در گزارش بیمارستان دی مطرح شد؛

اهداء خون در سمنان 50 درصد كم شد

اهداء خون در سمنان 50 درصد كم شد به گزارش بیمارستان دی مدیركل انتقال خون استان سمنان از كاهش 50 درصدی اهداكنندگان خون در استان آگاهی داد و اظهار داشت: برای تامین پلاكت خونی باوجود عمر كوتاه نگهداری آن با چالش جدی مواجه هستیم.

وحید بغدادی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به كاهش ۵۰ درصدی مراجعات و اهداكنندگان خون در استان سمنان از زمان شیوع ویروس كرونا گفت: پلاكت خون یكی از مهم ترین فرآورده های خونی است كه در استان مصرف می شود و مدت عمر نگهداری آن از سه تا پنج روز است.
وی بابیان اینكه با كاهش اهداكنندگان خونی در این ایام برای تامین پلاكت خون با چالش مواجه هستیم، تاكید كرد: عموم مردم اهدای خون را در فهرست كارهای ضروری هنگام خروج از منزل قرار دهند.

كاهش میزان ذخیره فرآورده های خونی
مدیركل انتقال خون استان سمنان با اشاره به اینكه بیشترین فرآورده های خونی گلبول های قرمز متراكم است كه تا ۳۵ روز قابلیت نگهداری و ذخیره سازی دارند، اضافه كرد: پلاسما هم از دیگر فرآورده های خونی است كه در استان مصرف می شود.
بغدادی اشاره كرد: هم اكنون مشكلی برای تامین خون در استان وجود ندارد اما میزان ذخیره فرآورده های خونی در حال كاهش است.
وی بابیان اینكه موج افزایشی ویروس كرونا در ایام آینده در پیش رو است، تصریح كرد: افرادی كه شرایط اهدای خون دارند و علایم بیماری ندارند برای اهدای خون اقدام نمایند.

رعایت نكات بهداشتی در پروسه خون گیری
مدیركل انتقال خون استان سمنان با تاكید بر اینكه تمام نكات ایمنی و بهداشتی در پایگاه ها رعایت می شود، اشاره كرد: عملیات تب سنجی پیش از ورود به ساختمان خون گیری در تمام پایگاه های انتقال خون استان انجام می شود.
بغدادی افزود: خون گیری در پایگاه های سمنان در دو نوبت بامداد و عصر انجام می شود و در روزهای تعطیلات نوروزی از دوم تا ۱۲ فروردین پایگاه های انتقال خون سمنان آماده خدمت رسانی به اهداكنندگان هستند.
وی تصریح كرد: در شهرستان های دامغان و شاهرود روز دوم فروردین و روزهای كاری از پنجم تا ۱۱ فروردین خون گیری خواهند داشت.

1398/12/27
تگهای خبر: امداد , اهدای خون , بهداشت , بیماری