رییس كمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین اخبر داد

ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به ۴۷۷ هزار زائر اربعین

ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به ۴۷۷ هزار زائر اربعین به گزارش بیمارستان دی رئیس كمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی 98 اظهار داشت: در روزهای اربعین امسال بیشتر از 477 هزار نفر از خدمات بهداشتی، درمانی و تیم های فوریت های پزشكی در مرزهای كشور بهره مند شدند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر پیرحسین كولیوند با اشاره به اینكه در روزهای اربعین امسال بیشتر از ۴۷۷ هزار نفر از خدمات بهداشتی، درمانی و تیم های فوریت های پزشكی در مرزهای كشور بهره مند شدند كه از این بین حدود ۲۸ هزار و ۹۰۰ نفر از آنان اتباع سایر كشورها بودند، اظهار داشت: امسال خدمات كمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی۷۰ درصد، اعزام مصدومان و بیماران توسط آمبولانس های زمینی اورژانس ۵۵ درصد و اعزام مصدومان توسط آمبولانس های اورژانس هوایی به مراكز درمانی، ۳.۵ درصد نسبت به سال قبل رشد داشت.

وی اضافه كرد: امسال شاهد افزایش ۲۲ درصدی منابع انسانی و لجستیكی كمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی بودیم و خوشبختانه در طول پیاده روی اربعین حسینی، ۱۱۰۰ دستگاه آمبولانس، ۴۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۵ فروند بالگرد و ۴ فروند بیمارستان هوایی، ۹ بیمارستان سیار، ۴ بیمارستان برای حوادث تروریستی، شیمیایی و میكروبی و ۲۰ دستگاه آمبولانس مجهز به تجهیزات حملات شیمیایی، میكروبی و تروریستی به مرزهای چهارگانه كشور اعزام شده است و ۱۷ هزار نیروی عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی، تیم های مدیریت بیماری ها شامل ۸۴۵ نفر، ۱۶۰ تیم بهداشتی و ۵۶ مركز درمانی سیار نیز در خدمت زوار اربعین حسینی بودند.

كولیوند افزود: در طول پیاده روی اربعین حسینی، بیشتر از ۲۹۵ هزار نفر از زوار اربعین حسینی به مراكز درمانی ثابت و سیار بازگشت كردند كه منجر به بستری شدن ۱۶ هزار و ۷۰۲ نفر و ۱۶۲ نفر در بخش مراقبت های ویژه مراكز درمانی ثابت شد همین طور ۹۶۶ عمل جراحی در مراكز درمانی ثابت و سیار پیش بینی شده، انجام و خدمات بهداشتی و درمانی به دو هزار و ۹۷۱ مادر حامله ارائه شد.

وی با اشاره به اینكه ۵۵۴ مصدوم و بیمار اعزامی از عراق به مرزهای ۴ گانه كشور منتقل شدند، اظهار داشت: ۳۲۵ مصدوم و بیمار توسط اورژانس پیش بیمارستانی به مراكز درمانی محل سكونتشان انتقال داده شدند همین طور خدمات كمك های اولیه روانشناختی به بیشتر از ۴۷ هزار نفر از زوار ارائه شد.

كولیوند افزود: در این مدت بیشتر از ۶۵ هزار مورد بازدید توسط تیم های بهداشتی وزارت بهداشت در داخل خاك ایران و ۲۲۳۷ مورد بازدید از موكب ها همین طور بیشتر از ۵۱۰۰ مورد بازدید از مراكز تهیه و توزیع غذا در ایران و بیشتر از ۱۲۰۰ مورد بازدید از مراكز تهیه و توزیع غذا در خاك عراق انجام و در نهایت ۵۸۰۰ كیلوگرم مواد غذایی مشكوك معدوم شد.

وی با اشاره به واكسیناسیون بیشتر از ۱۰۱ هزار نفر از اتباع كشورهای خارجی در ایران به منظور پیش گیری از شیوع بیماری های مختلف، اشاره كرد: در ایران به ۱۴۷ هزار زائر ایرانی و خارجی و در عراق به ۲۷۶ هزار نفر آموزش های لازم بهداشتی ارائه شده است همین طور ۲۴ هزار نفر از خادمین و مسئولان موكب ها، آموزش های لازم برای پیش گیری از بیماری ها را فراگرفتند.

رییس كمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی ۹۸ در ادامه اظهار داشت: با استقرار ۱۹۶۴ نفر در پایانه های مرزی جهت كنترل سندرمیك بیماری های واگیر و پایش دقیق اطلاعات بهداشتی و درمانی، شاهد كنترل دقیق زوار از نظر علایم سندرمیك بیماری ها در كشور عراق و در مرزهای غربی و شرقی كشور و عدم شیوع بیماری های واگیر در ایران بودیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ۴۹ درصد از خدمات درمانی ارائه شده به زوار در مرز مهران، ۱۶ درصد در مرز چذابه، ۱۰ درصد در مرز خسروی، ۴ درصد در مرز شلمچه و ۲۱ درصد خدمات نیز در سایر مرزها همچون میرجاوه و آستارا به زوار ارائه شده است.

رییس سازمان اورژانس كشور با اشاره به اعزام ۱۶۸ بیمار و مصدوم توسط ۱۵ بالگرد اورژانس هوایی به مراكز درمانی اظهار داشت: این ۱۶۸ بیمار و مصدوم در ۹۳ ماموریت به مراكز درمانی منتقل شده اند كه ۱۱۰ نفر از مصدومان مربوط به حوادث ترافیكی و ۵۸ نفر نیز مربوط به حوادث غیرترافیكی بودند.

بنابر اعلام وبدا، كولیوند درانتها از همكاری معاونت های مختلف وزارت بهداشت و سازمان های تابعه این وزارتخانه همین طور ستاد كل نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان بهزیستی كشور، سازمان تامین اجتماعی، سازمان پدافند غیرعامل كشور، سازمان مدیریت بحران كشور، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان بسیج جامعه پزشكی، سازمان پزشكی قانونی كشور، سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان دامپزشكی كشور همین طور ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و كمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی تقدیر و تشكر كرد.

1398/08/03
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , بیماری