معاون كل وزارت بهداشت؛

۱۷ درصد هزینه های سلامت در كشور صرف دارو می شود

۱۷ درصد هزینه های سلامت در كشور صرف دارو می شود به گزارش بیمارستان دی معاون كل وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب كه در سال ۹۷ حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان دارو در كشور مصرف شده است، اظهار داشت: ۱۷ درصد از كل هزینه های سلامت مردم مربوط به دارو است

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، ایرج حریرچی، در مراسم رونمایی از ۴ فرآورده نسل جدید پروبیوتیك در پارك فناوری پردیس، تصریح كرد: محصولات شركت های دانش بنیان و فناور ایرانی می توانند علاوه بر تامین نیازهای داخلی كشور و به عبارت دیگر، تامین نیازهای یك درصد جمعیت جهان در ایران، به رونق صادرات و شكوفایی اقتصادی در كشور كمك بسزایی كنند. وی ادامه داد: بر مبنای اعلام سازمان جهانی بهداشت، نظام سلامت چهار هدف دارد كه شامل افزایش سلامت مردم، محافظت از مردم در مقابل هزینه ها و مخاطرات مالی بیماری ها، افزایش رضایتمندی و ارتقای كارایی است و تقاضا دارم كه تولید كنندگان در حوزه سلامت به این ۴ هدف توجه كرده و به تأثیر محصولات خود در سلامت مردم، كاهش هزینه ها و افزایش رضایتمندی آنها بیاندیشند. معاون كل وزارت بهداشت اضافه كرد: در سال ۹۷ در كشور حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان دارو مصرف شده و به عبارتی ۱۷ درصد از كل هزینه های سلامت، مربوط به دارو است اما در حوزه توزیع، ۶۱ درصد از داروی مصرفی كشور از جیب مردم تامین می شود در صورتی كه یكی از دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت، كاهش پرداختی از جیب مردم بوده است و از كل هزینه های سلامت، حدود یك سوم از جیب مردم پرداخت می شود اما در دارو، این میزان پرداختی دو برابر و حدود ۶۱ درصد است كه باید چاره اندیشی نماییم. حریرچی اضافه كرد: از كل پرداختی از جیب، ۱۸ درصد مربوط به خدمات بستری است اما دارو و ملزومات مصرفی در بخش سرپایی ۳۳ درصد از كل پرداختی از جیب را شامل می شود كه حدود ۲ برابر هزینه های خدمات بستری است. وی با اشاره به اینكه ظرفیت تولید دارو در كشور در حوزه سلامت، ۴ برابر ظرفیت مصرف است، اضافه كرد: باید بازار صادراتی برای محصولات تولیدی ایرانی را پیدا و تقویت نماییم اما گاهی هم می بینیم كه یك نوع دارو توسط چند شركت داخلی تولید می شود اماحتما باید ظرفیت های صادراتی را افزایش دهیم.

1398/08/14
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , خدمات , دارو