صادق بیگی خبر داد؛

فوت روزانه ۱۲ بیمار نیازمند پیوند عضو

فوت روزانه ۱۲ بیمار نیازمند پیوند عضو رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اظهار داشت: هم اكنون حدود ۲۵ هزار بیمار در فهرست انتظار پیوند قرار دارند.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فرحناز صادق بیگی، اضافه کرد: از سال ۱۳۸۰ که پیوند عضو از مرگ مغزی شروع شد تابحال نزدیک به ۹۰۰۰ مورد مرگ مغزی با اهدای حدود ۲۰ هزار عضو به بیماران نیازمند پیوند، جان باردیگر بخشیدند.
رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری، با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۲۵ هزار بیمار در فهرست انتظار پیوند قرار دارند اظهار داشت: اغلب این افراد بیماران دیالیزی نیازمند به پیوند کلیه هستند و پیوند کبد، قلب، پانکراس، ریه و روده در رتبه های بعدی این فهرست قرار دارد.
به گفته وی، روزانه ۱۲ بیمار از فهرست مذکور به علت نرسیدن عضو پیوندی جان خویش را از دست می دهند.
صادق بیگی با اشاره به اینکه سالیانه حدود ۴۰۰۰ مرگ مغزی در کشور رخ می دهد که قابلیت اهدای عضو دارند، افزود: هر مورد مرگ مغزی می تواند تا ۸ عضو و حدود ۶۰ بافت مختلف را اهدا کند که این اعضا شامل ریه ها، کلیه ها، قلب، کبد، روده و پانکراس و بافت ها هم شامل دریچه قلب، استخوان، غضروف و قرنیه هستند.
به گفته رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی، هم اکنون فقط ۲۵ درصد این ظرفیت به اهدا می رسد به صورتی که پارسال فقط ۱۰۷۸ مورد مرگ مغزی اهدای عضو کردند.
وی، مهم ترین دلیل عدم اهدای مابقی این اعضا و در زیر خاک قرار گرفتن این گنج های گرانبها را رضایت ندادن خانواده های بیماران مرگ مغزی به اهدای عضو ذکر کرد و اظهار داشت: مهم ترین دلیل این عدم رضایت خانواده ها این است که باور ندارند مرگ مغزی غیرقابل برگشت است و همچنان امیدوارند که بیمارشان بهبود می یابد.
صادق بیگی اضافه کرد: از آنجائیکه مرگ مغزی ظاهری شبیه کما دارد و قلب برای مدت کوتاهی با کمک داروها و دستگاه ها فعالیت می کند، خانواده بیماران مرگ مغزی تصور می کنند بیمارشان زنده است در حالیکه مرگ مغزی یک اتفاق غیرقابل برگشت است و تنها یک درصد علت مرگ ها را شامل می شود.
وی با تاکید بر اینکه امکان ندارد فرد مبتلا به مرگ مغزی بهبودی یابد، اظهار داشت: در مرگ مغزی و کما فعالیت مغز از بین می رود با این تفاوت که در بیمار مبتلا به کما هنوز سلول های مغزی زنده هستند و امکان بهبودی کامل فرد وجود دارد. اما در مرگ مغزی سلول های مغزی مرده اند و امکان برگشت بیمار وجود ندارد.
صادق بیگی تفاوت کما و مرگ مغزی را شبیه تفاوت فلج پا به دلیل سکته مغزی و قانقاریا برشمرد و اضافه کرد: در فلج پا به دلیل سکته مغزی سلول های پا سالم هستند و فقط فعالیت پا متوقف شده که به مرور زمان امکان بهبودی وجود دارد اما در قانقاریا سلول ها از بین رفتند و باید پا قطع شود وگرنه با ترشح سموم سبب مرگ فرد می شود.
وی با اشاره به اینکه تشخیص مرگ مغزی فقط با معاینات دقیق و آزمایش های اختصاصی مغز صورت می گیرد، تصریح کرد: تابحال حتی یک مورد مرگ مغزی که بهبود یافته باشد، گزارش نشده است.
رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی، موارد مرگ مغزی را تنها شانس بیماران نیازمند به اعضای پیوندی برای ادامه حیات برشمرد و اظهار داشت: عدم رضایت خانواده بیماران مرگ مغزی سبب از بین رفتن این منابع عظیم حیات می شود. در صورت رشد رضایت خانواده ها آمار مرگ و میر بیماران فهرست انتظار پیوند به حد قابل ملاحظه ای کاسته می شود.
وی با اشاره به پیشگام بودن واحد فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری در امر مقدس اهدای عضو از موارد مرگ مغزی و کمک به نجات جان بیماران، اضافه کرد: این واحد از سال ۱۳۸۳ با اهدای ۵۴۴۴ عضو از ۲۰۶۳ مورد مرگ مغزی نقش عمده ای در نجات جان بیماران پیوندی ایفا کرده است.
به گفته صادق بیگی، فعالیتهای متنوع، مختلف و مبتکرانه فرهنگی نظیر ثبت روز ملی اهدای عضو اهدای زندگی، ایجاد سامانه ehda.ir، معرفی و ثبت نام کارت اهدای عضو که هم اکنون نزدیک به چهار میلیون عضو دارد، برگزاری جشن شفا برای تکریم خانواده های اهداکننده، بهشت ایثار، کارگاه ها، مسابقات، پویش ها و ترویج فرهنگ اهدای عضو در فضاهای مجازی مانند اینستاگرام از دیگر تلاشهای این واحد در امر خطیر نجات جان انسان ها است.
وی در انتها با اشاره به آیه ۳۲ سوره مبارکه مائده که هر کسی جانی را نجات بخشد مانند آن است که جان همه انسان ها را نجات بخشیده است، تصریح کرد: به امید روزی که هیچ بیماری در فهرست انتظار پیوند به دلیل نرسیدن عضو پیوندی فوت نکند.


منبع:

1399/04/07
21:44:39
5.0 / 5
2507
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان