دانشیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی خبر داد

هزینه كمرشكن واردات سلول های بنیادی برای بیماران صعب العلاج

هزینه كمرشكن واردات سلول های بنیادی برای بیماران صعب العلاج بیمارستان دی: دانشیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، بر مراكز پذیره نویسی اهدای سلول های بنیادی خونساز غیرخویشاوند و بانكهای خون بندناف تاكید نمود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، آرزو صیاد، اظهار نمود: برای عضویت در شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خونساز ایران، فقط اهدای حجم بسیار ناچیزی از خون در حد چند سی سی کافی است. با اهدای چند سی سی خون می توان عضو شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی شد وی، اهدای سلول های بنیادی را موجب نجات جان خیلی از هموطنان برشمرد و اظهار داشت: با اهدای چند سی سی خون می توان عضو این شبکه شد و جان خیلی از مبتلایان به بیماری های صعب العلاج نظیر سرطان ها، نقص ایمنی، بیماری های متابولیکی و… را نجات داد. دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره نویسی اهدا سلول های بنیادی خونساز غیر خویشاوند و بانکهای خون بند ناف، اشاره کرد: ستاندن نمونه خون از داوطلبان اهدای سلول های بنیادی در مراکز پذیره نویسی سراسر کشور انجام می شود و بر روی نمونه مذکور به صورت رایگان آزمایشات تخصصی تعیین نوع HLA انجام و نتایج در شبکه ملی ایران ثبت می شود. بگفته صیاد، شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خونساز ایران تحت نظارت مرکز مدیریت پیوند و درمان وزارت بهداشت قرار دارد که اخیراً گام های مؤثری در امتداد سامان دهی، توسعه و ارتقای مراکز پذیره نویسی کشور برداشته شده است. همین طور اقدامات مؤثری برای استانداردسازی، هماهنگی و نظارت بر فعالیت کلیه مراکز پذیره نویسی کشور صورت گرفته است. ۱۶ مرکز پذیره نویسی در سراسر کشور وجود دارد این متخصص ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ایجاد ۱۶ مرکز پذیره نویسی در سراسر کشور آگاهی داد که ۱۳ مرکز در حوزه سلول های بنیادی خونساز افراد بزرگسال و ۳ مرکز در زمینه اهدای خون بند ناف فعالیت می نمایند. واردات سلول های بنیادی پرهزینه و گران است صیاد از فعالیت ۱۸ مرکز پیوند سلول های بنیادی خونساز در کشور آگاهی داد و اهدای داوطلبانه سلول های بنیادی را اقدامی خداپسندانه برای نجات جان بیماران نیازمند برشمرد. بگفته وی، واردات سلول های بنیادی حدود ۲۰ تا ۱۰۰ هزار دلار هزینه در بردارد که برای خانواده بیماران بسیار سنگین و کمرشکن است. بدین سبب ترویج فرهنگ اهدای سلول های بنیادی در جامعه موجب نجات جان خیلی از بیماران نیازمند می شود. عضویت ۶۶۰۵۷ نفر در شبکه ملی اهدا کنندگان سلول های بنیادی دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره نویسی اهدا سلول های بنیادی خونساز غیر خویشاوند و بانکهای خون بند ناف گفت: مراکز پذیره نویسی در سطح کشور آماده پذیرش داوطلبان اهدا هستند و هموطنان عزیز می توانند با پیوستن به شبکه مذکور و اهدای سلول های بنیادی خود گامی در امتداد نجات جان بیماران نیازمند بردارند. وی اشاره کرد: علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباب لیست این مراکز می توانند به سامانه شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خونساز ایران به آدرس insc.Behdasht.gov.irمراجعه کنند و یا با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۹۹۳۶۲۰ تماس حاصل کنند.

1399/03/31
تگهای خبر: استاندارد , اهدای خون , بهداشت , بیماری