رئیس سازمان تداركات پزشكی مطرح كرد؛

عرضه انسولین به بیمارن دیابتی از راه سامانه اینترنتی و كد ملی

عرضه انسولین به بیمارن دیابتی از راه سامانه اینترنتی و كد ملی رئیس سازمان تداركات پزشكی اظهار داشت: سامانه بر خطی ایجاد می شود كه با ارائه كد ملی به بیمار دیابتی انسولین ارائه خواهد شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، حسن صفاریه با اشاره به اینکه رسالت هلال احمر خدمت به مردم جامعه است، اضافه کرد: هلال احمر مثل سایر داروخانه های کشور در تماس با شرکتهای پخش دارو است و سهمیه ها هم زیر نظر سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت تأمین می شود. رئیس سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر اظهار داشت: جمعیت هلال احمر جایگاه خاصی در نظام سلامت دارد و تلاش می کند سبد دارویی خویش را همیشه تکمیل نگه دارد به همین خاطر سبد دارویی ما کامل تر از سایر داروخانه ها است. وی ضمن اشاره به اینکه بر مبنای مقررات وزارت بهداشت یک داروخانه هلال احمر در هر استان خدمت رسانی می کند، اظهار داشت: برای تأمین داروهای کمیاب احتیاج به واردات دارو است و در این راستا شرکت پخش «سها کیش» اقلام دارویی را که در سبد دارویی کشور نیست با مجوز سازمان غذا و دارو وارد می نماید. بخشی از داروهای هلال احمر وارداتی است که از راه نظام دارویی کشور تأمین می شود و یک بخش هم توسط کارخانه های داخلی تولید می شود که هلال احمر بخشی از آنرا تولید می کند. صفاریه در مورد کمبود داروهای تولید داخل کشور هم تصریح کرد: مواد اولیه خیلی از داروهای تولید داخل هم از خارج کشور تهیه و در کارخانه های داروسازی استفاده می شود ازاین رو تحریم ها بر این مورد هم تأثیرگذار است و اینکه گفته می شود دارو و تجهیزات پزشکی شامل تحریم ها نیست درست است اما انتقال منابع مالی برای تهیه مواد دارویی مشکل و تأمین نمی گردد و یک بخش از تحریم ها در چرخه کار تاثیر گذار است. رئیس سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر ضمن اشاره به اینکه بخش سیاستگذاری و نیاز سنجی اقلام دارویی بر عهده وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو است، اضافه کرد: آنها برنامه ریزی هایی در این خصوص انجام می دهند اما با اعمال تحریم ها مشکلاتی در واردات دارو، تهیه مواد اولیه و محصول نهایی آن سبب ایجاد تلاطم در بازار دارویی کشور می شود. صفاریه در پاسخ به این سؤال که در صورت وارد نشدن دارو به کشور تکلیف بیماران چه خواهد شد؟ اظهار نمود: تولیدکنندگان مواد اولیه در دنیا حضور دارند و اگر نتوانیم از محصولات اروپایی استفاده نماییم، می توانیم از محصولات سایر کشورها استفاده نماییم، آنچه که برای ما اهمیت دارد تهیه و وارد کردن یک محصول مناسب و مطابق با استانداردها است. وی با اشاره به اینکه نخستین داروخانه هلال احمر ۷۰ سال پیش در شهر قزوین تأسیس شده است، اضافه کرد: هلال احمر برند مورد اعتماد مردم است و سال ها با رفتن به داروخانه هلال احمر داروهای مورد نیازشان را تهیه کرده اند آنها با همین دقت نظر در تأمین برای تهیه داروهای کمیاب به هلال احمر رجوع می کنند. صفاریه ضمن اشاره به شرایط کرونا و خطر ایستادن مردم در صف برای تهیه دارو اظهار داشت: بیمارانی که به ما رجوع می کنند کسانی هستند که بیماری های لاعلاج و یا ضعف سیستم ایمنی بدن دارند و در گروه های سنی پرخطر قرار دارند ازاین رو حضور آنها در فضای بسته داروخانه می تواند خطرساز باشد، طی ماه های اخیر زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری برخط دارو (ارائه درب منزل) تأمین شده است و به محض دریافت مجوز سازمان غذا و دارو ما آمادگی داریم داروی بیماران را بوسیله پیک، درب منزل تحویل دهیم. وی با تکیه بر اینکه انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی در داروخانه های هلال احمر موجود است اضافه کرد: در مورد کمبود انسولین، سامانه بر خطی ایجاد می شود که فقط با عرضه کد ملی به بیمار عرضه خواهد شد. ازاین رو بیماران دیابتی نیازمند انسولین کشور کاملاً مشخص می شود و دارو به دست مصرف کننده خواهد رسید. رئیس سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر همینطور در مورد تهیه داروهایی که در هلال احمر یافت نمی گردد اما در بازار آزاد در دسترس می باشد، اضافه کرد: پخش دارو در بازار به صورت های مختلف اتفاق می افتد، طی سالهای اخیر و بویژه با وجود سامانه «تی تاک» که از جانب سازمان غذا و دارو تهیه شده این مساله به حداقل رسیده و امیدواریم به زودی این مشکل کاملاً تمام شود چون سامانه های دیگری هم در راه هستند. صفاریه در مورد قیمت دارو در داروخانه های هلال احمر اظهار داشت: قیمت تمامی دارو ها مصوب سازمان غذا و دارو است و قیمت دارو ها هنگام تحویل به مشتری مشخص است، هلال احمر در حوزه تمام دارو ها ورود پیدا می کند ولی با سود کم به جهت اینکه رسالت جمعیت هلال احمر خدمت رسانی به مردم است. صفاریه در انتها خاطرنشان کرد: بیماران برای اطلاع از داروهای موجود در داروخانه های هلال احمر می توانند به سایت سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر رجوع کنند و با تماس با شماره تلفن اپراتورهای ما که هر لحظه آماده پاسخگویی به مخاطبان هستند از اطلاعات دارویی آگاهی پیدا کنند. هدف ما به سمت نرم افزاری تر شدن برنامه ها است تا مردم به سادگی اطلاعات دارویی مورد نیاز را دریافت نمایند.

1399/08/28
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیماری , پزشك