در گفت وگو با بیمارستان دی اعلام شد

كاهش تعداد مراقبت های حاملگی در بحران كرونا

كاهش تعداد مراقبت های حاملگی در بحران كرونا به گزارش بیمارستان دی رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت تمهیدات مراقبتی را برای زنان حامله در شرایط كرونایی تشریح نمود و اظهار داشت: اگر در این مراقبت ها اقداماتی مانند سونوگرافی، انجام آزمایش و... درخواست شود، انتظار می رود كه نتایج، به صورتی به پزشك و ماما و سیستم بهداشتی كه این آزمایش ها را درخواست كرده، اطلاع رسانی شود و نیاز و الزامی به حضور مادر برای نشان دادن این آزمایش ها به صورت دستی نباشد.


دکتر نسرین چنگیزی در گفت و گو با ایسنا، درباره وضعیت مراقبت ها از مادران حامله در دوران کرونا، اظهار داشت: درباره مراقبت های حاملگی در زنان که حاملگی معمولی داشته، سابقه بیماری های زمینه ای ندارند و افرادی که مبتلا به بیماری کووید-۱۹ هم نیستند، تعداد مراقبت های حاملگی از هشت به چهار مورد کاهش یافته است تا تماس با فضای بیرون و احتمال ابتلای آنها را به کرونا به حداقل برسانیم.
وی ادامه داد: به این صورت که نخستین مراقبت در شش تا ۱۰ هفته اول حاملگی برای این افراد انجام می شود، مراقبت دوم حوالی ۲۴ تا ۲۸ هفته انجام شده، در هفته های ۳۱ تا ۳۴ مراقبت سوم و حوالی ۳۷ هفته نیز چهارمین مراقبت حاملگی از زنان حامله صورت خواهد گرفت.
وی افزود: در عین حال اعلام نموده ایم که اگر در این مراقبت ها اقداماتی مانند سونوگرافی، انجام آزمایش و... درخواست شود، انتظار می رود که نتایج، به صورتی به پزشک و ماما و سیستم بهداشتی که این آزمایش ها را درخواست کرده، اطلاع رسانی شود و نیاز و الزامی به حضور مادر برای نشان دادن این آزمایش ها به صورت دستی نباشد تا حداقل مواجهه مادران با محیط بیرون وجود داشته باشد.
چنگیزی همین طور اظهار داشت: مادرانی که مبتلا به بیماری های زمینه ای هستند و یا جزو گروه هایی که نیازمند مراقبت های بیشتر هستند، قرار دارند، تعداد مراقبت هایشان در دوران حاملگی کاهش نیافته، اما باز هم تلاش می شود که فاصله فیزیکی به صورت قابل قبول در مراجعات آنها رعایت شود. در عین حال مادران خودشان هم باید توجه داشته باشند که در زمان حضور در مطب و درمانگاه ها، حداقل دو متر با دیگران فاصله داشته باشند. همین طور از ماسک بهره برده و اهتمام کنند دست شان یا شی آلوده ای با چشم، بینی و دهان شان تماس نداشته باشد.
تمهیدات مراقبتی برای مادران حامله مبتلا به کرونا رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت درباره وضعیت مادران حاملگی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند نیز اظهار نمود: امکان مراقبت در منزل برای مادران مبتلا به کووید-۱۹ در صورتیکه بدون علامت یا دارای علایم خفیف باشند، وجود دارد و به آنها یادآوری می شود که در صورتیکه تنگی نفس پیش رونده یا درد قفسه سینه پیدا کردند و یا گرفتار کاهش سطح هوشیاری شدند، باید سریعا به بیمارستان مراجعه کنند. از طرفی در منزل هم باید مایعات فراوان بهره برده و برمبنای سفارش و تجویز پزشک ممکنست برایشان تب بُر هم تجویز شود. در مواردی ممکنست بیماری کووید-۱۹ در زنان حامله خفیف باشد، اما به سبب ابتلایشان به بیماری زمینه ای یا در شرایطی خاص، نیازمند مراقبت های ویژه باشند که در این صورت در بیمارستان بستری شده و مراقبت های لازم از آنها انجام می شود.
چنگیزی افزود: پس از بهبود کووید-۱۹ در مادران باردار، با توجه به این که در بعضی بیماری های ویروسی ممکنست موضوع اختلال رشد جنین مطرح باشد، مراقبت دقیق تر از جنین الزامی بوده و به این زنان سفارش می شود که در صورتیکه ابتلای قطعی داشتند، از نظر رشد جنین بررسی شوند. به همین دلیل نخستین سونوگرافی که برای رشد جنین برایشان انجام می شود، ۱۴ روز پس از بهبود علایم بیماری کووید-۱۹ است.
او همینطور اظهار داشت: ممکنست برای افرادی که عفونت سه ماهه اول و دوم داشتند، بررسی دقیقی بین ۱۸ تا ۲۳ هفتگی از نظر رشد جنین سفارش شود. باید توجه کرد که در زنان حامله بدون علامت و غیر مبتلا به کووید-۱۹، در زمان مراجعه به مراکز زایمانی حتما از این افراد یکسری سوال می شود که شامل احتمال تماس و استعلام درباره تماس با فرد مشکوک یا مبتلا به کرونا در دو هفته گذشته، بررسی وضعیت درجه حرارت بدن و سوال درباره علائمی مانند سرفه، گلو درد، درد عضلانی، ترشحات بینی و احساس پری بینی و... بوده و اگر پاسخ هر یک از این سوالات مثبت باشد، معمولا فرد به متخصص عفونی برای انجام بررسی های دقیق تر ارجاع می شود.
توصیه های ضد کرونایی به مادران باردار چنگیزی با اعلان اینکه زنان حامله باید دستوراتی را مانند سایر افراد جامعه جهت پیش گیری از مبتلاشدن به بیماری کووید-۱۹ رعایت نمایند، اظهار داشت: زنان حامله باید تا حد امکان در منزل بمانند، در اماکن عمومی فاصله دومتری را با دیگران رعایت نمایند، از اجتماعات بپرهیزند، از تماس با افراد مشکوک یا مبتلا به کرونا بپرهیزند، دست هایشان ر ا بطور مرتب شسته و یا با محلول حاوی الکل ۶۰ درصد ضدعفونی کنند، از تماس دست ها با صورت بپرهیزند و به کرات سطوحی را که آلوده می شود، ضدعفونی کنند. همین طور مادران حاملگی که فرزند کوچک دارند، باید توجه خاصی داشته باشند؛ چونکه عفونت در کودکان خفیف و معمولا بی علامت است.
وی با اعلان اینکه از ۳۶ هفتگی حاملگی به بعد توجه خاص به پرهیز از تماس مستقیم با بیماران سفارش می شود، اضافه کرد: بیماری کووید-۱۹ در زنان حامله به چند صورت می تواند وجود داشته باشد؛ این بیماری می تواند به صورت بی علامت باشد. یعنی در مواردی که نتیجه تست زنان حامله مثبت است، اما فاقد هر علامتی هستند. همین طور ممکنست بیماری به صورت خفیف با داشتن علائمی نظیر سرفه، تب، گلودرد، خستگی، سردرد، درد عضلانی و بدون تنگی نفس یا یافته های رادیولوژیک غیر طبیعی بروز کند. نوع دیگر کرونا در زنان حامله بروز بیماری با شدت متوسط است که در این صورت علائم اختلالات تنفسی برمبنای علایم بالینی یا یافته های رادیولوژیک و با اشباع گاز خون شریانی نرمال بروز می کنند. نوع دیگر کووید-۱۹ در زنان حامله بروز بیماری به صورت شدید و به این صورت است که تعداد تنفس در یک دقیقه بیش از ۲۴ بار بوده و اشباع گاز شریانی کمتر از ۹۵ درصد است. در نهایت هم ممکنست مادر حامله به مرحله ای از بیماری برسد که نیازمند مراقبت ویژه باشد که در این مرحله شاهد نارسایی تنفسی، شوک عفونی یا نارسایی چند عضوی هستیم.
تاکنون انتقال کرونا از مادر به نوزاد ثابت نشده، اما... چنگیزی با اعلان اینکه حاملگی و زایمان شانس مبتلاشدن به بیماری کووید-۱۹ را افزایش نمی دهد و دوره بیماری به سبب حاملگی شدیدتر نمی گردد، اظهار داشت: در عین حال با وجود این که تابحال انتقال کرونا از مادر به نوزاد ثابت نشده است، اما رعایت شرایط فاصله فیزیکی برای تماس با نوزاد، حفظ پوشش های محافظتی و شستن دست ها در زمان مراقبت از نوزاد توسط مادر و همه مراقبین نوزاد الزامی است.
وی اشاره کرد: در عین حال سفارش می شود که در زنان حاملگی که سابقه تماس با فرد مبتلا، محتمل یا مشکوک به کرونا را دارند، مادرانی که تست شان مثبت است، اما بدون علامت هستند، به مدت ۱۴ روز از زمان تماس با این افراد یا دریافت تست مثبت، خود قرنطینگی داشته باشند. برای موارد علامت دارِ با یا بدون تشخیص قطعی مبتلاشدن به کووید-۱۹ سفارش می شود، حداقل به مدت ۱۴ روز از زمان بهبودی علایم، خود قرنطینگی را رعایت نمایند. در عین حال از تمام زنان حامله درخواست داریم که تا ۴۲ روز بعد از زایمان با اطلاع به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی یا مراجعه به سایت Salamat.gov.ir وضعیت علایم یا ابتلای خودرا برای پیگیری های بعدی بوسیله کارشناسان "رابط پرخطر" اطلاع دهند.




منبع:

1399/03/16
13:15:53
5.0 / 5
2511
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان