سخنگوی سازمان غذا و دارو مطرح كرد؛

وضعیت توزیع دو قلم داروی آنفلوانزا و كرونا در كشور

وضعیت توزیع دو قلم داروی آنفلوانزا و كرونا در كشور سخنگوی سازمان غذا و دارو، ضمن اخطار نسبت به مصرف خودسرانه فاویپیراویر، اظهار داشت: این دارو در داخل كشور تولید شده و در چرخه توزیع است و رمدسیویر هم در ایام آتی توزیع خواهد شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، کیانوش جهانپور، با اشاره به اینکه مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک به شکل کلی برای بیماران مشکل آفرین است، اضافه کرد: همچون این داروها استفاده از داروی فاویپیراویر است. مصرف خودسرانه این دارو می تواند مشکلاتی را ایجاد کند که البته این مورد خاص این دارو هم نیست. با عنایت به این که در ماه های آینده انتظار بروز آنفلوانزا را داریم، قاعدتا این دارو که در لیست دارویی کشور است، می تواند منجر پدیده تجویز خودسرانه آن شود. وی با اشاره به اینکه پیش از این تعداد کمی از این دارو و داروی رمدسیویر برای مطالعات بالینی و تحقیقاتی وارد کشور شد و در مراکز تحقیقاتی و بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی استفاده می شد، افزود: بنابراین ما هیچ مجوزی برای واردات نداشتیم و هر دو دارو بعنوان اثر بخشی احتمالی وارد لیست شد. همینطور داروهای خارج از این سیکل و موجود در بازار سیاه عموما با اطلاع دقیق جعلی است. این داروها با هزینه گزاف به فروش رفته و نه تنها اثر بخشی ندارد بلکه تهدید جدی برای سلامت است. جهانپور با اشاره به اینکه در ایام اخیر فاویپیراویر و رمدسیویر در لیست رسمی داروهای کشور رفته و با تلاش داروسازان داخلی تولید آن در داخل کشور شروع شده است، خاطرنشان کرد: فاویپیراویر الان در داخل چرخه توزیع است و رمدسیویر هم در ایام آتی توزیع می شود. وی با تاکید بر اینکه داروی فاویپیراویر تنها داروی آنفلوانزا نیست و در کنار داروهای دیگر باید با نظر پزشک تجویز شود، اظهار داشت: این دارو، داروی اصلی یا انتخاب اول پزشکان نیست. تولید داخل برای هر دو دارو کافی است و شرکت های دیگری هم متقاضی تولید دارو و ماده اولیه آن هستند. بنابراین می توان گفت تولید داخل برای تأمین این داروها کفایت می کند و ظرف هفته های آتی نیازی به واردات آن نخواهیم داشت.

1399/04/31
تگهای خبر: آموزش , آنفلوانزا , بیمارستان , پزشك