دبیر علمی كنگره انجمن رادیولوژی ایران خبر داد؛

افزایش ۲۵۰ درصدی سی تی اسكن ریه در ۹ استان كشور

افزایش ۲۵۰ درصدی سی تی اسكن ریه در ۹ استان كشور بیمارستان دی: دبیر علمی سی و ششمین كنگره سالیانه انجمن رادیولوژی ایران، از افزایش 250 درصدی سی تی اسكن ریه در بیمارستان های دانشگاه های علوم پزشكی 9 استان پرجمعیت كشور به سبب شیوع ویروس كرونا آگاهی داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، امیررضا رادمرد، با عنوان این مطلب که این آمار حاصل نتایج مطالعه ای جامع و مولتی سنتریک در کشور است، اظهار داشت: این مطالعه با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور بر روی آمار بیش از ۳۰ بیمارستان بزرگ ارجاعی در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، رشت، گرگان، کرمان و یزد انجام شده است. وی با بیان اینکه نتایج این مطالعه در مجله فرهنگستان علوم پزشکان ایران (Archives of Iranian Medicine) در دست چاپ است، اضافه کرد: در اسفند ۹۸ نسبت به اسفند ۹۷ تعداد موارد سی تی اسکن ریه حدودا ۳.۵ برابر شده و به بیش از ۱۱ هزار مورد رسیده است. این آمار به وضوح نشان دهنده بار سنگین پاندمی کرونا بر جامعه رادیولوژی کشور است. رادمرد با اشاره به برگزاری سی و ششمین کنگره سالیانه انجمن رادیولوژی ایران در ایام ۱۳ تا ۱۶ آبان ۹۹ با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته، اظهار داشت: در این کنگره تازه ترین مباحث در حوزه های مختلف خصوصا تصویر برداری ریه، عروق، اسکلتی-عضلانی، زنان-مامایی و هوش مصنوعی، مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت. وی با اشاره به اینکه امسال به سبب شیوع ویروس کرونا کنگره به صورت مجازی در چارچوب ۱۲ وبینار و بیش از ۷۰ سخنرانی ضبط شده برگزار می شود، اضافه کرد: شعار کنگره امسال «رادیولوژی خط مقدم نبرد با بیماری های فراگیر جهانی»، است. رادمرد با اعلان اینکه از شروع شیوع ویروس کرونا رادیولوژی نقش مهمی در تشخیص بیماری و تعیین پلن درمانی بیماران داشته است، تصریح کرد: در ابتدای بروز اپیدمی کرونا در کشور که تست های تشخیص قطعی آزمایشگاهی (پی سی آر) به میزان کافی در دسترس نبود و یا دارای دقت اندکی بودند، سی تی اسکن ریه نقش بسیار کلیدی در تایید تشخیص بیماری داشت و هنوز هم به رغم افزایش کیفیت تست های تشخیصی آزمایشگاهی، تصویربرداری نقش بسیار مهمی در تشخیص بیماری، تعیین شدت درگیری ریه و بررسی عوارض ثانویه آن دارد. وی اشاره کرد: از آنجائیکه یکی از بهترین روش های تعیین شدت درگیری ریه در مبتلاشدن به ویروس کرونا، تصویربرداری ریه است، این مساله در سی و ششمین کنگره سالیانه بعنوان یکی از موضوعات اصلی برگزیده شده و شعار کنگره نیز حول این محور انتخاب گردیده است. در کنگره سی و ششم رادیولوژی، سخنرانان برجسته و صاحب نظر خارجی نیز از کشورهای فرانسه، انگلستان، آمریکا، کانادا واتریش با هدف انتقال دانش روز به رادیولوژیست های کشور، به صورت مجازی حضور خواهند داشت.

1399/06/31
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , پزشك , پزشكی