عضو كمیته كشوری اپیدمیولوژی كووید ۱۹ عنوان كرد

علت بالا رفتن آمار كرونا

علت بالا رفتن آمار كرونا بیمارستان دی: عضو كمیته كشوری اپیدمیولوژی كووید 19، درباب علل افزایش آمار كرونا، وضعیت بیماری در پاییز و زمستان و اینكه چه تعداد از جمعیت كشور تا كنون مبتلا به این ویروس شده اند، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، احسان مصطفوی، روز سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹ در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: در حوزه درمان بیماری کرونا، به رغم مشکلات و موانعی که وجود داشته است، چالش جدی نداشته ایم. وی در رابطه با علت افزایش موارد مبتلاشدن به کرونا در ایام اخیر در کشور، اضافه کرد: روند کند صعودی مبتلاشدن به کرونا در کشور، متوجه علل مختلفی است. مصطفوی افزود: مهم ترین نکته در علل افزایش موارد مبتلاشدن به کرونا، افزایش میزان تست در یک ماه اخیر بوده است. بطوریکه تا یک ماه قبل روزانه ۱۰ هزار تست در کشور انجام می شد که این ظرفیت به حدود ۲۰ هزار تست در روز رسیده است. در نتیجه موارد شناسایی نیز بیشتر می شود. عضو کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹، اظهار داشت: به دنبال برخی از بازگشایی ها، بالطبع شاهد عدم رعایت نکات بهداشتی از طرف هموطنان هستیم که همین مسئله می تواند موثر باشد. در واقع، باید انتظار داشت بعد از این بازگشایی ها، پیک اپیدمی مجدد مشاهده شود. وی با اشاره به شروع موج های دوم و سوم بیماری در بعضی از استان های کشور، اضافه کرد: انتظار داریم در شهرهایی که روند نزولی بیماری را داشته اند، بعد از بازگشایی ها و رفع محدودیت ها، در روزها و هفته های آینده شاهد افزایش موارد مبتلاشدن باشیم. مصطفوی اظهار داشت: با توجه به این که بیماری هنوز ناشناخته است و بسیاری از زوایای مختلف ویروس کرونا روشن نیست، می بایست همچنان بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی در پیش گیری از بیماری، اصرار داشته باشیم. عضو کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹، در رابطه با وضعیت مرگ و میر بیماران کرونا در ایران و مقایسه آن با سایر کشورها، گفت: در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا میزان فوتی های کرونا در ایران بطور قابل توجهی کمتر از برخی کشورهای پیشرفته و آمریکایی است که این مساله متاثر از عوامل مختلفی است. مصطفوی افزود: یک فاکتور تعیین کننده بافت سنی نسبتاً جوان کشور است، بطوریکه میانه سنی جمعیت کشورمان ۳۱ سال است و این در حالیست که در کشوری مثل اسپانیا این شاخص ۴۵ و ایتالیا ۴۷ سال است. بدین سبب وقتی سن بالاتر باشد انتظار داریم بیماری های زمینه ای بیشتر باشد، چونکه ریسک شاخصهای مرگ محسوب می شوند. وی درباب وضعیت کرونا در پاییز و زمستان، اظهار داشت: بنظر می رسد باید به زندگی با کرونا عادت نماییم و اینکه محدودیت های دو سه ماه گذشته و مجازی سازی ها در دانشگاه ها و مدارس همچنان ادامه یابد، بطور قطع دور از ذهن است. عضو کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹، اضافه کرد: انتظار داریم در پاییز و زمستان اگر هم افزایش مجدد بیماری را داشته باشیم، به شدت اسفند و فروردین نباشد. همین طور انتظار آن است که تا آن زمان درمان موثرتر و راه های پیشگیری بهتری برای جامعه جهانی شناسایی شود. بدین سبب وقتی ابعاد مختلف بیماری روشن شود، انتظار است بتوانیم نسبت به ماه های اخیر، زندگی عادی تری داشته باشیم. مصطفوی در پاسخ به این پرسش که تابحال چند نفر در کشور آلوده به ویروس کرونا شده اند، اظهار داشت: برمبنای یافته ها شاید حدود ۱۵ میلیون نفر در کشور از اول اپیدمی تا کنون این آلودگی را تجربه کرده اند. باز هم تاکید می کنم تست های سرولوژی خطاهایی دارد و هنوز بطور کامل تاییدیه های مراجع مربوطه را کسب نکرده اند.

1399/03/21
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , درمان