رئیس هیات مدیره انجمن ققنوس؛

سالانه 200 هزار ایرانی می سوزند

سالانه 200 هزار ایرانی می سوزند بیمارستان دی: رئیس هیات مدیره انجمن ققنوس(جمعیت پشتیبانی از بیماران سوخته)، به تشریح وضعیت سوختگی در کشور پرداخت.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمد جواد فاطمی، روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته سوختگی و به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: روز اول دی روز ملی پیش گیری از سوختگی است. وی ادامه داد: از نظر آمار سوختگی در رده بالا قرار داریم و تعداد بسیار زیادی هر سال در کشور گرفتار سوختگی می شوند. فاطمی با عنوان این مطلب که سالانه بیش از ۲۰۰ هزار نفر در کشور می سوزند، افزود: ۳۰ هزار نفر از این افراد نیاز به بستری در مراکز درمانی پیدا می کنند. وی ادامه داد: سالی سه هزار فوتی ناشی از سوختگی در کشور داریم. فاطمی با اشاره به انواع سوختگی های حرارتی، الکتریکی و مایعات داغ که خیلی شایع هستند، اظهار داشت: سوختگی ها همیشه با هزینه های جانی، مالی و روانی هم راه است. وی با عنوان این مطلب که سوختگی قابل پیشگیری است و دلیلی ندارد به مشکلات خودمان بیفزاییم، اضافه کرد: سه روش پیش گیری از سوختگی داریم که نخستین آن اجبار است. شایع ترین علت سوختگی وسایل گازسوز هستند. دومین اقدام، استانداردسازی است سومین عامل پیشگیری، آموزش است. فاطمی با تاکید بر این واقعیت که سوختگی قابل درمان نیست، اشاره کرد: افراد سوخته همیشه برای حضور در جامعه گرفتار مشکل می شوند. وی اظهار داشت: سوختگی خیلی دشوار است، ولی پیشگیری خیلی ساده است. فاطمی با اشاره به نحوه حمایت بیمه ها از بیماران سوخته، اضافه کرد: بیمه ها خیلی اوقات جراحی پلاستیک بیماران سوختگی را زیبایی حساب می کنند و هزینه نمی پردازند و بیماران مشکلات زیادی در زمینه تامین هزینه ها دارند. البته انجمن پشتیبانی از بیماران سوخته با همکاری بیمارستان حضرت فاطمه (س) و بیمارستان شهید مطهری تمام جراحی پلاستیک بیماران سوختگی را با فرانشیز دولتی انجام می دهد و اگر مریضی دراین زمینه مشکل دارد می تواند به ما مراجعه کند. وی با اشاره به وضعیت درمان بیماران اسید پاشی، اظهار داشت: دو نوع اسید پاشی داریم که یا به شکل جرم است و یا حین کار رخ داده است. درمان های این افراد دشوار است و نتایج خوب نیست. حتی بعضی از این افراد برای درمان به خارج از کشور رفته اند. انتظار اینکه این افراد به پیش از اسید پاشی برسند اصلا ممکن نبوده و نیاز به صبوری زیادی برای پزشک و بیمار وجود دارد. همه این ها در کنار هزینه های مالی بسیار زیادی است که به این افراد تحمیل می شود. فاطمی افزود: متاسفانه مجازات اسید پاشی بازدارنده نمی باشد و باز هم این جرم رخ می دهد. در اسیدپاشی هزینه درمان از دیه بیشتر خواهد شد و قانونگذار بار هزینه درمان را به عهده کسی بگذارد که جرم را انجام داده است. در موارد صنعتی هم صاحب کار که ایمنی فرد را ایجاد نکرده باید موظف به پرداخت چنین هزینه ای باشد. وی ادامه داد: در کشورهای دیگر اسید به آسانی در دسترس نیست. اسید باید در اختیار افراد خاص باشد و با مجوز تهیه کنند. فاطمی با اعلان اینکه سوختگی برای ما مشکل ملی است، اشاره کرد: هم اکنون تنها وزارت بهداشت تبعات ناشی از سوختگی را می پذیرد. سازمان استاندارد، وزارت آموزش و پرورش، وزارت نیرو و وزارت مسکن، راه و شهرسازی، وزارت نفت و سازمان دخانیات باید پای کار بیایند. این مشکل همت ملی از طرف مردم و سازمان های درگیر را می طلبد تا بتوانیم آنرا کم نماییم. وی با اشاره به نقش مجلس برای کاهش هزینه های سوختگی، اظهار داشت: امیدوارم همانگونه که صندوق حوادث تصادفات داریم و سبب شده که بیماران حوادث تصادفات دغدغه نداشته باشند، صندوقی بعنوان صندوق حوادث سوختگی ایجاد کرد تا دغدغه مالی این بیماران را کاهش بدهیم و با این اقدام بیمارستان های سوختگی را از ورشکستگی نجات بدهند. بیماران سوختگی می میرند چون امکانات نداریم.

1399/10/02
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیمارستان