سازمان غذا و دارو اعلام كرد؛

۴۸ درصد مسمومیت ها عمدی است

۴۸ درصد مسمومیت ها عمدی است به گزارش بیمارستان دی رئیس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو اظهار داشت: داروهای موثر اعصاب و روان مانند داروهای آرامبخش،  علت ۷۰ درصد از موارد مسمومیت دارویی هستند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، یسنا به منش، با اشاره به اینكه شایع ترین علت بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها بیشتر از مقادیر درمانی است، خاطرنشان كرد: با عنایت به آمار سازمان پزشكی قانونی كشور در مورد مرگ و میر ناشی از مسمومیت با داروها، طی ۸ سال گذشته، تعداد موارد مرگ ناشی از مسمومیت های دارویی از ۶۰۰ نفر به حدود ۸۰۰ نفر در سال ۱۳۹۷ رسیده است. وی با اشاره به اینكه مرگ ناشی از مسمومیت دارویی در كشور ما نزدیك به ۲۰ درصد كل موارد مرگ ناشی از مسمومیت را شامل می شود، اضافه كرد: در سال ۱۳۹۷، نخستین علت رفتن به بخش مسمومیت های بیمارستان ها، با شیوع حدود۴۰ درصد به بیشتر از ۶۰ هزار رجوع رسیده است. به قول به منش، شیوع مسمومیت دارویی در شهرهای ایران متفاوت می باشد و در بیمارستان های شهرهای اردبیل، آبادان، یاسوج، شیراز، گیلان، گلستان، زاهدان، اراك و ارومیه، مراجعات مسمومیت های دارویی، درصد بالاتری رانسبت به دیگر مسمومیت ها به خود مختص كرده است. وی افزود: بیشترین تعداد رجوع مسمومیت های دارویی در بیمارستان لقمان حكیم با ۶۴۰۰ رجوع مسمومیت دارویی، سپس گیلان، آذربایجان غربی، مازندران، اردبیل، مشهد، گلستان، كردستان، بندرعباس، به ترتیب از ۵۲۰۰ تا ۱۷۰۰ رجوع مسمومیت دارویی در سال ۱۳۹۷ بوده است. رئیس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو، تصریح كرد: ۴۸ درصد از كل مسمومیت های رجوع شده به بیمارستان ها علت تعمدی دارد. وی خاطرنشان كرد: مسمومیت های دارویی در كودكان با شیوع كمتر از ۴ درصد و اغلب به صورت اتفاقی و در اثر كنجكاوی كودك و یا اشتباه والدین رخ می دهد. به قول به منش، در بزرگسالان داروهای موثر در بیماری های اعصاب و روان خصوصا داروهای آرامبخش، ضد افسردگی و ضد جنون، مسكن های غیر مخدر، عهده دار نزدیك به ۷۰ درصداز موارد مسمومیت دارویی هستند.

1398/08/09
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , پزشك , پزشكی