رئیس اداره دندانپزشكی وزارت بهداشت خبر داد؛

ارائه خدمات دندانپزشكی به بیماران خاص در 77 مركز دانشگاهی

ارائه خدمات دندانپزشكی به بیماران خاص در 77 مركز دانشگاهی به گزارش بیمارستان دی رئیس اداره دندانپزشكی معاونت درمان وزارت بهداشت، اظهار داشت: هم اكنون 230 بیمارستان در سراسر كشور دارای بخش دندانپزشكی است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، قاسم صادقی، روز پنج شنبه در مراسم نخستین سمپوزیوم دندانپزشكی بیمارستان كه در دانشكده دندانپزشكی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: یكی از موضوعات مهم، توجه به نیازهای درمانی مردم در حوزه بیماری های سیستمیك است كه برخی از آنها لازم است در یك بخش بیمارستانی مرتفع شود. وی ادامه داد: جدا افتادن رشته دندانپزشكی از رشته پزشكی و ایزوله شدن دانشكده های دندانپزشكی تنها بعنوان مركزی آموزشی و نه آموزشی درمانی، كیفیت آموزش را تحت تأثیر قرار داده است و همكاران جوان ما از رشته دندانپزشك این تصور را دارند كه فقط در مطب های خود باید كارهای زیبایی و معمولی را انجام دهند و اگر بیماران با نیازهای سیستمیك و خاص به مطب مراجع كنند به مراكز دانشگاهی ارجاع داده خواهند شد و این نقطه آغاز سرگردانی بیماران است.

صادقی اظهار داشت: برنامه راه اندازی مراكز دندانپزشكی ویژه بیماران خاص و صعب العلاج در دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور بنا بر وظیفه حاكمیتی وزارت بهداشت در سال ۹۷-۹۸ تدوین و ابلاغ گردید. بر اساس این بخشنامه دانشگاه ها موظف به ارائه خدمات دندانپزشكی تحت بیهوشی به بیماران خاص و صعب العلاج در یك مركز شدند.

رئیس اداره دندانپزشكی معاونت درمان وزارت بهداست افزود: هم اكنون ۷۷ مركز در دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور آمادگی پذیرش بیماران خاص و صعب العلاج در حوزه دندانپزشكی را دارند.

وی درباب بخشنامه بیمارستان های دندانپزشكی نیز اضافه كرد: مطالعات تطبیقی تأسیس بیمارستان های دندانپزشكی با همكاری تیم تحقیقاتی دانشگاه بقیه الله صورت گرفت و این بخشنامه پس از یك سال و تیم مطالعه، بررسی و كار كارشناسی با تلاش همكاران تدوین و با امضای وزیر بهداشت در شهریور ۹۸ ابلاغ گردید و هم اكنون امكان تأسیس بیمارستان دندانپزشكی در كشور مهیا شده است.

صادقی اضافه كرد: تأسیس نخستین بیمارستان دولتی دندانپزشكی به دانشگاه علوم پزشكی تبریز واگذار و نخستین مجوز تأسیس بیمارستان خصوصی در آذر ماه برای مركزی تهران صادر شد.

وی بیان كرد: تبدیل وضعیت دانشكده های دندانپزشكی از آموزشی به آموزشی درمانی با همكاری دبیرخانه شورای تخصصی دندانپزشكی كه تابحال از ۴۲ دانشكده برای ۱۴ دانشكده مجوز صادر گردیده است.

صادقی اشاره كرد: دانشكده دندانپزشكی دانشگاه علوم پزشكی تهران بعنوان مركز آموزشی درمانی برای نخستین بار بخش های درمانی خودرا در تعطیلات آلودگی هوا به صورت آماده باش قرار داده و خدمات مورد نیاز مردم را ارائه می داد.

وی اشاره كرد: هم اكنون مجموعاً ۲۳۰ بیمارستان دارای بخش دندانپزشكی هستند كه ۴۴ بیمارستان در بخش خصوصی، ۱۱۲ بیمارستان در بخش دولتی، ۵۷ مورد در بخش غیر دولتی، ۱۴ مركز خیریه و چند مورد در سایر مركز درمانی كشور دارای بخش دندانپزشكی هستند.

رئیس اداره دندانپزشكی وزارت بهداشت، اظهار داشت: با همكاری معاونت آموزشی و مركز ملی مهارت آموزی دوره مهارتهای دندانپزشكی تحت بیهوشی برای همكاران تدوین و اجرا شد. خوشبختانه دندانپزشكان عمومی نیز در كنار متخصصین در این دوره آموزشی شركت می كنند تا با بهره گیری از ظرفیت و پتانسیل موجود كمبود نیرو مرتفع گردد و امكان دسترسی به خدمات مورد نیاز به مردم ارائه نمود.

1398/11/05
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , بیماری