گزارش بیمارستان دی

چتر نجاتی برای زوجین نابارور كه مغفول مانده است

چتر نجاتی برای زوجین نابارور كه مغفول مانده است بیمارستان دی: باتوجه به هزینه های بالای خدمات درمان ناباروری، مهم ترین نیاز زوجین نابارور پوشش بیمه ای كامل این خدمات است كه لازم است اعتبار آن از طرف مجلس در لایحه بودجه در نظر گرفته شود.



خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه_ ساناز باقری راد: این روزها مسئله ناباروری و درمان آن یكی از موضوعات مهم عرصه پزشكی و همین طور خانواده شمرده می شود. موضوعی كه بگفته كارشناسان قریب به ۲۰ درصد زوجین كشور با آن مواجه اند اما خوشبختانه ارتقا دانش پزشكی در این عرصه منجر به حل مشكل خیلی از آنها شده است.
جلیل حسینی رئیس مركز تحقیقات ناباروری روز گذشته اعلام نمود: در ایران بیشتر از ۳ میلیون زوج نابارور داریم كه بیشتر از میانگین جهانی است؛ بنظر می رسد دلیل ناباروری زوج، در آقایان (۶۰ درصد موارد) و در خانم ها (۴۰ درصد) است و البته در هر دو جنس علل مختلفی دارد.
اما در كنار پیشرفت راه های درمان ناباروری در كشور، در خیلی از موارد هزینه های درمانی بالا خانواده ها را با مشكل مواجه كرده است.
هزینه ی عمل های كمك باروری چقدر است!
عمل های كمك باروری پیشرفته نظیر IVF و ICSI ازجمله كاربردی ترین و مهمترین روش های درمانی برای زوج های نابارور شمرده می شود. بطور میانگین هزینه یك سیكل درمانی ICSI كمك باروری با تعرفه دولتی حدود ۷ میلیون و با تعرفه آزاد حدود ۱۸ میلیون است. بعلاوه بطور متوسط هر زوج برای حصول نتیجه باید ۲ الی ۳ سیكل را با هزینه های مذكور طی كنند.
براساس دستورالعمل برنامه حمایت ملی زوج ناباروری، قسمتی از این هزینه به صورت یارانه وزارت بهداشت به ناباروران پرداخت می شود و تا سیكل دوم مراحل درمان، ۲.۵ میلیون از هزینه درمانی از طرف وزارت بهداشت پرداخت می شود. به عبارتی هر زوج نابارور در هر سیكل درمانی خود، با تعرفه دولتی ۵.۵ میلیون و با تعرفه آزاد ۱۵.۵ میلیون تومان پرداخت می كند.
در نتیجه اگر هر زوج برای درمان مشكل خود از این طریق نیاز به سپری كردن سه سیكل ICSI داشته باشند، هزینه آنها با تعرفه دولتی و در مراكز درمانی دولت قریب به ۱۷ میلیون و در مراكز خصوصی حدود ۴۷ میلیون تومان خواهد بود. بعلاوه از مجموع ۷۵ مركز ارائه دهنده خدمات درمان ناباروری در كشور ۳۲ مركز دولتی و باقی خصوصی هستند در نتیجه طبیعی است كه امكان دسترسی تمامی افراد به مراكز دولتی وجود نداشته و هزینه درمان در مراكز خصوصی نیز سنگین است.
در حال حاضر مهم ترین نیاز زوجین نابارور و خواسته اغلب پزشكان این حوزه، پوشش بیمه ای كامل خدمات درمان ناباروری است. مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی كند.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4
به گفته خیلی از پزشكان، تامین هزینه های درمانی دراین زمینه برای شمار زیادی از زوجین دشوار است و گاه آنها را مجبور به عدم ادامه روند درمان می كند. در صورتیكه خدمات درمانی این حوزه تحت پوشش بیمه قرارگیرد، با كاهش بخش زیادی از هزینه های خانواده های نابارور، بار سنگینی از دوش این افراد برداشته و نور امید به خانواده ها باز می گردد.
هرچند كه قبل تر محمد نعیم امینی فرد عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته بود كه ۸۵ درصد هزینه های ناباروری در بیمارستان های دولتی توسط دولت پرداخت می شود اما بررسی ها و رقم یارانه پرداختی وزارت بهداشت به این بیماران نشان میدهد كه تنها حدود ۳۰ درصد این هزینه توسط دولت تامین می شود.
همین موضوع نیز منجر به درخواست خیلی از فعالان این حوزه برای پوشش بیمه ای كامل درمان ناباروری شده است.
بزرگنمایی ها در اعتبار بیمه ناباروری برای عدم حل مشكل
با وجود اعلام مدیر عامل سازمان بیمه سلامت كشور در دی ماه سال جاری در خصوص اینكه برای پوشش بیمه ای خدمات ناباروری ۵ هزار میلیارد اعتبار لازم است، آمارها نقض این گفته ها را نشان میدهد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، سال ۹۷ در ۷۵ مركز درمان ناباروری سطح كشور ۳۳ هزار سیكل درمانی دراین زمینه انجام شده است و با محاسبه متوسط هزینه های درمان، پوشش بیمه ای خدمات ناباروری برای سال ۹۹ به حدود ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
این در حالی است كه تامین این اعتبار از محل بودجه اختصاص یافته به «برنامه كمك به اجرای سیاستهای جمعیتی كشور» در لایحه بودجه سال ۹۹ قابل تامین است. بر طبق لایحه بودجه سال آینده مبلغ ۲، ۱۸۰ میلیارد ریال به اجرای سیاست های جمعیتی و ۲۱۸۰ میلیارد نیز به «برنامه ارتقا فاكتور های سلامت خانواده» اختصاص یافته است در نتیجه تامین اعتبار لازم برای صندوق های پوشش بیمه ناباروری از این محل ممكن خواهد بود.
پیشتر نیز علی صادقی تبار مدیر مركز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا در گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، با تاكید بر ضرورت تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات درمان ناباروری، اظهار داشت: كاربردی ترین اقدام وزارت بهداشت می تواند تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات ناباروری باشد تا مشكلات زیادی از مسیر زوج های نابارور برداشته شود.
وی اشاره كرد: اخیرا مجلس شورای اسلامی بودجه ای را مختص درمان ناباروری در اختیار وزارت بهداشت قرار داده است. تقاضای جدی ما از وزارت بهداشت و نمایندگان مجلس این است كه قسمتی از این بودجه در اختیار بخش خصوصی نیز قرار گیرد. در صورتیكه این بودجه در اختیار مراكز درمان ناباروری بخش خصوصی باشد، مشكلات خیلی از بیماران دراین زمینه رفع خواهد شد.
تخصیص بودجه به اسم زوجین نابارور اما به كام دیگران
هرچند كه هرساله در ردیف بودجه دولت اعتبار مشخصی به اجرای سیاستهای جمعیتی و پشتیبانی از درمان ناباروری تعلق می گیرد اما گزارشات رسمی از عدم صرف تمامی این بودجه برای پشتیبانی از درمان ای امر حكایت دارد.
طبق گزارش دبیرخانه ستاد طرح تحول سلامت، سال ۹۶ مبلغی برابر ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به اجرای سیاستهای جمعیتی و پشتیبانی از درمان ناباروری اختصاص داده شد اما از این رقم تنها حدود ۲۰ میلیارد تومان صرف تخصیص یارانه به درمان بیماران نابارور شده و باقی آن تنها به اسم درمان زوجین نابارور تمام شده است.
گفتنی است، هر ساله در ردیف بودجه اعتباری برای درمان ناباروری در نظر گفته می شود و امسال نیز همچون سال ۹۸ این رقم برابر با ۲ هزار میلیارد ریال است اما این اعتبار به هزینه كرد در مراكز درمانی دولتی می رسد و سهمی به مراكز خصوصی تعلق نمی گیرد. بعلاوه این رقم هم تنها كم تر از ۳۰ درصد هزینه های بیماران را تامین می كند.
این در حالی است كه موضوع ناباروری ازجمله مسائل تأثیرگذار در روابط خانوادگی است و در بعضی موارد نیز ناتوانی زوجین در درمان یا پذیرش آن منجر به گسستن بنیان های خانواده و حتی طلاق می شود.
به همین منظور انتظار می رود تا مسئولین ذی ربط و نمایندگان مجلس برای حفظ كانون خانواده و كمك به جوانان، نسبت به در نظر گرفتن اعتباری مشخص برای پوشش كامل بیمه ای خدمات ناباروری در لایحه بودجه سال آینده، اقدام نمایند.





منبع:

1398/11/02
23:16:52
5.0 / 5
4178
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان