نشست خبری سرپرست اورژانس كشور؛

شرایط تهران دشوار است

شرایط تهران دشوار است سرپرست سازمان اورژانس كشور، ضمن عرضه گزارشی از عملكرد اورژانس در مناطق زلزله زده، بر ضرورت داشتن اورژانس شب تصریح كرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر پیرحسین كولیوند در نشست خبری امدادرسانی به مناطق زلزله زده غرب كشور، اظهار داشت: ما به محض آگاه شدن از زلزله به علت اینكه نیروهایمان در مرزهای غربی برای مراسم اربعین مستقر بودند، سریعا به منطقه زلزله زده اعزام شدیم و از دانشگاه های علوم پزشكی هم درخواست نیرو و فرآورده های خونی كردیم. به طور قطع می توانم بگویم ركوردهای بسیار خوبی را ثبت كردیم.
وی اضافه كرد: از زمان وقوع زلزله به مدت كمتر از ۲۰ساعت، ۷هزار و ۳۵۰ مصدوم را زمینی و هوایی اعزام كردیم و با ۲۰۶ پرواز، ۲ هزار و ۱۶۵ مصدوم به صورت هوایی اعزام شد.
سرپرست سازمان اورژانس كشور خاطرنشان كرد: در مدت سه روز ۱۹۳۰ عمل جراحی انجام شد و تمام پیوندهای عضو هم موفقیت آمیز بوده است. همینطور ۴۴۴ مصدوم را به تهران و ۱۲۵ مصدوم را به همدان اعزام كردیم. از لحاظ دارویی هم هیچ گونه كمبودی در این مدت احساس نشد.
كولیوند اظهار داشت: بامداد روز بعد از زلزله بیمارستان ۳۰ تخته در شهر سرپل ذهاب افتتاح شد و بعد از آن در شهرهای ثلاث باباجانی و اسلام آباد هم بیمارستان صحرایی احداث شد. این بیمارستان ها، بیمارستان هایی بودند كه در مرزهای عراق برای مراسم اربعین مستقر شده بودند و بنابراین با سرعت زیادی توانستند خویش را به مناطق زلزله زده برسانند.
وی اضافه كرد: ۸ بیمارستان صحرایی در چهار مرز ایران و عراق احداث شده بود كه در آنها تیم های متخصص و فوق تخصص حضور داشتند. تا تاریخ هفتم آذر به ۶۵ هزار نفر در مراكز درمان اورژانس خدمات عرضه دادیم.
سرپرست سازمان اورژانس خاطرنشان كرد: در تمام اعزام ها یك فوتی هم نداشتیم، زیرا پیش از اعزام بیماران را تریاژ می كردیم. خدمات روحی و روانی برای صدمه دیدگان هم به خوبی انجام شد و به همین سبب تیم هایی را اعزام كردیم كه عملكرد موفقیت آمیزی داشتند.
كولیوند اضافه كرد: تمام مصدومین در محل حادثه و یا مصدومین اعزامی به شهرهای تهران، كرج و همدان خدمات ویژه دریافت كردند و هیچ كدام از عرضه خدمات ناراضی نبودند.
وی ادامه داد: در شهرهای مرزی متخصصانی در بیمارستان ها مستقر شده بودند كه علاوه بر زائران، به ساكنان شهرها هم خدمات عرضه می دادند، خدمات دندانپزشكی، اورژانس و دیالیز هم كارآمدی زیادی داشت.
كولیوند خاطرنشان كرد: ۲ هواپیما برای مراسم اربعین آماده باش بودند كه در زلزله غرب كشور از آنها استفاده شد و به جابجایی مصدومان پرداختند.
وی در مورد خرید بالگردهایی كه بتوانند در شب پرواز كنند، اظهار داشت: نیاز به اورژانس هوایی در شب داریم كه این مورد حمایت مجلس شورای اسلامی را می طلبد تا نه تنها در حوادث طبیعی، بلكه در حوادث جاده ای و ترافیكی هم به صورت هوایی خدمت رسانی كنیم.
سرپرست اورژانس كشور در مورد تاسیس اورژانس ریلی اظهار داشت: با سازمان مترو، پدافند غیرعامل و شهرداری هماهنگ شده كه خطوطی به بیمارستان های اصلی تهران مثل شهدا، امام خمینی (ره) و سینا راه اندازی شود تا بتوانیم از این طریق با سرعت بیشتری مصدومان را جابه جا كنیم.
وی اظهار داشت: تهران در شرایط بسیار دشواری قرار دارد. ما نقشه جامع خطرپذیری كشور را تهیه كردیم و برنامه موبایلی آن هم آماده است تا مردم بتوانند مخاطرات هر شهر را شناسایی كنند.
كولیوند خاطرنشان كرد: كتابی را ویژه سلامت در مراسم اربعین چاپ كردیم و در اختیار زائران قرار دادیم، اما رسانه ملی و شبكه های اجتماعی هم می توانند در زمینه آموزشی بسیار موثر واقع شوند. ۱۱ ماه دیگر فرصت داریم تا آموزش های خود امدادی، حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری ها را برای مراسم سال آینده انجام دهیم.
وی در انتها اظهار داشت: تعامل همه دستگاه ها و ارگان ها در حادثه با یكدیگر خیلی خوب و تحسین برانگیز بود. هم سپاه كه مظلومانه كار كرد و هم ارتش كه خدمات خوبی را عرضه داد.

1396/09/12
تگهای خبر: امداد , بیمارستان , پزشك , خدمات