استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران؛

ریسك سكته قلبی در بیماران دیابتی ۲ تا ۴ برابر افراد عادی است

ریسك سكته قلبی در بیماران دیابتی ۲ تا ۴ برابر افراد عادی است استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران، نسبت به افزایش ریسك مبتلاشدن به مشكلات قلبی و عروقی در بیماران دیابتی، هشدار داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمدرضا مهاجری طهرانی، درباره ارتباط دیابت و مشکلات قلبی و عروقی، اظهار داشت: درمان دیابت در چند سال اخیر در جهان با تغییراتی همراه بوده است بطوریکه قبلاً فقط به موضوع کنترل قند در بیماری دیابت توجه می شد، ولی امروزه کاهش ریسک شاخصهای قلبی و عروقی نیز مدنظر است. این فوق تخصص غدد و متابولیسم، در حاشیه رویداد اینکرتین سامیت (INCRETIN SUMMIT) که با حضور نزدیک به هزار نفر از اساتید و متخصصان حوزه سلامت داخلی و خارجی به صورت مجازی برگزار شد، اضافه کرد: کنترل چربی، فشار خون و موضوع مصرف آسپرین در بیماران دیابتی مورد توجه قرار گرفته و در کنار این مساله هم اکنون باید از داروهایی برای بیماران استفاده گردد که علاوه بر کنترل قند خون، ریسک مبتلاشدن به مشکلات قلبی و عروقی را در بیماران دیابتی کم کند. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: هم اکنون دو داروی جدید برای درمان بیماران دیابتی در نظر گرفته شده که یکی خوراکی و دیگری به صورت تزریقی است و این داروها در کاهش احتمال مشکلات قلبی و عروقی این بیماران موثر است. وی ادامه داد: نوع تزریقی لیراگلوتاید ۱.۸ نام دارد و همچون داروهایی است که نه فقط قند خون را کم می کنند بلکه کاهش چربی، کاهش فشارخون، کاهش دفع آلبومین ادراری و کاهش ریسک مبتلاشدن به مشکلات قلبی را در بیمار مبتلا به دیابت سبب می شوند. داروی دوم، داروی خوراکی امپاگلیفلوزین نام دارد که دفع قند بوسیله ادرار را سبب می شود، همین طور کاهش ریسک مشکلات قلبی و عروقی را به همراه دارد و از نارسایی کلیه در بیماران مبتلا به دیابت پیشگیری می کند. این فوق تخصص غدد و متابولیسم، اشاره کرد: ریسک سکته های قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت، دو تا چهار برابر بیشتر از افراد عادی است بدین سبب توجه به این مسئله در بیماران دیابتی نباید مورد غفلت قرار گیرد. خوشبختانه نمونه داخلی و خارجی هر دو نوع داروی جدید درمان دیابت و موثر در کنترل بیماری های قلبی و عروقی در کشور موجود است.

1399/06/20
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , دارو