یك مقام سازمان غذا و دارو عنوان كرد؛

شرط اجازه تولید دارو در داخل، تصور اشتباه مردم از داروی ایرانی

شرط اجازه تولید دارو در داخل، تصور اشتباه مردم از داروی ایرانی بیمارستان دی: قائم مقام مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو اظهار داشت: اجازه تولید داروی داخلی زمانی داده می گردد كه از لحاظ كیفیت با برند اصلی هم سطح باشد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر مصطفی كریمی در مورد صادرات دارویی ایران، اظهارداشت: شركت های داروسازی كشور از لحاظ ظرفیت دارویی دارای تراكم خاصی هستند كه در این راستا تولید دارو برای صادرات به كشورهای دیگر افزایش پیدا كرده است و به شكلی ایران به كشوری صادرات محور تبدیل شده است.
وی اضافه كرد: در زمینه صادرات دارو از ایران به كشورهای دیگر مشكلاتی نظیر قوانین و مقررات كشورهای مقصد هم مطرح می شود، ازاین رو در جهت رفع این مشكلات نیاز به مدت زمان طولانی است. در زمینه تولیدات داخلی دارو سندیكاهای مرتبط اقدام به برگزاری دوره های آموزشی لازم برای شركت داروسازی داخلی و سایر كارشناسان كشورهای مقصد می كنند تا روند صادرات تولیدات دارویی در كشور را سرعت بیشتری دهند.
قائم مقام مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو تصریح كرد: صادرات دارویی ما یك صادرات ثبت محور است، یعنی از بحث بازارهای دلالی و وارد كردن دارو به شكل فله ای به كشورهای دیگر خارج شده و در ابتدای صادرات دارو به كشورهای مقصد، فرایند ثبت صورت گیرد و با دریافت مجوز از وزرات بهداشت آن كشور، به تناسب حجم مورد نیاز صادرات صورت گیرد.
وی عنوان كرد: هم اكنون در مقایسه با درصد و نسبت میزان تولید و صادرات، كشور ایران به لحاظ عددی به زیر ۵ درصد اقلام صادرات دارویی رسیده است و از لحاظ ارزشی هم بالغ بر ۲۵۰ میلیون دلار تاكنون صادرات صورت گرفته است. به طور كلی از تمامی گروه های دارویی، صادرات از كشور ایران به كشورهای دیگر صورت می گیرد. بعنوان مثال می توان به داروهای اعصاب، قلب و عروق، مسكن ها و... كه تمام گروه های دارویی را در بر می گیرد اشاره كرد. اغلب صادرات هم به كشورهای حاشیه خلیج فارس، آفریقا و كشورهای تازه استقلال یافته انجام می گردد.
كریمی در مورد اهمیت كیفیت در داروهای تولید داخل اذعان داشت: كیفیت یك مسئله كاملا فنی، علمی و تكنیكال است كه در بحث اثربخشی دارو، آیتم ها و فاكتورهای لازم رؤیت و بررسی می گردد. در جهت توجه به كیفیت عواملی، چون تشخیص درست پزشك، تجویز مناسب دارو متناسب با بیماری هم مؤثر است. براین اساس در نوع تجویز دارویی باید به عدم تداخل مصرف داروها با مصارف دیگر افراد هم مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان كرد: دارو باید در دمای مناسب خود یعنی داروهای یخچالی در داخل یخچال، و غیر یخچالی ها در دمای مناسب نگهداری شوند، اما متأسفانه در فرهنگ اشتباه شهروندان ایرانی داروها در یخچال نگهداری می گردد این امر كیفیت داروها را كاهش داده و اثربخشی آن را هم كم می كند؛ ازاین رو مصرف اینگونه داروها در درمان تأثیر مناسبی نداشته و دیدگاه خیلی از مصرف كنندگان را نسبت به كیفیت دارو تغییر می دهد.
قائم مقام مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در ثبت مواد اولیه داروها گلوگاه های كنترلی مطرح می َشوند كه در این فرایند بعد از تأیید كیفیت داروهای تولید شده از وزارت بهداشت، مجوز لازم جهت عرضه دارو به بازار دریافت می گردد.
وی در مورد مقایسه داروهای تولید داخل و داروهای خارجی اضافه كرد: در مراحل تولید داروی داخلی فاكتورهای میزان غلظت خونی و اثربخشی داروها با برند اصلی دارو بررسی شده و هم سطح بودن كیفیت آنها بعنوان هدف اصلی در تولید به حساب می آید. ازاین رو شركت های تولیدكننده داخلی مجبورند تمام مراحل را طی كرده و توسط كمیته متشكل از اساتید هیئت علمی دانشگاه های مجرب كنترل شوند.
كریمی تصریح كرد: اجازه تولید داروی داخلی زمانی داده می گردد كه از لحاظ كیفیت با برند اصلی هم سطح باشد و این امر بعنوان یك نكته كیفیتی مورد توجه قرار گرفته و اسناد و مدارك مربوط به آن جمع آوری و كنترل می شوند.
وی درباره تصور اشتباه خیلی از مردم نسبت به كیفیت بالای داروهای خارجی نسبت به داخلی عنوان كرد: دیدگاه اشتباهی نسبت به كیفیت داروهای تولید داخل در مقابل داروی خارجی وجود دارد كه این امر از فرهنگ اشتباه نشأت می گیرد. بر این اساس خیلی از مردم تصور می كنند داروی برند خارجی از كیفیت و اثرگذاری بالایی نسبت به داروی تولید داخلی برخوردار می باشد. برپایه بند پ ماده ۷۲ قانون برنامه ششم توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشكان ممنوع است.

1396/09/20
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , دارو , سازمان غذا و دارو