محققان ژاپنی هشدار می دهند؛

ارتباط بین مصرف داروی فاویپیراویر و لطمه كبدی بیماران كووید 19

ارتباط بین مصرف داروی فاویپیراویر و لطمه كبدی بیماران كووید 19 بیمارستان دی: مطالعه جدید نشان میدهد داروی ضدویروسی فاویپیراویر که برای درمان کووید19 استفاده می شود اگر بیش از حد مشخص شده مصرف شود موجب لطمه کبدی می شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از تایلند مدیکال نیوز، طبق اعلام سازمان غذا و دارو آمریکا، فاویپیراویر در درمان کووید ۱۹ مؤثر نبوده است. این دارو همین طور در کشورهای اروپایی، آمریکا، کانادا، استرالیا و سنگاپور استفاده نمی گردد.
تیم تحقیقاتی از دانشگاه تویاما و دانشگاه نیهون ژاپن، میزان و الگوی لطمه کبدی ناشی از فاویپیراویر و میزان آن در سرم خون بیماران کرونائی بستری در بیمارستان را بررسی کردند.
نتایج مطالعه نشان داد وجود میزان بالاتر فاویپیراویر در سرم خون در بیمارانی مشاهده شد که گرفتار لطمه کبدی شده بودند.
قرص های فاویپیراویر به شکل قرص های استاندارد ۲۰۰ میلی گرمی است اما در برخی از کشورها، متخصصان سلامت بدون در نظر گرفتن شدت بیماری، ۵ قرص را در یک دوره ۲۴ ساعته برای بیمار تجویز می کنند که خطرناکست.
این دارو همین طور تراتوژنیک است، یعنی ممکنست بوسیله اثر سمی روی جنین موجب نقایص مادرزادی شود و در بعضی موارد نیز دارای اثرات جهش زایی طولانی مدت است.

1400/02/21
تگهای خبر: استاندارد , بیمارستان , بیماری , دارو