یك سال گذشت؛

پسماندهای عفونی همچنان وبال گردن شهرداری اراك

پسماندهای عفونی همچنان وبال گردن شهرداری اراك بیمارستان دی: ایسنا/مركزی با نظر شورای شهر، جمع آوری، حمل و امحای پسماندهای عفونی مطب ها و كلینیك های اراك باردیگر به گردن شهرداری افتاد.


طرح جدی مطالبه رسیدگی به وضعیت پسماندهای عفونی اراك درست از ۱۴ آذر ۱۳۹۷ با نخستین گزارش مكتوب ایسنا با عنوان " استخوان پسماندهای عفونی لای گوشت اراك" و گزارشی تصویری از وضعیت این پساندها در سطح شهر با عنوان "تیغ عفونت زیر گلوی اراك" شروع شد و عكس العمل های بسیاری را به دنبال داشت، خیلی ها به قضیه ورود كردند، پیام دادند، تاسف خوردند، مصاحبه كردند، جلسه گذاشتند، ...، اما هنوز اتفاق مثبتی كه بتواند پرونده این معضل بزرگ را در اراك ببندد رخ نداده است.
در سطح ملی وزارت بهداشت به سوژه ورود كرد و خواهان تعیین تكلیف این مساله در اراك شد و در سطح استان، نماینده ولی فقیه در استان طی مكاتباتی ساماندهی این وضعیت را خواهان شد و اكرمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مركزی نیز در كارگروه سلامت و امنیت غذایی استان مورخ ۲۱ اسفند ۹۷ به این وضعیت واكنش نشان داد و مطب ها و پزشكان را موظف به مدیریت پسماندهای عفونی اعلام نمود و گفت "انعقاد قرارداد جمع آوری پسماندهای عفونی توسط مطب ها و كلینیك ها با شهرداری به این معنا نیست كه كیسه این زباله ها در سطل های زباله خانگی تخلیه شوند و سپس با دیگر پسماندها مخلوط و دفن شود، در این راستا تابحال مهلت های بسیاری به پزشكان داده شده است".
سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراك اختتام اسفندماه ضرب الاجلی را تعیین كرد و صراحتا اظهار داشت كه از شروع فروردین ماه ۹۸ اقدامی نسبت به جمع آوری، حمل و امحای پسماندهای عفونی شهر اراك نخواهد كرد.
در نخستین جلسه كارگروه پسماند استان مركزی در ۲۳ فروردین ۹۸، زندیه وكیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اظهار داشت كه وضعیت پسماندهای عفونی اراك حداكثر تا ۲ ماه آینده (۲۳ خرداد ۹۸) باید تعیین تكلیف شود ولی امروز كه حدود ۶ روز از خواسته معاون استاندار می گذرد، هنوز سر این كلاف سردرگم پیدا نشده است.
حمیدرضا قناتی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراك در ۱۴ اردیبهشت ماه به ایسنا اظهار داشت: در نخستین جلسه كارگروه مدیریت پسماند استان، سازمان به صراحت اعلام نمود كه با عنایت به مشكلات به وجود آمده در سال گذشته، امسال علاقه ای به جمع آوری پسماندهای عفونی مطب ها ندارد، اما دانشگاه علوم پزشكی، مركز بهداشت اراك و سازمان نظام پزشكی اعلام نمودند كه باوجود اهتمام جهت بكارگیری بخش خصوصی برای مدیریت پسماندهای عفونی، امكان انعقاد قرارداد سریع با پیمانكار بخش خصوصی وجود ندارد و پیمانكار نمی تواند به سرعت جایگزین شهرداری و سازمان مدیریت پسماند شود كه این امر تبعاتی چون قرارگرفتن این پسماندها داخل سطل های زباله خانگی و شهری را به دنبال خواهد داشت.
وی اشاره كرد: با تأكیدات زندیه وكیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مركزی مقرر شد كه ۶ ماه به دانشگاه نظام پزشكی و مركز بهداشت اراك فرصت داده شود تا پیمانكار قوی و منطبق بر استانداردها و قوانین مدنظر بكارگیری شود و سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراك نیز تنها مدیریت این پسماندها را در محل دفن انجام دهد.
شهریور به اتمام رسید و همه منتظر بودیم كه سازمان نظام پزشكی شركت پیمانكار خود برای جمع آوری، حمل و امحای پسماندهای عفونی اراك را معرفی نماید كه دكتر یوسفی نماینده سازمان نظام پزشكی در جلسه كمیسیون خدمات شهری شورای شهر از تعویق انتخاب پیمانكار و برگزاری مناقصه آگاهی داد.
پس از كش و قوس های فراوان، بالاخره در اواسط مهرماه یك شركت دانش بنیان برای اینكار انتخاب شد، اما تا امروز(۱۳ آذرماه ۹۸) هنوز فعالیتی از این شركت رویت نشده است.
روز گذشته در واقع روزی برای پسماندهای عفونی در اراك بود، قسمتی از سومین جلسه كارگروه مدیریت پسماند استان به این امر اختصاص داشت و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مركزی اظهار داشت: هنوز پیمانكار بخش خصوصی برای جمع آوری پسماندهای عفونی مطب ها و كلینیك های خصوصی اراك فعالیت خودرا آغاز نكرده است و طبق قانون استمرار خدمات، تا زمانی كه قرارداد این شركت پیمانكار منعقد نشده است، شهرداری اراك موظف به جمع آوری این پسماندهاست و در صورت امتناع مورد برخورد قانونی قرار می گیرد.
مهدی زندیه وكیلی اشاره كرد: هر تولیدكننده پسماند عفونی در صورتیكه پسماند خودرا بی خطرسازی كرد می تواند آن را به شهرداری یا شركت پیمانكار تحویل دهد، اما در صورتیكه بی خطرسازی توسط تولیدكننده پسماند انجام نشود، باید پسماند را حتما تحویل شركت پیمانكار بدهد.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، عصر دوشنبه 11 آذر 98 نیز شورای شهر اراك با ادامه جمع آوری این پسماندها توسط سازمان مدیریت پسماند شهرداری موافقت و مصوب كرد كه سازمان نسبت به ادامه جمع آوری، حمل و بی خطرسازی این پسماندها تا اول اسفندماه ۹۸ اقدام و هزینه را طبق تعرفه قبلی از تاریخ اول مهرماه تا اول اسفندماه دریافت كند.
این مصوبه صحن در واقع مصوبه كمیسیون نظارت شورای شهر بود و دكتر كاوه فلك افلاكی رئیس این كمیسیون با اشاره به اینكه زباله های عفونی در واقع به معضلی در اراك بدل شده است، اظهار داشت: در جلسه ای كه اختتام فروردین ماه در دفتر دادستان اراك برگزار شد، مقرر شد كه سازمان نظام پزشكی و دانشگاه علوم پزشكی یك شركت پیمانكار معتبر برای این مساله معرفی كنند و سازمان پسماند شهرداری نیز تا اختتام شهریورماه مبادرت به مدیریت این پسماند در اراك كند كه تابحال شهرداری تمامی وظایف محوله خودرا به خوبی انجام داده است.
وی اضافه كرد: پس از آن كه سازمان نظام پزشكی و دانشگاه علوم پزشكی اراك چند شركت معرفی كردند، در نهایت با برگزاری مناقصه، شركت دانش بنیان سورن آب برگزیده شد و مقرر بود كه كار را از اول مهرماه آغاز كند، اما با گذشت ۲ ماه خبری از این شركت نبود و شهرداری نیز طی ۲ ماه اخیر بدون دریافت هزینه مبادرت به جمع آوری پسماندها از سطح شهر كرد و در نهایت هفته گذشته اعلام نمود كه مبادرت به جمع آوری نمی كند.
فلك افلاكی اشاره كرد: فعال نشدن این پیمانكار به این علت بود كه تفاهم نامه هنوز به امضا نرسیده بود و همین طور دیگر شركت های رقیب در این مناقصه شكایاتی را مطرح كرده بودند كه در نهایت مقرر شد این شركت كار را آغاز كند، اما تا استقرار آن در اراك و تجهیز كارگاه چیزی در حدود ۲ ماه زمان نیاز است كه تصمیم بر این شد كه شهرداری تا اول اسفندماه كار را ادامه دهد و بعد از آن این شركت پیمانكار وارد شود.
این صحبت های رئیس كمیسیون نظارت در صحن رسمی شورای شهر در روز گذشته موجب شد كه سورانه واكنش نشان دهد و اظهار داشت: این شركت اظهار كرده بود كه با برنده شدن در مناقصه بلافاصله تجهیز كارگاه را انجام خواهد داد، اما عملا با این اقدام حدود ۶ ماه زمان خرید، با این شرایط سوال اینجاست كه چه تضمینی وجود دارد كه در اول اسفندماه باردیگر به بهانه ای وقت كشی نكند؟
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، تعرفه جمع آوری پسماندهای عفونی در اراك توسط شهرداری چیزی در حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان است كه باید توسط پزشكان پرداخت گردد، مصوبه روز گذشته شورا چنین بود كه شهرداری با تعرفه قدیمی خود مبادرت به جمع آوری كند كه این امر مورد نقد محصولی و نادری قرار گرفت و خواهان افزایش تعرفه شد، اما اعضا موافقتی با آن نكردند.
نادری اظهار داشت: نظر من این است كه تعرفه جمع آوری پسماند حداقل ۵۰ درصد افزایش یابد چونكه اگر شهرداری به همین منوال عمل كند و دائما قرارداد تمدید شود، مسلما بار این كار همچنان بر دوش شهرداری خواهد بود.
وی اظهار داشت: در شرایطی كه دانشگاه علوم پزشكی و سازمان نظام پزشكی نمی خواهند وظیفه خودرا انجام دهند، شهرداری باید هزینه خدمات خودرا دریافت كند.
اردیبهشت ماه امسال قناتی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراك از اقدام برای مهندسی سازی ترانشه سایت پسماند و خرید لاینر آگاهی داد. وی همینطور از طراحی خودروی جمع آوری این پسماندها مطابق با استانداردهای موجود نیز آگاهی داد و اظهار داشت: پسماندهای عفونی در صورت حمل با این خودرو پرس و فشرده سازی نمی شوند و همین طور در این خودرو مخزن شیرابه تعبیه شده و كف مخزن نیز كاملا ایزوله است و پسماند حمل شده با این ماشین هیچگونه نشتی نخواهد داشت.
اینها مجموع اتفاقاتی است كه در یكسال اخیر در حوزه رسیدگی به وضعیت پسماندهای عفونی اراك افتاده است و بعد از 365 روز از نخستین گزارش ایسنا درباب وضعیت پسماندهای عفونی اراك، همچنان ادامه كار جمع آوری، حمل و امحا بر دوش شهرداری اراك گذاشته شده و مجدد باید تا اول اسفندماه ۹۸ به انتظار نشست و دید كه این شركت پیمانكار بالاخره خودی نشان میدهد یا همچنان كار به شهرداری سپرده می شود.




منبع:

1398/09/13
23:56:32
5.0 / 5
4164
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان