عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران:

لزوم تسریع در پروسه ثبت داروها

لزوم تسریع در پروسه ثبت داروها بیمارستان دی: عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران، بر اهمیت داشتن استراتژی دارویی در مقابله با كرونا در كشور تاكید نمود.

حمید خیری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباب حاشیه های داروی «آویگان»، اظهار داشت: برخی مطالعات درباب طیف مختلفی از داروهایی كه بر كرونا مؤثر هستند، نشان داده كه داروی ضد آنفلوانزای ژاپن كه با نام «آویگان» شناخته می شود، می تواند بر بیماران مبتلا به كرونا اثربخش باشد ولی موضوع این است كه در سفارش یك دارو، نباید اسیر تصمیمات عجولانه و احساسی شد وی افزود: باید اجازه داد تا داده های كافی از آزمایشات بالینی گردآوری شود و عوارض جانبی احتمالی برآورد شود، سپس موضوع در كمیته های تخصصی با حضور متخصصان حوزه های مختلف درمانی، طرح شده و تصمیمات پخته و قابل دفاع، ستاندن شود. بگفته خیری، خوشبختانه دسترسی به منابع و مراجع بین المللی برقرار است و بطور قطع اگر این دارو توسط آژانس های بین المللی دارویی دنیا برای درمان كرونا تأیید شود، اطلاعات آن در كشور ما نیز قابل دریافت خواهد بود. عضو انجمن داروسازان ایران افزود: متأسفانه در فضای مجازی، شاهد اظهار نظرهای احساسی و ملتهب نسبت به این دارو هستیم، این در حالیست كه این دارو با وجود نتایج مثبت اولیه، نیاز به تاییدیه های بیشتری دارد. وی اشاره كرد: البته بدیهی است كه اعتراض متخصصین پزشكی در عدم دسترسی به دارویی جدید، باید مورد توجه مسئولین وزارت بهداشت قرار گیرد. ضمن اینكه باید ساز و كار لازم برای گردش این اطلاعات به صورت ساختارمند و به دور از فضای ملتهب جامعه فراهم باشد. وی اشاره كرد: باید توجه داشت كه فارغ از بحث كرونا، در حوزه های دیگر درمانی نیز بطور قطع داروهای جدید و مؤثری در دنیا عرضه شده اند كه متأسفانه به سبب دست اندازهای موجود در پروسه ثبت در ایران، سرعت دسترسی به این داروها پایین است و از داشتن آنها محروم هستیم و صدای متخصصین به گوش كسی نمی رسد. بدین سبب باید در این رابطه بازنگری مناسبی صورت گیرد و این پروسه بیش از پیش چابك شود. خیری در آخر اضافه كرد: نكته بسیار مهم دیگری كه باید مد نظر قرار گیرد این است كه استراتژی دارویی كشور در رویارویی با كرونا و سایر بیماری های نوپدید، باید از پیش مشخص باشد و این ظرفیت فراهم گردد كه حالت های فورس ماژور و بحرانی برای تأیید یك دارو لحاظ شود.

1399/01/20
تگهای خبر: آنفلوانزا , بهداشت , بیماری , پزشك