آندوسكوپی و كولونوسكوپی را در اپیدمی كرونا به تعویق نیندازید

آندوسكوپی و كولونوسكوپی را در اپیدمی كرونا به تعویق نیندازید به گزارش بیمارستان دی فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد بیمارستان طالقانی با بیان این که  کولونوسکوپی و اندوسکوپی مهمترین راه برای تشخیص بیماری مهمی نظیر سرطان هاست،  به تعویق انداختن این اقدامات تشخیصی در بحران کرونا را باعث صدمات جبران ناپذیری دانست.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دکتر افسانه شریفیان با بیان اینکه علل انجام آندوسکوپی با عنایت به شرایط و نوع بیماری از فردی به فرد دیگر فرق می کند، اظهار داشت: اندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی از مری، معده و اثنی عشر با هدف تشخیصی و گاهی اوقات درمانی انجام می شود.
به قول وی یافته های حاصل از انجام اندوسکوپی به پزشک کمک می نماید تا علت، علائم و نشانه های گوارشی مانند تهوع، استفراغ، درد شکمی، مشکلات بلعیدن و خونریزی گوارشی را تشخیص دهد.
دکتر شریفیان کولونوسکوپی را روش دیگری عنوان نمود که برای تشخیص تغییرات و یا موارد غیر عادی در سطح روده بزرگ و رکتوم ( راست روده ) مورد استفاده قرار می گیرد و افزود: کولونوسکوپی بهترین روش برای تشخیص و نمونه برداری از پولیپ ها و بسیاری دیگر از ضایعات درون روده بزرگ است.
وی با تکیه بر لزوم رعایت آمادگی های لازم برای انجام کولونوسکوپی اظهار داشت: در صورتیکه اقدامات مورد نیاز برای آماده سازی بیمار به درستی صورت گیرد و روده بزرگ کاملاً تمیز شده باشد، کولونوسکوپی با دقت بالا و به صورت کامل صورت خواهد گرفت.
دکتر شریفیان با اشاره به اینکه بیمار برای کولونوسکوپی باید مقادیر زیادی مایعات زلال و بی رنگ به همراه محلول های مسهل خاص بنوشد و پیاده روی کند، تصریح کرد: در صورت تمیز نبودن روده بزرگ، کولونوسکوپی به خوبی و با دقت انجام نخواهد شد و مشاهده پوشش کولون امکان دارد به علت وجود مواد باقیمانده در روده امکان پذیر نباشد. در نتیجه احتمالاً باید باردیگر تکرار شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با تکیه بر اجتناب از به تعویق انداختن کولونوسکوپی و اندوسکوپی در بحران کرونا تصریح کرد: متاسفانه در همه گیری بیماری کرونا، اغلب افراد انجام آندوسکوپی و کولونوسکوپی خویش را به تعویق انداخته اند در صورتی که این اقدامات مهم ترین راه برای تشخیص بیماری های مهمی همچون سرطان هاست و تاخیر در انجام آنها امکان دارد به صدمات جبران ناپذیری بیانجامد.
این متخصص سفارش کرد: درصورت نیاز و تشخیص پزشک، آندوسکوپی و کولونوسکوپی خویش را به دلیل بحران کرونا به تعویق نیندازید. انجام این پروسیجرها در تشخیص اولیه و زودهنگام خیلی از بیماری ها نقش بسیار مهمی دارند.
وی با بیان اینکه این اقدامات تشخیصی کمک می نماید که در مراحل اولیه متوجه یماری شویم، به بیماران تصریح کرد: تمامی اقدامات احتیاطی و لازم برای جلوگیری از مبتلا شدن به کرونا در هنگام انجام آندوسکوپی و کولونوسکوپی در بیمارستان طالقانی انجام می شود.
به قول وی، این اقدامات شامل غربالگری و تشخیص بیماران احتمالی کووید19، استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی، تغییر فرایندها برای به حداقل رساندن تماس و اقدامات ضدعفونی کردن سطوح است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر شریفیان در خاتمه تصریح کرد: سفارش های پزشک خویش را جدی بگیرید. به خصوص اگر بیماری مزمن و زمینه ای دارید و در معرض خطر پیشرفت بیماری خود قرار دارید.

1399/10/24
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , پزشك , پزشكی