گزارش بیمارستان دی؛

داروهای وارداتی با ارز دولتی گران تر از مشابه ایرانی

داروهای وارداتی با ارز دولتی گران تر از مشابه ایرانی قیمت دو قلم داروی پلاویكس و دپاكین وارداتی كه از داروهای مهم هستند، با ارز دولتی گران تر از مشابه ایرانی، برای بیمار تمام می شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، داروی «کلوپیدوگرل ۷۵» که با نام تجاری پلاویکس شناخته می شود، برای پیش گیری از لخته شدن خون استفاده می شود. قیمت یک بسته ۲۸ تایی داروی خارجی در خرداد ۹۸، برای یک عدد ۲۰، ۶۰۰ ریال بوده است که اسفند ۹۸ و خرداد ۹۹ هم همین قیمت را داشته است و مرداد ۹۹، قیمت آن برای هر عدد دارو ۵۲، ۳۲۱ ریال بوده است. در همین حال قیمت هر عدد از این دارو که بسته ۳۰ تایی تولید داخل است، ۹، ۵۰۰ ریال در این تاریخ ها بوده است. اما، قیمت داروی «والپروات سدیم ۵۰۰ میلی گرم» با نام تجاری دپاکین، در بسته های ۳۰ عددی برای هر عدد ۱۴، ۵۰۰ ریال بوده است که مرداد ۹۹ به ۴۵، ۵۰۰ ریال می رسد. قیمت مشابه ایرانی همین دارو نیز در تاریخ های یاد شده، ۸، ۰۰۰ ریال بوده است. بررسی ها نشان میدهد که قیمت پلاویکس در هندوستان جعبه ۳۰ تایی ۱۸۵ / ۹۳ روپیه قیمت دارد، یعنی با نرخ نیمایی قیمت این دارو ۳۷۶۰۰ تومان می شود. در صورتیکه در ایران ۱۶۰ هزار تومان بیش از ۴ برابر به خاطر نیمایی شدن ارز، قیمت گرفته اند. در همین حال، برای داروی دپاکین ۵۰۰ میلی گرم در ایران جعبه ۳۰ تایی ۱۳۶۵۰۰ تومان قیمت گذاشته اند که در مقایسه با ترکیه برمبنای همان ارز نیمایی ۶۲ درصد؜ گران تر است. جالب است که قیمت این دارو ژنریک ایرانی با قیمت ۲۴۰۰۰ تومان جعبه ۳۰ تایی (نزدیک به ۱.۶ قیمت داروی لیسانس) قیمت گذاری شده است. داروی والپروات سدیم ۵۰۰ میلی گرم، برای درمان تشنج و برطرف شدن بعضی از علایم بیماری های روانی مانند اختلال دوقطبی تجویز می شود. در مواردی هم برای پیش گیری از سردردهای میگرنی نیز استفاده می شود. وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بعنوان متولیان قیمت گذای دارو در کشور، باید نظارت بیشتری بر قیمت دارو داشته باشند. در شرایطی که مشکلات اقتصادی، هزینه های زندگی را افزایش داده است، انتظار می رود که دارو بعنوان یک کالای حیاتی، بیش از پیش مورد حمایت وزارت بهداشت قرار گیرد.

1399/05/27
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , حیات , دارو