مدیرعامل سازمان بیمه سلامت عنوان كرد؛

مقاومت پزشكان در مقابل نسخه نویسی الكترونیك

مقاومت پزشكان در مقابل نسخه نویسی الكترونیك بیمارستان دی: مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، آخرین وضعیت اجرای نسخه الکترونیک و نظام ارجاع را تشریح نمود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمد مهدی ناصحی در نشست خبری امروز اظهار داشت: باید هزینه هایی که در بخش تصویربرداری هزینه هایی که می شود باید به بخش سلامت سوق داده شود. وی ادامه داد: متأسفانه هزینه های هنگفتی را در بخش داروها و تجهیزات در بخش سلامت داریم که اگر مدیریت شود می توانیم این هزینه ها را به حوزه سلامت مردم برگردانیم. ناصحی با اشاره به اینکه این هزینه ها ستون فقرات سلامت کشور را کاملاً گرفتار لطمه کرده است، اظهار داشت: این هزینه ها باید به سمت نظام ارجاع و پزشکی خانواده پیش رود. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اشاره کرد: پرداخت های الکترونیکی ما در مراکزی که به سیستم الکترونیک متصل هستند بموقع و در آخر ماه انجام می شود و همین طور در مطب ها نیز هزینه ویزیت الکترونیکی در آخر همان روز پرداخت می شود و البته مشوق هایی نیز برای همکاری مراکز در بخش الکترونیکی در نظر گرفته شده است. ناصحی با اشاره به اینکه مقاومت هایی از طرف پزشکان برای اجرای نسخه الکترونیکی وجود دارد، اظهار داشت: مشوق هایی برای همکاری بیشتر پزشکان و مراکز در نظر گرفته شده است. وی ادامه داد: برمبنای آمارهای موجود در مطب ها ۹۲ درصد به شبکه الکترونیک و در مراکز طرف قرارداد ما ۹۲ درصد، داروخانه ها ۹۰ درصد، آزمایشگاه ها ۹۶ درصد و پرتو پزشکی ۹۷ درصد انجام شده است. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: در مجموع ویزیت با تجویز نسخه الکترونیک ۵۴ درصد و ویزیت بدون تجویز ۴۵ درصد اجرائی شده است.
وی با اشاره به اینکه دو استان ایلام و کهگیلویه و بویراحمد در بخش نسخه الکترونیک پیشتاز هستند افزود: استان های بزرگ تهران، فارس، خراسان رضوی و البرز مشکلاتی در اجرای نسخه الکترونیکی دارند که امیدواریم این مشکلات بزودی برطرف شود. ناصحی درباب نظام ارجاع و پزشک خانواده اظهار داشت: تا آخر سال مقرر است در ۴ استان کردستان، کرمان، یزد و چهارمحال و بختیاری نظام ارجاع اجرائی شود بطوریکه در سال آینده ۱۳.۵ میلیون نفر جمعیت صندوق بیمه همگانی ما تحت پوشش نظام ارجاع قرار می گیرند. مدیر عامل سازمان بیمه سلامت از پیشنهاد افزایش ۲۵ درصدی تعرفه های پزشکی در سال ۱۴۰۰ آگاهی داد و اظهار داشت: پیشنهاد سازمان بیمه سلامت افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی تعرفه ها است اما هنوز میزان دقیق افزایش معین نیست و در اسفند ماه در شورای عالی بیمه درصد افزایش مشخص و تصویب می شود. وی همین طور از پرداخت ۱، ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه بستری و ارائه خدمات سرپایی به بیماران کرونائی آگاهی داد و گفت: ۲۴۷ هزار بیمار از شروع شیوع ویروس کرونا تا کنون بستری شده اند بیمه سلامت هزینه های آنها را پرداخت کرده است. که البته دولت اعتباری به ما نداده و این هزینه از محل صرفه جویی ها تامین شده است. وی از حذف دفترچه کاغذی بیمه تا شهریور ۱۴۰۰ آگاهی داد و اعلام نمود: برنامه حذف دفترچه بیمه سلامت شروع شده، از سال آینده این دفترچه ها تک برگی می شود. هزینه دفترچه ۱۰۰ میلیارد تومان است که با این کار ۸۰ میلیارد تومان در سال کاسته می شود. ناصحی در مورد پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرار داد نیز اظهار داشت: هم اکنون تمامی مطالبات مربوط به سال های ۹۵ تا اختتام ۹۸ تسویه شده است و مطالبات سال ۹۹ هم تا تیرماه پرداختی ها ی بخش خصوصی و دولتی انجام شده است و تا دو هفته آتی به زمان منطقی تر ۲ تا ۳ ماهه قانونی می رسیم. وی درباره بیمه واکسن کرونا نیز اظهار داشت: در این خصوص فعلاً دستورالعملی به ما ابلاغ نشده است و واکسنی نیز وارد نشده است. وی اظهار داشت: مقرر است تفاوت پرداختی ها بین همکارانی که با نظام الکترونیک کار می کنند و کسانی که کار نمی کنند حداقل ۶ ماه باشد. وی در مورد بودجه ۱۴۰۰ سازمان بیمه سلامت نیز اظهار داشت: با توجه به این که توانستیم سازمان برنامه و بودجه را برای افزایش جمعیت تحت پوششمان (۳۶ میلیون نفر) متقاعد نماییم بنا بر این بودجه سال آینده ما ۵۴ درصد افزایش داشته است بدین سبب با تخصیص کامل اعتبار، خدمات را قوی تر ارائه خواهیم داد و در بخش پساکرونا نیز در تعرفه ها توجه بیشتری خواهیم داشت. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: در سال آینده ۷۰ درصد تعرفه بخش خصوصی را پرداخت می نماییم تا پرداختی مردم از جیبشان کمتر شود و همین طور پزشکان نیز انگیزه بیشتری برای همکاری با ما داشته باشند.

1399/10/18
تگهای خبر: بیمه , پزشك , پزشكی , خدمات