متخصص رادیوتراپی و آنكولوژی عنوان كرد؛

بیماران مبتلا به سرطان چه زمانی رادیوتراپی انجام دهند

بیماران مبتلا به سرطان چه زمانی رادیوتراپی انجام دهند بیمارستان دی: یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی اظهار داشت: استفاده از روش های رادیوتراپی در درمان بیماران مبتلا به سرطان، زمانی جایز و کمک کننده خواهد بود که سود درمانی آن بیشتر از عوارض آن باشد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، حمیدرضا دهقان منشادی، ضمن اشاره به شیوع سرطان ها و روش های درمانی مورد استفاده برای بیماران سرطانی بخصوص استفاده از رادیوتراپی، عنوان کرد: استفاده از روش های رادیوتراپی در درمان بیماران مبتلا به سرطان، زمانی جایز خواهد بود که سود درمانی آن بیشتر از عوارض و خطرات ایجاد کننده در زمان درمان باشد، در غیر این صورت می بایست از تکنیک های جدید و روش های جایگزین و دارای عارضه کمتر در بیماران استفاده گردد. این متخصص رادیوتراپی با نام بردن از ۲ روش درمان رادیوتراپی به نامهای رادیوتراپی درمانگر و رادیوتراپی کمک کننده در بیماران سرطانی، اظهار داشت: در روش رادیوتراپی درمانگر که سبب ریشه کن کردن بیماری می شود، نحوه درمان می تواند به تنهایی توسط رادیوتراپی باشد و یا در مواردی همراه با روش های درمانی همچون شیمی درمانی و عمل جراحی صورت پذیرد. وی افزود: استفاده از روش رادیوتراپی کمک کننده در واقع کمک به کیفیت زندگی بیمار است و در ریشه کن کردن بیماری تأثیری نخواهد داشت و جهت استفاده از این روش باید اطمینان حاصل کرد که بیمار حداقل ۶ هفته طول عمر خواهد داشت و در بیماران کمتر از ۶ هفته دارای طول عمر به هیچ عنوان کمک کننده نخواهد بود و استفاده از رادیوتراپی در این افراد پیشنهاد نمی گردد. دهقان منشادی با بیان این مورد که در مواردی که صدمه های ناشی از درمان رادیوتراپی بیشتر از سودمندی آن باشد نباید از این روش استفاده شود، اضافه کرد: در موارد سطح پایین بیماری و در زمان درمان ها در این سطح، تعیین استفاده از رادیوتراپی پس از سنجش و سودمند بودن درمان نسبت به عوارض استفاده از رادیوتراپی خواهد بود، بعنوان مثال در کانسر رحم که در مراحل اولیه تشخیص و جراحی انجام شده دیگر احتیاج به استفاده از رادیوتراپی نخواهد بود. عضو هیئت مدیره انجمن آنکولوژی زنان ایران ضمن اشاره به دیگر مواردی که رادیوتراپی می تواند برای درمان سودمند نباشد، افزود: در مواقعی که حجم و گستره تومور بسیار بالا باشد استفاده از رادیوتراپی سود زیادی به دنبال نخواهد داشت که در این گونه موارد و تاثیر بهتر درمان ابتدا استفاده از جراحی سفارش می شود که پس از آن رادیوتراپی می تواند کمک کننده باشد.

1401/05/12
تگهای خبر: بیماری , جراحی , درمان , سرطان