نتایج یك مطالعه در اروپا نشان داد

ارتباط كمبود خواب و بیماری های قلبی با میزان درآمد

ارتباط كمبود خواب و بیماری های قلبی با میزان درآمد به گزارش بیمارستان دی نتایج یك مطالعه جدید در اروپا ارتباط بین درآمد پایین با افزایش ریسك مبتلا شدن به بیماری های قلبی را در افرادی كه كمبود خواب مزمن دارند نشان داده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، سال قبل مطالعه ای نشان داد افرادی كه در وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین تری قرار دارند بیشتر از افرادی كه شرایط مالی مناسبی دارند به بیماری های قلبی-عروقی مبتلا می شوند. اخیرا هم یك مطالعه جدید نشان داد افرادی كه در كشورهای كم درآمد زندگی می كنند با خطر بالاتری از بیماری های قلبی-عروقی روبرو هستند.
بسیاری از عوامل بیولوژیكی و روانی-اجتماعی می توانند ارتباط بین وضعیت پایین اجتماعی-اقتصادی و خطر بالاتر مشكلات قلبی مانند اضطراب و فشار خون بالا را توضیح دهند.
اما در یك مطالعه جدید، محققان وابسته به "كنسرسیوم مسیر زندگی"، یك كنسرسیوم تحقیقاتی با هدف درك بهتر چگونگی تاثیر تفاوت های اجتماعی-اقتصادی بر سلامتی شواهدی را جمع آوری كرده اند كه نشان داده است كمبود خواب امكان دارد به میزان قابل توجهی در خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی-عروقی در افراد با درآمد پایین نقش داشته باشد.
افرادی كه در طول یك دوره زندگی خود درگیر مشكلات اجتماعی می شوند، بیشتر گرفتار مشكلات خواب می شوند. بخصوص افرادی كه به صورت شیفتی كار می كنند، در محله های محروم زندگی می كنند یا در دوران كودكی با مشكلاتی در زندگی مواجه بوده اند، بیشتر به اختلالات مربوط به خواب گرفتار می شوند. هم چنین افرادی كه كمبود خواب دارند، با افزایش ریسك مبتلا شدن به بیماری های قلبی-عروقی روبه رو می شوند. از همین رو محققان به بررسی ارتباط مشكلات اجتماعی-اقتصادی، كمبود خواب و بیماری های قلبی-عروقی پرداخته اند.
در مطالعه اخیر محققان داده های ۱۱۱ هزار و ۲۰۵ شركت كننده در هشت گروه مختلف از چهار كشور فرانسه، انگلیس، سوئیس و پرتغال را تجزیه و تحلیل كردند.
تیم محققان بر مبنای مشاغل شركت كنندگان و هم چنین شغل پدر هر شركت كننده، شركت كنندگان را به دسته های مختلف اجتماعی-اقتصادی كم درآمد، با درآمد متوسط و درآمد بالا تقسیم كردند.
محققان هم چنین به سابقه شركت كنندگان در زمینه بیماری های عروق كرونر قلب و حوادث قلبی-عروقی آنها دسترسی داشتند.
علاوه بر آن محققان با بررسی مدت زمان خواب شركت كنندگان آنها را به گروه های میزان خواب سفارش شده (پنج تا هشت ساعت در شب)، خواب طولانی (بیش از ۸.۵ ساعت در شب) و خواب كوتاه (كمتر از شش ساعت در شب) طبقه بندی كردند.
یافته های محققان از آن حكایت می كند كه خواب ناكافی امكان دارد در افزایش ریسك مبتلا شدن به بیماری های قلبی-عروقی در افراد با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین نقش داشته باشد. با این وجود، به نظر می آید كه این تاثیر بر مبنای جنسیت افراد متفاوت باشد.
بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیكال نیوز تودی، محققان سفارش می كنند كه در هر سطح از جامعه باید اصلاحات ساختاری صورت گیرد تا مردم بتوانند بیشتر بخوابند. برای مثال كوشش برای كاهش آلودگی صوتی كه عامل مهمی در اختلالات خواب است با دو جداره كردن پنجره ها، كاهش ترافیك و عدم ساخت خانه های كنار فرودگاه ها یا بزرگراه ها از مواردی است كه باید جوامع آنها رعایت نمایند.

1398/09/07
تگهای خبر: بیماری , دسترسی , سایت , سلامت