یافته محققان كانادایی؛

استاتین ها صدمات ناشی از شیمی درمانی سرطان سینه را می كاهد

استاتین ها صدمات ناشی از شیمی درمانی سرطان سینه را می كاهد به گزارش بیمارستان دی نتایج مطالعه جدید نشان داده است استاتین ها كاهنده كلسترول كه به جلوگیری از بیماری قلبی كمك می كنند می توانند از قلب زنان در مقابل صدمه ناشی از برخی داروهای سرطان سینه محافظت نماید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، این مطالعه متمركز بر زنان كانادایی بود كه تحت درمان با داروهای شیمی درمانی معروف به آنتراسایكلین ها یا داروی Herceptin بودند. باآنكه این نوع درمان ها جان بیمار را نجات می دهند، اما می توانند به قدری به ماهیچه قلب صدمه برسانند كه در نهایت منجر به نارسایی قلبی شوند.
محققان دریافتند زمانی كه زنان در طول دوره درمان، استاتین ها را مصرف می كنند احتمال مبتلا شدن به نارسایی قلبی در آنان در سال های بعد بالغ بر دوسوم كمتر می شود.
«دیوید بابرووسكی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه تورنتو، در اینباره می گوید: «ما سفارش نمی نماییم كه زنان فقط به این علت آغاز به مصرف استاتین ها نمایند.»
نارسایی قلبی شرایط مزمنی است كه در آن، عضله ضعیف شده قلب دیگر به خوبی قادر به پمپاژ خون برای تأمین نیازهای بدن نیست و در نتیجه مشكلاتی نظیر نارسایی و تنگی نفس ایجاد می شود.
در این مطالعه، محققان گزارش مربوط به حدود ۴۰۰۰ زن ۶۶ سال به بالا را كه سرطان سینه شأن با آنتراسایكلین ها یا Herceptin درمان شده بود بررسی كردند. تنها بالغ بر ۱۵۰۰ نفر از این زنان در مدت یك سال از شروع درمان سرطان شأن، استاتین هم دریافت كرده بودند.
در مجموع مشخص شد افرادی كه استاتین مصرف كرده بودند ۵۸ درصد كمتر با احتمال مبتلا شدن به نارسایی قلبی پس از دروه درمان با آنتراسایكلین ها و ۶۶ درصد كمتر با احتمال نارسایی قلبی پس از مصرف Herceptinروبرو بودند. دوره پیگیری وضعیت این زنان بالغ بر ۵ سال بود.
محققان معتقدند استاتین ها می تواند باعث كاهش التهاب و مرگ سلولی در عضله قلب شود.

1399/01/12
تگهای خبر: التهاب , بیماری , دارو , درمان