معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه :

محدودیت های پروازی ضد ایران در زمینه كرونا ضرورتی نداشته است

محدودیت های پروازی ضد ایران در زمینه كرونا ضرورتی نداشته است به گزارش بیمارستان دی معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه اظهار نمود: مشكل به وجود آمده به دنبال انتشار ویروس كرونا مربوط به یك ملت و مردم نیست، مشكلی جهانی است؛ ازاین رو همه كشورهای جهان باید در مهار و درمان آن همكاری كنند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، محسن بهاروند در حاشیه دیدار، مدیر منطقه ای عملیات اضطراری سازمان جهانی بهداشت با سفرا و دیپلمات های خارجی مقیم تهران با مبحث انتشار ویروس كرونا و تشریح اقدامات پیشگیرانه و كنترلی ایران در مورد این ویروس اظهار نمود: با هیاتی از سازمان بهداشت جهانی امروز جلسه ای داشتیم. از چند روز پیش این هیات به تهران آمده اند و برخی از تجهیزات را با خود آورده اند. كمبود وسایلی برای تشخیص بیماری بود كه با این هیات رسید و البته برخی از كشورهای دوست هم در این حوزه به ایران كمك كردند.
وی با تاكید بر این كه همه برای مهار و درمان این بیماری تلاش می كنند، اضافه كرد: دیپلمات های ایرانی بسیج شدند تا در كنار وزارت بهداشت هركاری كه لازم است را انجام می دهند.
این دیپلمات ارشد كشورمان اضافه كرد: لازم نیست، ملت نگران باشد چون كه این نخستین بیماری واگیرداری نیست كه در جهان بروز پیدا كرده است. همیشه كشورهای جهان، بیماری های مشابه را شكست دادند و این بیماری را هم با كمك كشورهای دیگر شكست خواهیم داد.
معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه با اشاره به جلسه امروزی كه در وزارت امور خارجه برگزار شده بود، اظهار داشت: ما نشستی با هیات سازمان بهداشت جهانی و دیپلمات های خارجی داشتیم كه گزارشی از وضعیت رسیدگی به بیماران این ویروس در ایران عرضه شود.
وی ادامه داد: هیات سازمان جهانی بهداشت به ما اظهار داشت كه ایران سیستم بهداشتی خوبی دارد و به موازاتی كه این ویروس گسترش پیدا كرده برای مهار آن اقدام شده است. تجهیزات و آزمایشگاه ها ی تشخیص و مقابله با این بیماری در ایران و در بقیه كشورها در حال افزایش می باشد و بزودی آزمایشگاه های ما گسترش پیدا می كند. ما یكی از بهترین شبكه های بهداشت و سلامت عمومی جهان را داریم كه همه تلاش خویش را برای مهار این بیماری به كار گرفته است.
بهاروند ضمن تشكر از رهبران دینی كشور اظهار داشت: درباره برخی از اقداماتی كه سبب گسترش ویروس می شود دستوراتی داشته شده است كه ما از مومنین، روحانیون و رهبران مذهبی كه برخی از اجتماعات را بنا به لزوم این بیماری و پیشگیری از گسترش آن كنسل كردند، تشكر می نماییم.
وی بار دیگر تصریح كرد: نیاز نیست كه زیاد بترسیم همان اقدامات اولیه ای را كه پزشكان گفتند باید انجام دهیم چون كه وزارت بهداشت، كادردرمانی و پرستاران خیلی خوب كار می كنند، به آنها اطمینان داشته باشیم و همه دست به دست هم می دهیم و این بیماری را شكست خواهیم داد.
معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه تصریح كرد: این بیماری، بیماری ملی و مربوط به یك ملت و مردم نیست، مشكلی جهانی است ازاین رو همه كشورهای جهان باید در مهار و درمان آن همكاری كنند در واقع همه باید دست به دست هم دهیم تا نگذاریم گسترش پیدا كند.
وی افزود: آن گونه كه نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و پزشكان گزارش داده اند، رفتارها و زوایای این بیماری هنوز آن طور كه باید شناخته نشده است البته پیشرفت هایی صورت گرفته كه در ایام آینده می توانیم ارزیابی در این خصوص داشته باشیم.
معاون وزیر خارجه كشورمان در ادامه صحبت های خود در حاشیه این نشست در پاسخ به سوالی در مورد محدودیت های پروازی اعمال شده از جانب بعضی از كشورها به مقصد ایران ظهار كرد: همان گونه كه آقای «برنان» اشاره كردند ایجاد محدودیت در تجارت و رفت و آمد باید بر مبنای شواهد علمی باشد؛ از سوی دیگر متناسب با شیوع و گسترش یك اپیدمی در یك كشور باشد؛ همینطور هر كشوری كه این محدودیت ها را اعمال می كند باید به سازمان بهداشت جهانی گزارش دهد كه بر مبنای چه شواهدی این كار را انجام داده است و متاسفانه بسیاری از كشورها این گزارش را نداده اند.

بهاروند با اشاره به اینكه ما دوست نداریم كه به هیچ وجه این ویروس از ایران به كشورهای دیگر برود اظهار داشت: همان گونه كه پیش از این اشاره كردم انتشار ویروس كرونا در كشورهای مختلف یك مبحث جهانی است و باید با همكاری همه كشورها با آن مقابله نمود.
این دیپلمات ارشد كشورمان افزود: هیئت سازمان بهداشت جهانی و همینطور پزشكان می گویند محدودیت هایی كه در این حوزه انجام شده به هیچ وجه ضرورتی نداشته است.
وی با اشاره به اینكه قوانین و استانداردهای سلامت در دنیا در مورد این گونه مسائل مشخص است تصریح كرد: ما در داخل كشور همه تلاشمان این است كه این ویروس خدای نكرده از ایران به كشورهای دیگر نرود و یا از كشورهای دیگر به ایران نیاید.
بهاروند با تاكید بر اینكه این ویروس مرز نمی شناسد، اظهار داشت: ما معتقدیم محدودیتی كه از جانب بعضی از كشورها در این حوزه در مورد ایران انجام شده است بیشتر از اندازه تهدیدی كه وجود دارد یعنی پاسخ بیش از اندازه به این تهدید داده شده است.
او در آخر اظهارات خود در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ما این اطمینان را می دهیم كه خودمان تمام تلاشم را به كار می بریم كه از راه ما ویروس در جایی پخش نشود و لازم نیست كه در این مورد خیلی ترسی وجود داشته باشد.

1398/12/15