عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛

ارتودنسی محدودیت سنی ندارد

ارتودنسی محدودیت سنی ندارد بیمارستان دی: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به این که ارتودنسی محدودیت سنی ندارد، اظهار داشت: تا زمانی که دندان در دهان دارید می توانید از ارتودنسی استفاده کنید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، اصغر عبادی فر، ضمن اشاره به این که دوران بلوغ بهترین زمان برای حرکت دادن استخوان ها با کمک دستگاههای ارتودنسی است، اظهار نمود: رفع اختلالات و ناهنجاری های فکی با ارتودنسی در سنین بلوغ با سهولت بیشتری انجام می شود. وی ادامه داد: معاینه اولیه دندان ها بهتر است در سن چهار تا پنج سالگی صورت گیرد. این متخصص ارتودانتیکس ضمن اشاره به این که در سنین بالاتر هم میتوان از ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها سود برد اظهار داشت: ارتودنسی بیشتر از اینکه یک فرایند زیبایی باشد یک روش درمانی به حساب می آید. وی با اشاره به اینکه خیلی از ناهنجاری های دهان و دندان از همان سنین کودکی بروز می کند تصریح کرد: اگر درمان ناهنجاریهای دندان در سنین کودکی درمان نشود امکان دارد با گذشت زمان و بالا رفتن سن درمان ها سخت و تر پیچیده تر شود. به قول عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درمان های معمول دهان و دندان باید از همان سنین پایین صورت گیرد و نخستین معاینه به پزشک متخصص تعیین می کند که رجوع برای شروع ارتودنسی چه زمانی است. عبادی فر ضمن اشاره به اینکه غالباً مشکلات دندانی کودکان و حتی بزرگسالان را میتوان با براکت و سیم به سادگی حل کرد اضافه کرد: معمولاً استفاده از دستگاه ارتودنسی ثابت برای کودکان و نامرئی برای بزرگسالان برای درمان مشکلات دندانی سفارش می شود. وی ضمن اشاره به کارکرد دستگاههای متحرک ارتودنسی تصریح کرد: درمان هایی که با پلاک های متحرک انجام می شود به این شکل است که بیمار پلاک ها را در دهان قرار می دهد و فقط زمان غذا خوردن و یا ورزش کردن این پلاک ها را از دهان خارج می کند. درمان های ثابت ارتودنسی با کمک بند و براکت نوع دیگر و متداول ارتودنسی بود که این استاد دانشگاه به آن اشاره نمود. عبادی فر ضمن یادآوری این مورد که زیبایی در ارتودنسی یکی از آخرین اهداف این روش درمانی است تصریح کرد: هدف اولیه ای که برای درمان با کمک دستگاههای ارتودنسی مد نظر قرار می گیرد، سهولت در جویدن، غذا خوردن و بلع و همینطور رفع ناهنجاری های فکی و دندانی است. وی با بیان اینکه بی نظمی دندان ها و فک ها گاز زدن و جویدن غذا را دشوار می کند تصریح کرد: این مشکلات عموماً و به مرور زمان و به خودی خود برطرف نمی گردد و این مساله برای سالهای متوالی سبب ساییدگی زودرس دندان ها هم می شود، درمان با روش ارتودنسی می تواند انحرافات فک را درمان کرده و علاوه بر ظاهری زیبا به سیستم گوارش هم کمک نماید. این متخصص ارتودانتیکس در ادامه با تکیه بر این که به صورت معمول درمان های ارتودنسی یکی از درمان های گران قیمت به حساب می آید، اظهار داشت: گاهی اوقات به علل اقتصادی امکان دارد والدین و یا بیمار رغبتی به انجام این درمان ها نداشته باشند ولی باید این نکته را مورد توجه قرار داد که مسائل اقتصادی مواردی نیستند که مانع از انجام و پیگیری روند درمانی شد. وی سفارش کرد: اساسا راه هایی وجود دارد که میتوان با کمک آنها و با تعرفه های پایین تر دولتی مبادرت به اصلاح دندان ها کرد. رفتن به دانشکده های دندانپزشکی وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی و یا کلینیک های زیر پوشش مراکز دولتی سفارش دیگر این استاد دانشگاه برای درمان ناهنجاری ها و مشکلات دندانی با تعرفه های پایین بود. عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه به عواقب عدم رجوع برای درمان ارتودنسی، توضیح داد: رجوع نکردن بموقع برای شروع درمان ارتودنسی و سایر درمان های دندان ها در کودکان می تواند منجر به ایجاد ناهنجاری های دندانی و فکی شدید در آینده شود که گاهی اوقات به تنهایی قابل درمان با ارتودنسی نیست و احتیاج به درمان جراحی فک خواهد داشت؛ ازاین رو سفارش می شود والدین رجوع برای معاینات ارتودنسی در دوران پاندمی کرونا را به تعویق نیندازند. وی تصریح کرد: برخی خدمات دندانپزشکی را نمی توان به زمان بعد موکول کرد ازاین رو نخستین رفتن به داندانپزشک متخصص مشخص خواهد نمود که درمان ها در دسته درمان های اورژانسی قرار می گیرد و یا می توانیم به زمان دیگری پس از کرونا موکولش نماییم.

1400/02/22
تگهای خبر: پزشك , پزشكی , جراحی , خدمات