معاون درمان وزارت بهداشت عنوان كرد؛

درس آموخته های كرونا برای نظام سلامت

درس آموخته های كرونا برای نظام سلامت معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: خدمات دوراپزشكی در كشور با برنامه ریزی مدون در حال پیشرفت و توسعه است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، قاسم جان بابایی، اضافه کرد: کرونا کل سیستم بهداشتی و درمانی کشور را به آزمایش گذاشت و در حوزه درمان به چندین راهبرد کلی و درس آموخته رسیدیم که باید در کشور اجرا نماییم. وی اظهار داشت: نخستین درس آموخته کرونا برای ما لزوم تحول در آموزش علوم پزشکی در کشور بود. دانش آموختگان دانشگاه های علوم پزشکی آیا متناسب با نیازمندی های کشور هستند. دومین موضوعی که باید مورد بازبینی قرار گیرد، توسعه زیرساخت های حوزه سلامت است و نیاز داریم که زیرساخت های مورد نیاز را اصلاح نماییم و به سمتی برویم که بیشترین تجمیع امکانات و نیروی انسانی در جایی باشد که بیشترین بهره وری را دارد. معاون درمان وزارت بهداشت افزود: سومین درس آموخته که بسیار مهم می باشد، فرایند عرضه خدمت است که اجزای مختلفی دارد. شاخص مرگ و میر در دانشگاه های علوم پزشکی بسیار مهم می باشد که از دل اصلاح فرآیندها خارج می شود که اگر فرآیندها معیوب باشد، مرگ و میر بیماران کاهش پیدا نمی نماید. یکی از اجزای بسیار مهم فرآیندهای عرضه خدمت، کلینیک مجازی است که بسیاری از خدمات می تواند از این راه عرضه شود. جان بابایی تصریح کرد: درسنامه Clinical pathway یا مسیر بالینی برای خدمات مورد نیاز کووید ۱۹ نوشته و اجرایی شده و در راه بالینی برای زنان باردار، عوارض بارداری، تروما و عوارض دیابت نوشته شده و از دانشگاه علوم پزشکی مشهد می خواهیم بعنوان یک دانشگاه پیشرو، مسیر بالینی این خدمات را اجرا نماید چون مؤثر ترین روش برای اصلاح فرایند، داشتن مسیر بالینی استاندارد است و کلینیک مجازی هم جزئی از مسیر بالینی است. وی ادامه داد: چهارمین درس آموخته ای که در دوران کرونا آموختیم این بود که باید در ساختار و نظام نظارت و اعتباربخشی تغییراتی ایجاد نماییم و کووید ۱۹ به ما ثابت کرد که باید تحولاتی در این حوزه انجام دهیم که در حال انجام می باشد. معاون وزیر بهداشت بیان داشت: در گام اول راه اندازی خدمات دوراپزشکی در کشور با کمک و همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ع) بخش هایی از کار انجام شد و لازم بود که این خدمات در یک دانشگاه علوم پزشکی به صورت کامل اجرا شود و بسیار سپاسگزارم که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اجرای گام دوم خدمات دوراپزشکی پیشرو و موفق بوده است. جان بابایی اظهار داشت: در مورد مراجعات بیماران مزمن به مراکز درمانی نگرانی داریم که خدای ناکرده به کووید ۱۹ مبتلا شوند ازاین رو خدمات دوراپزشکی باید حتما عرضه شود و عرضه این خدمات برای این دسته از بیماران در اولویت کار وزارت بهداشت است. وی تصریح کرد: با همکاران مان در سازمان برنامه و بودجه مذاکراتی داشته ایم که در بودجه سال آینده ردیف بودجه ای برای تأمین زیرساخت های خدمات دوراپزشکی تعریف و گنجانده شود و نیاز است که محاسباتی در این حوزه صورت گیرد البته تا آخر سال از جانب وزارت بهداشت برای تقویت این خدمات کمک می نماییم اما لازم است که از سال آینده بودجه ای برای این خدمات اختصاص یابد.

1399/07/26
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , پزشك