معاون كل وزارت بهداشت مطرح كرد

افزایش سن امید به زندگی در ایرانیان

افزایش سن امید به زندگی در ایرانیان به گزارش بیمارستان دی معاون كل وزیر بهداشت، اظهار داشت: 8.5 درصد تولید ناخالص ملی به بهداشت و درمان اختصاص می یابد یعنی از هر 12 هزار تومان، حدود هزار تومان در حوزه سلامت صرف می شود كه این میزان در دنیا حدودا 10 درصد است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر ایرج حریرچی در اولین سمپوزیوم مطالعات میان رشته ای كه الان در كتابخانه ملی در حال برگزاری است، اظهار داشت: هم در جهان و هم در ایران پیشرفت های بسیار بزرگی در حوزه سلامت داشته ایم. طی ۵۰ سال اخیر امید به زندگی ۲۵ سال افزایش یافته است. علاوه بر آن كیفیت زندگی هم افزایش یافته و خیلی از بیماری های عفونی و تغذیه ای كنترل شده است.
وی اضافه كرد: زمانی افراد بالای ۶۰، ۷۰ سال كمیاب بودند، اما الان این افراد در جامعه حضور دارند و مشغول كار و فعالیت هستند. برخلاف تصور، نیاز جوامع به خدمات بهداشتی افزایش پیدا كرده است و دلیل آن هم روشن است؛ افزایش امید به زندگی منجر به افزایش افراد كهنسال می شود. برخورد ما با انسان مثل برخورد با ماشین آلات نیست و تا آخرین لحظه باید اهتمام نماییم سلامت انسان را حفظ نماییم.
وی با بیان این كه ۶۰ درصد افرادی كه بستری می شوند، به پنج الی ۱۰ درصد جامعه كه افراد بالای ۶۰ سال هستند تعلق دارند، اظهار داشت: این میزان در جوامع مختلف متفاوت می باشد. برخی بیماری ها همچون سرطان یا آلزایمر ممكنست در دوران كهنسالی بیشتر رخ دهد در نتیجه انتظار مردم هم در حوزه سلامت بالا می رود.
حریرچی در ادامه با بیان این كه دوره ای در ایران سوءتغذیه وجود داشت، اضافه كرد: هم اكنون می بینیم ۶۰ درصد مردم چاق هستند یا اضافه وزن دارند و بیشتر از ۸۰ درصد مردم تحرك بدنی مناسبی ندارند كه این مساله می تواند نسل فعلی را مستعد بیماری كند.
معاون كل وزارت بهداشت، اضافه كرد: حداكثر ۲۰ درصد مشكلات مربوط به سلامت در حوزه بهداشت و درمان و در ذیل نظر وزارت بهداشت تعریف شده است؛ مثلا حدود ۳۰ درصد به عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر بر سلامت بستگی دارد. وزارت بهداشتی ها اگر بخواهند همه مسائل را با دانش خودشان حل كنند اساسا ناتوان می مانند؛ حتما باید از متخصصان سایر رشته ها در حوزه آموزش و پژوهش استفاده كنند.
وی با بیان این كه ۸.۵ درصد تولید ناخالص ملی به بهداشت و درمان اختصاص دارد، اظهار داشت: از هر ۱۲ هزار تومان حدود یكهزار تومان در حوزه سلامت صرف می شود. این میزان در دنیا حدود ۱۰درصد است.
حریرچی در خاتمه اضافه كرد: ما برای این كه سلامت بیشتری با پول موجود به دست آوریم نیاز به همكاریهای بین رشته ای داریم. البته یكی از خطراتی كه وجود دارد حركت در جهت عكس این است؛ یعنی مسائل مختلف شخصی و اجتماعی را مدیكالیزه كنیم؛ مثلا الان حوزه زیبایی را مدیكالیزه كرده ایم. هم اكنون دیگر بینی سالم پیدا نمی نماییم تا به دانشجویان مان نشان دهیم و بگوییم این بینی ایرانی است. در بعضی از مناطق شهر پیرزنی پیدا نمی نماییم كه پوست چین و چروك دار داشته باشد.

1398/11/16
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , خدمات