تشكیل دبیرخانه دائمی كنگره فارماكواپیدمیولوژی

تشكیل دبیرخانه دائمی كنگره فارماكواپیدمیولوژی به گزارش بیمارستان دی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، از تشكیل دبیرخانه دائمی كنگره فارماكواپیدمیولوژی در دانشگاه علوم پزشكی شیراز اطلاع داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر غلامرضا اصغری در اولین كنگره اروپایی آسیایی فارماكواپیدمیولوژی در شیراز، اظهار داشت: پیشنهاد بنده این است كه دبیرخانه دائمی فارماكواپیدمیولوژی در دانشگاه علوم پزشكی شیراز تولید شود و این مركز بعنوان همكار سازمان غذا و دارو در حوزه فارماكواپیدمیولوژی ایفای مسئولیت كند.

وی اضافه كرد: این دانش، مبحثی بین رشته ای است كه ارزش افزوده قابل توجهی برای جامعه و نظام سلامت بوجود می آورد و به همین مناسبت، سازمان غذاودارو از تحقیقات فارماكواپیدمیولوژی حمایت ویژه دارد.

اصغری ادامه داد: بخشی از فعالیت های سازمان غذاو دارو مرتبط می باشد با این حوزه و ما از مطالعات و دستاوردهای آن به صورت ویژه استقبال می نماییم. اینكه یك داروی جدید وارد فهرست دارویی كشور شود، به این حوزه هم مرتبط می باشد، اینكه یك دارو وارد لیست پوشش بیمه شود هم به موضوعات متعددی بازمیگردد كه یكی از آن ها همین مباحث فارماكواپیدمیولوژی است.

معاون وزیر بهداشت تصریح كرد: سالانه ۶۰۰۰ گزارش از عوارض دارویی در سراسر كشور داریم كه نسبت به متوسط جهانی، میزان قابل قبولی است ولی آنالیز این داده ها و تبدیل آن به اطلاعات كاربردی مبحث دیگری است كه دانش اپیدمیولوژی در این مرحله بسیار راهگشا است.

وی اضافه كرد: اطلاعات تجویز دارو ها در بیمارستانهای مختلف به تفكیك بخش ها و شهرها موجود است و این یك پتانسیل مناسب فراهم نموده است تا مطالعات اثربخشی داروها به دقت بیشتری مورد مطالعه و ارزیابی قرار گیرد. تنوع قومی موجود در ایران، لزوم مطالعات فارماكولوژی را پر رنگ تر كرده است.

اصغری تصریح كرد: بدون شك توسعه این دانش میتواند سیاستگذاری های حوزه دارو و سلامت را بهینه تر و موثر تر سازد.

1396/10/15
تگهای خبر: دارو , سازمان غذا و دارو , سلامت , بیمارستان