متخصص بیماری های عفونی مطرح كرد؛

دو علامت اصلی مبتلا شدن به آنفلوانزا

دو علامت اصلی مبتلا شدن به آنفلوانزا به گزارش بیمارستان دی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اظهار داشت: ویروس آنفلوانزا هر ۸ تا ۱۰ سال گرفتار جهشی در ساختار ژنتیكی خود می شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، علیرضا فاطمی، در چهارمین كنگره سالانه سلامت مردان، تصریح كرد: هر ساله آنفلوانزای فصلی در دنیا ایجاد می شود كه در پاییز و زمستان شیوع می یابد كه سال جاری طبق آمار وزارت بهداشت نسبت به سال قبل بیشتر شده است. وی ادامه داد: ویروس آنفلوانزا هر ۸ تا ۱۰ سال گرفتار جهشی در ساختار ژنتیكی خود می شود و البته جهش های كوچك در این ویروس هم هر ساله به وقوع می پیوندد؛ برای همین لازم است كه هر سال واكسن مربوط به آنفلوانزا برای بخشی از افراد جامعه كه در خطر عوارض آنفلوانزا هستند، تزریق شود. این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینكه در سال ۲۰۰۹ میلادی ویروس آنفلوانزا به صورت همه گیری جهانی یا پاندمی به وقوع پیوست، اظهار داشت: از آنجائیكه هر ۸ تا ۱۰ سال یك مرتبه امكان دارد پاندمی یا همه گیری جهانی در مورد مبتلا شدن به آنفلوانزا داشته باشیم، وزارت بهداشت آموزش های لازم را در سطح بالا شروع كرد و اطلاع رسانی قوی در این حوزه صورت گرفت، همینطور مبحث واكسیناسیون به صورت فراگیرتر آموزش داده شد و انجام گردید. فاطمی با اشاره به دو علامت اصلی مبتلا شدن به آنفلوانزا اظهار داشت: علایم شایع مبتلا شدن به آنفلوانزا تب بالا و سرفه به صورت حاد و در هفت روز اخیر است و افراد در صورت مشاهده چنین علائمی بخصوص در پاییز و زمستان حتما باید با پزشك خود مشورت كنند كه پزشك بعد از شرح حال دقیق از بیمار و معاینه وی اقدامات لازم را انجام می دهد و اگر احتیاج به داروی آنفلوآنزا باشد برای بیمار تجویز می شود كه خوشبختانه این دارو در كشور در دسترس می باشد و مشكلی در این حوزه نداریم. وی اظهار داشت: تزریق واكسن آنفلوانزا پیش از شروع فصل سرما برای زنان آبستن و افرادی كه گرفتار بیماری های مزمنی همچون دیابت، بیماری های قلبی، كلیوی و كبدی هستند و یا سیستم ایمنی آنها گرفتار ضعف است مانند بیماران مبتلا به سرطان لزوم دارد. فاطمی با اشاره به اینكه مبحث آنفلوانزا در كنگره سلامت مردان هم مورد بحث و گفتگو قرار می گیرد، اضافه كرد: مطالبی برای پزشكان، پرستاران و همه سطوح درمانی در این كنگره عرضه می شود تا درمانگران بتوانند اقدامات بموقع را برای شناسایی و درمان بیماران انجام دهند. این متخصص بیماری های عفونی تصریح كرد: مبتلا شدن به آنفلوانزا هیچ ارتباطی با جنسیت افراد ندارد و تنها در زمانی كه این بیماری بخصوص در فصل سرما و زمستان انتشار می یابد باید رعایت مسائل بهداشتی بیشتر مدنظر قرار گیرد و افراد از تماس نزدیك به بیماران با علایم مشكوك، به شدت بپرهیزند.

1398/12/03
تگهای خبر: آموزش , آنفلوانزا , بهداشت , بیماری