رئیس انجمن محصولات بیوتكنولوژی پزشكی ایران:

بسته بودن لیست دارویی خطاست

بسته بودن لیست دارویی خطاست به گزارش بیمارستان دی رئیس انجمن تولید كنندگان و صادر كنندگان محصولات بیوتكنولوژی پزشكی ایران، اظهار داشت: صنعت داروسازی خصوصاً در حوزه بیوتكنولوژی بالنده است و بسته بودن لیست دارویی، مانع بالندگی می شود.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، حسام الدین مدنی، در نشست روز داروسازی، اضافه کرد: باید دانست که اگر می خواستیم داروهای تولیدی را وارد نماییم ارز بسیاری باید از کشور خارج می شد و خوشبختانه صنعت دارویی کشور توانسته است نیاز کشور را تامین و حتی مبادرت به صادرات دارو کند.
وی افزود: کار در حوزه بیوتکنولوژی از سال ۷۰ در ایران کلید خورد و آن زمان این سوال مطرح بود که بیوتکنولوژی چیست. اما امروز به حدی از توانمندی رسیده ایم که ایران از نظر تکنولوژی در بیوتکنولوژی بعد از کره و ژاپن در جایگاه سوم و از نظر توانمندی تولید در رتبه نخست آسیا است.
رئیس هیات مدیره انجمن تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران افزود: از ۲۰۰ مولکول بیوتکنولوژی دنیا ۴۵ مورد گرانقیمت هستند و از این ۴۵ مولکول، ۲۲ مورد در ایران تولید می شود و ما در تولید برخی محصولات بیوتکنولوژی دنیا دومین و سومین کشور هستیم و ما توانمندی خلق دانش در تولید محصولات بیوتکنولوژی را داریم و با تلاش شرکت های دانش بنیان هیچ گاه کمبودی در داروهای بیوتکنولوژی نداشتیم.
وی با اشاره به ارزآوری ۱.۴ میلیارد دلار محصولات بیوتکنولوژی اظهار داشت: حوزه بیوتکنولوژی سالیانه ۶۰ میلیون یورو ارزبری و یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی دارند و سالیانه ۶۰ میلیون یورو صادرات داروهای بیوتکنولوژی داریم و صنعت محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران بسیار پویا است.
مدنی بیان کرد: ما شرکت های شتاب دهنده ای داریم که جوانان را آموزش می دهند و شرکت های نوئا شکل می گیرد و از دل این شرکت های نوپا محصولات دانش بنیان تولید می شود.
وی افزود: این صنعت به حمایت های بیشتری نیاز دارد. ما انتظار داریم وقتی محصولی در کشور تولید شده و به اندازه یک سال ذخیره آن وجود دارد و صادر می شود، وارد نشود ما با شکست انحصار موافق هستیم اما انحصار را باید با رقابت در تولید داخل شکست نه با واردات.
مدنی اضافه کرد: فرق عمده ای که بین داروهای شیمیایی و بیوتکنولوژی وجود دارد فرمولاسیون است، در داروهای بیوتکنولوژی تولید از مرحله کشت سلولی و دانش تولید است و باید اجازه واردات محصول مشابه خارجی داده نشود.
وی اظهار داشت: متاسفانه لیست دارویی کشور بسته شده است و سیاست گذاران دلایلی دارند اما این سیاست نباید سبب شود که به جهش تولید و تحقیق و توسعه شرکت های دارویی لطمه وارد شود. امروز با این تورم یکی از چالش های تولیدکنندگان افزایش هزینه تولید است و باوجود افزایش هزینه تولید قیمت دارو افزایش پیدا نمی نماید.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران، اضافه کرد: ما مخالف گرانی دارو برای مردم هستیم و باید یارانه و ارز دولتی بجای پرداخت به تولیدکنندگان به بیمه ها داده شود، به این شکل تولیدکنندگان و مردم گرفتار چالش نمی شوند.
وی افزود: در چهار سال قبل ۲ تا ۴ درصد قیمت داروهای بیوتکنولوژی افزوده شده و این مساله مورد اعتراض شرکت های تولیدی است و به نظر من تضاد منافع در سازمان غذا و دارو وجود دارد و باید اجازه دهیم بیمه ها با سندیکاها وارد مذاکره شوند با تشکیل کمیته ای با وزارت حمایت قیمت دارو تعیین شود و دیگر کسی درباره قیمت دارو به وزارت بهداشت خورده نمی گیرد.
مدنی اظهار داشت: وزارت بهداشت باید ناظر کیفی بر دارو باشد و بطور قطع می گویم که داروهای ایرانی کیفیت بالایی دارند و در صادرات محصول به چشم دیده ایم که خیلی از کشورها عنوان می کنند که داروی ایرانی در مقایسه با نمونه چینی و هندی کیفیت بالاتری دارد.
وی اضافه کرد: صنعت داروسازی خصوصاً در حوزه بیوتکنولوژی بالنده است و بسته بودن لیست دارویی، مانع بالندگی می شود.


منبع:

1399/06/12
08:36:32
5.0 / 5
1993
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمه , بیوتكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان