اعضای بدن یک جوان مرگ مغزی قمی اهدا شد

اعضای بدن یک جوان مرگ مغزی قمی اهدا شد به گزارش بیمارستان دی، قم کارشناس مسئول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی قم بیان نمود: اعضای بدن جوان ناکام شادروان امید فرسود، ۲۳ ساله که به دلیل تصادف با موتور گرفتار ضربه مغزی شده بود، به بیماران نیازمند اهدا شد.

ولی الله صمدی کارشناس مسئول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی قم امروز بیست و سوم مردادماه طی سخنانی در مورد اهدای عضو جوان 23 ساله، اضافه کرد: به دلیل شدت حادثه و خونریزی شدید مغزی، وی گرفتار مرگ مغزی شد که با رضایت خانواده نوع دوستش، اعضای حیاتی این جوان به چندین بیمار بدحال زندگی و امید باردیگر بخشید.

وی ضمن اشاره به اینکه امکان برگشت به زندگی باردیگر برای بیمار مغزی وجود ندارد، اظهار داشت: متاسفانه به علت بی اطلاعی خانواده ها با وجود تعداد زیاد بیمار مرگ مغزی، این بیماران فوت می کنند و به مرحله پیوند اعضا نمی رسند.

صمدی افزود: میتوان پیش از فوت بیمار مرگ مغزی، ارگان های حیاتی وی مانند قلب، کلیه، پانکراس، ریه ها و روده را اهدا نمود و تا ۴۸ ساعت بعد از فوت هم نسوج و بافت ها مثل پوست، قرنیه، استخوان، پاندون و عضلات دریچه های قلب قابلیت اهدا دارد.

کارشناس مسئول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی قم، بیان نمود: هر اهداکننده می تواند با اهدای اعضایی همچون قلب، ریه، کبد، پانکراس، روده و کلیه، یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد.

وی افزود: همینطور هر اهداکننده می تواند با اهدای دریچه قلب، رگ، تاندون ها، عضلات، استخوان، نسوج و بافت، زندگی یک تا ۵۳ بیمار را بهبود ببخشد.

صمدی خاطرنشان کرد: از زمانی که مرگ مغزی بیماری اعلام می شود، میتوان بیمار را با پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی حداکثر تا ۱۲ روز نگهداری نمود، ولی در این زمان ارگان های حیاتی زیست پذیری خویش را از دست می دهند و قابلیت فعالیت و توانایی ارگان ها ضعیف می شود.

1401/05/24
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , حیات