انتقاد از اینكه ما تابحال نتوانسته ایم سهم دانشگاه ها را در جی دی پی اندازه گیری نماییم، تصریح كرد: دلیل آن پاسخ ندادن به این سؤال است كه «ما چه كسی را با چه سطحی از مهارت در چه دوره ای توسط چه كسی، كجا، با چه هزینه ای و برای كدام نظام عرضه خدمت تربیت كنیم». ما آموزشگاه های بهیاری را بستیم و در عین حال دكترای پرستاری را پذیرش كردیم، ولی این سوال مطرح است كه كدام دكتر پرستاری در كنار تخت بیمارستان ها عرضه خدمت می كند.
نمكی، ۴۴ درصد بیكاران را از میان فارغ التحصیلان لیسانس به بالا دانست و افزود: دانشگاه ها از جامعه بریده نیستند. در سفری كه به كردستان داشتم به یكی از روستاهای این استان رفتم كه هیچ زن بالای ۳۰ سالی نبود كه دندان مصنوعی نداشته باشد و این وضعیت در حالی است كه كردستان دارای یك دانشگاه دندان پزشكی است و دانشجویان این دانشگاه سفری به این روستاها نداشته اند.
وزیر بهداشت تاكید كرد: ما بعنوان خردمندان پرچمدار تحول در كشور انتظار داریم كه شأن دانشگاه، دانشجو و استاد را دریابیم و امروز شاهدیم كه حداقل پرداخت را به استادان داریم.
نمكی، همینطور خطاب به رئیس جمهور خواهان برگرداندن نشاط به دانشگاه ها بود و این امر را احتیاج به خط شكنی دانست و ابراز امیدواری كرد كه جو پرنشاط به دانشگاه ها برگردد.

1398/07/24