قالیباف:

یارانه دارو به هیچ عنوان حذف نمی گردد

یارانه دارو به هیچ عنوان حذف نمی گردد رئیس مجلس شورای اسلامی با تکیه بر این که یارانه دارو به هیچ عنوان حذف نمی گردد، اظهار داشت: هم اکنون یارانه دارو از راه شرکتهای بیمه گذار در اختیار بیماران قرار می گیرد؛ به هیچ عنوان ارز دارو حدف نمی گردد و نه قانونگذار و نه دولت چنین سیاستی را ندارند و نخواهند داشت.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، محمدباقر قالیباف در جلسه امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت مجلس درباره بررسی عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روش اجرای «طرح دارویاری» بعد از طرح اظهارات برخی از اعضای کمیسیون بهداشت و همینطور وزیر بهداشت طی سخنانی با تکیه بر این که مبحث دارو موضوعی اساسی در کشور است، اظهار داشت: متاسفانه در حوزه دارو و یارانه ها یک غلط مصطلحی مطرح و همه جا گفته می شود که «حذف ارز ترجیحی»؛ درحالی که این غلط ترین حرف امکان دارد که مطرح می شود.
وی تصریح کرد: در مورد دارو و یارانه ها به هیچ عنوان ارزی که پرداخت می شده، حذف نمی گردد و در واقع اتفاقی که افتاده این است که یارانه ها به صورت مستقیم به خود افراد داده می شود. ازاین رو هم اکنون یارانه دارو از راه شرکتهای بیمه گذار در اختیار بیماران قرار می گیرد. به هیچ عنوان ارز دارو حدف نمی گردد و نه قانونگذار و نه دولت چنین سیاستی را ندارند و نخواهند داشت.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه ضمانت اجرای طرح دارویاری منوط به هوشمند سازی است، تصریح کرد: اگر هوشمندسازی در اجرای طرح دارویاری رخ ندهد مطمئناً در آنجا هم مردم اذیت می شوند و هم افرادی که فاسد بودند و در ارزهای دارو منفعت می بردند، مجدداً در این جا به صورت ریالی منفعت خواهند برد.
قالیباف با تکیه بر ضرورت تکمیل پرونده الکترونیک سلامت ایرانی ها اظهار داشت: اهمیت پرونده الکترونیک سلامت ایران به اندازه اجرای طرح دارویاری مهم می باشد و ما در مجلس پیگیر این مورد خواهیم بود.
وی ضمن اشاره به شرایط اجرای طرح دارویاری اظهار نمود: اگر کسی در کشور زیر پوشش بیمه ها قرار نگیرد امکان استفاده از طرح دارویاری را ندارد، ازاین رو نباید هیچ ایرانی وجود داشته باشد که زیر پوشش بیمه های پایه نباشد. در این حوزه از وزارت بهداشت و دولت تشکر می کنم که از پنج میلیون و سیصد هزار نفری که زیر پوشش بیمه قرار نداشتند حدود پنج میلیون و نود و دو هزار نفر تا آخر خرداد ماه به صورت غیرحضوری زیر پوشش بیمه قرار گرفتند. بااین وجود پیشبینی می شود که به جز این افراد حدود ۵ - ۶ میلیون نفر دیگر همچنان زیر پوشش بیمه نباشند که باید برای این مورد هم واژه اندیشی نماییم چونکه این افراد هم به هر حال باید زیر پوشش بیمه قرار بگیرند وگرنه با مشکل افرایش قیمت دارو مواجه خواهند شد.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه تجربه اجرای طرح تحول سلامت تابلویی تمام مقابل چشمان ما است، تصریح کرد: از وزارت بهداشت به علت نقاط قوت طرح تحول سلامت تشکر می نماییم اما این طرح نقاط ضعف بسیاری هم داشت که درصورتیکه آن ضعف ها در طرح دارویاری تکرار شود هزینه های اضافه از بیت المال می شود.
قالیباف همینطور ضمن اشاره به مدت زمان انتقال پول از بیمه ها به داروخانه ها در طرح دارویاری تصریح کرد: امروز حداقل ۵ - ۶ ماه طول می کشد تا پول از بیمه ها به داروخانه ها منتقل شود؛ سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت توجه نمایند که نباید پول در ارتباط با بیمه دارو صرف هزینه های دیگری که در قانون هم پیشبینی شده است شود، به تعبیری باید پول در ارتباط با دارو پول رنگی باشد یعنی پولی که به صورت ماهانه توسط سازمان برنامه و بودجه داده می شود، به صورت برخط به داروخانه ها برود تا مشکلی که امروز در تاخیر پرداخت پول داروخانه ها وجود دارد، ایجاد نشود.
وی با تکیه بر ضرورت وجود شفافیت در تخصیص ارز واردات دارو و مواد اولیه مورد نیاز شرکتهای تولید کننده دارو در کشور اظهار داشت: روزانه داروهایی اصلی و برخی مواد اولیه اصلی مورد نیاز را به صورت ارزی خریداری و وارد می نماییم و در اختیار شرکتهای تولیدی می گذاریم؛ در این مورد نظارت دقیق بر تخصیص ارز و تولید دارو از موضوعات بسیار مهم و جدی است که هم وزارت خانه و هم بانک مرکزی باید به آن توجه نمایند تا مردم دیگر در حوزه سلامت در تأمین دارو گرفتار مشکل نباشند.

1401/05/11
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمه , پزشك