استاد دانشگاه علوم پزشكی به مهر خبر داد؛

آخرین وضعیت تولید واكسن سالك

آخرین وضعیت تولید واكسن سالك بیمارستان دی: یك فلوشیپ جراحی پوست و لیزر، درباب وضعیت شیوع سالك در ایران و تولید واكسن این بیماری، توضیحاتی ارائه داد.

علی اصیلیان، در گفتگو با خبرنگار مهر، از سالك بعنوان بیماری مشترك بین انسان و حیوان نام برد و اظهار داشت: این بیماری بوسیله پشه هایی كه موش ها را مورد گزش قرار می دهند، به صورت اتفاقی به انسان منتقل می شود. استاد دانشگاه علوم پزشكی اصفهان، با اشاره به مدت زمان دو ماهه پدیدار شدن سالك در انسان، اضافه كرد: سالك در دو نوع شهری و روستایی شایع است كه سالك شهری از نوع خشك و سالك روستایی از نوع مرطوب این بیماری است. فلوشیپ جراحی پوست و لیزر از آمریكا، افزود: نوع خشك سالك در مناطقی از كرمان و شیراز شایع است و نوع مربوط آن در مناطقی از مشهد و اصفهان، شیوع بیشتری دارد. اصیلیان در رابطه با وضعیت شیوع سالك در كشور، اظهار داشت: در برخی از سال ها شاهد شیوع بالای این بیماری در بعضی از مناطق كشور هستیم، بطوریكه در منطقه ای از اصفهان تا ۱۴ هزار مورد جدید ابتلاء داشته ایم. وی با بیان اینكه فرد مبتلا به سالك پس از ابتلاء به آن نوع بیماری مصونیت پیدا می كند، اضافه كرد: درمان این بیماری به واسطه داروها و كرم هایی كه وجود دارد، انجام می شود. البته روش هایی مثل لیزر نیز به كمك درمان سالك آمده است. اصیلیان، بر لزوم آموزش خانواده در مناطقی كه سالك همواره وجود دارد، اصرار كرد و اظهار داشت: اگر این بیماری سریع تر درمان گردد، عوارض ناشی از «اسكار» و «جوشگاه» بر روی پوست بدن باقی نمی ماند. این متخصص پوست، با بیان اینكه هم اكنون داروهای استاندارد برای درمان سالك وجود دارد، اضافه كرد: ایران جزو كشورهایی است كه در زمینه درمان سالك با مشكل جدی مواجه نیست. وی افزود: متأسفانه شیوع این بیماری در بعضی از مناطق كشور رو به افزایش است. اصیلیان، آموزش بیماران را مورد تاكید قرار داد و اضافه كرد: بهسازی محیط و تخریب لانه موش ها و…، روش مؤثری برای پیش گیری از سالك نیست، چون نمی توان با طبیعت جنگید. بنابراین، بهترین راه پیشگیری، آموزش روش های حفاظتی است. استاد دانشگاه علوم پزشكی اصفهان، در رابطه با واكسن سالك، اظهار داشت: كارهایی دراین زمینه انجام شده اما آنچه تا كنون به مرحله بالین رسیده است، مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار نگرفته است. زیرا، این واكسن زمانی باید به تأیید WHO برسد كه مصونیت بالای ۹۰ درصد ایجاد كند كه چنین واكسنی هنوز در دنیا تهیه نشده است. میزان كارایی واكسن هایی كه تولید شده، حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد است و این مورد تأیید WHO نیست.

1398/11/07
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیماری