دبیر انجمن شنوایی شناسی عنوان كرد؛

علل بروز نوروپاتی شنوایی در كودكان، اهمیت تجویز سمعك

علل بروز نوروپاتی شنوایی در كودكان، اهمیت تجویز سمعك بیمارستان دی: دبیر انجمن علمی شنوایی شناسی ایران با اشاره به عوامل مبتلا شدن به نوروپاتی شنوایی، اظهار داشت: كودكانی كه دچار صدمه عصب شنوایی شدند پس از تشخیص بلافاصله وارد فرآیند توانبخشی شنوایی می شوند.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر حمید جلیلوند تصریح كرد: یكی از بیماری های خاص شنوایی كه متأسفانه مردم اطلاعاتی كمی در مورد این بیماری دارند، عارضه «نوروپاتی شنوایی» یا «آسیب عصب شنوایی» است.
وی اظهار داشت: عوامل زیادی می تواند در تولید این صدمه دخیل باشند. در این امر از ژنتیك یا وراثت گرفته تا پیرگوشی می تواند نقش داشته باشد. بعنوان مثال از عوامل تولید این آسیب، مسمومیت ها بخصوص توسط داروهای شیمیایی یا سمیت زای گوش، زردی در كودكان به خصوص در كودكانی كه به علت زردی بستری شوند و خونشان عوض می شود، است.
دبیر انجمن علمی شنوایی شناسی ایران ادامه داد: سروصدای بیش از اندازه و نویزهای صنعتی در محیط هایی كه كارگران مشغول كار هستند و از محافظ گوش استفاده نكنند همینطور بعضی از پیرگوشی هایی كه با افزایش سن، عصب شنوایی صدمه می بیند از دیگر عوامل تولید كننده صدمه در عصب شنوایی است.
جلیلوند تصریح كرد: در این نوع اختلال سلول های شنوایی كار خودشان را درست انجام می دهند و این عصب است كه مشكل دارد زیرا عصب باید سیگنال ها را از حلزون گوش بگیرد و تحویل مغز دهد كه متاسفانه اختلال در این ناحیه سبب مشكل می گردد.
وی با اشاره به اینكه معمولا برای بررسی شنوایی نوزادان از دو آزمایش OAE و ABR استفاده می نماییم، اظهار داشت: باید در كودكانی كه دچار زردی هستند و زردی بالایی دارند یا فرزندان خانواده هایی كه نسبت فامیلی دارند و به خصوص كودكانی كه به علت زردی خونشان عوض شده حتما علاوه بر آزمایش OAE، آزمایش ABR را انجام دهند.
دبیر انجمن علمی شنوایی شناسی ایران عنوان كرد: خوشبختانه در مبحث غربالگری نوزادانی كه به دنیا می آیند همگی تحت آزمایش OAE قرار می گیرند ولی سفارش می نماییم والدینی كه نوزادشان با وزن پایین به دنیا آمده یا زردی گرفته همینطور پدر و مادر ارتباط فامیلی دارند حتما فرزندشان تحت آزمایش ABR قرار گیرد و برای انجام این آزمایش كافی است به كلینیك های شنوایی و ادیولوژیست رجوع كنند.
جلیلوند اضافه كرد: انجام این آزمایش سریع انجام می گیرد و با چسباندن چند الكترود روی سر كودك و بررسی عصب طی ۵ دقیقه، ادیولوژیست ها متوجه می شوند عصب وضعیت نرمال دارد یا خیر.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: به مدد پیشرفت هایی كه در زمینه شنوایی رخ داده و مطالعات بیشتر امروزه تا ۹۸ درصد این كودكان را می توان درمان كرد البته این كودكان باید تحت مراقبت ویژه قرار گیرند و به پزشك های مربوطه ارجاع داده شوند تا با بررسی های انجام شده تشخیص داده شوند.
دبیر انجمن علمی شنوایی شناسی ایران بیان داشت: اگر زردی نوزاد خوب نشده یا وزنش كم است باید تحت مراقبت های پزشكی قرار گیرند تا این عارضه برطرف شود كه معمولاَ در اغلب مواقع این عارضه برطرف می گردد ولی در موارد كمی كه عصب صدمه می بیند و احتمال بهبود ندارد ما وارد درمان ادیولوژیك می شویم و برای این كودكان سمعك تجویز می نماییم و یا كاشت حلزون را انجام می دهیم.
دبیر علمی هفدهمین كنگره علمی شنوایی شناسی ایران عنوان كرد: كودكانی كه دچار صدمه عصب شنوایی شدند پس از تشخیص بلافاصله وارد فرآیند توانبخشی شنوایی می شوند و این توانبخشی سبب می گردد این كودكان بتوانند از سمعك تجویز شده استفاده كنند و یا كاشت حلزون برایشان صورت گیرد.
وی ادامه داد: خانواده ها باید بدانند صدمه عصب شنوایی جزء سخت ترین و پیچیده ترین بیماری های شنوایی است ولی این مورد به این مفهوم نیست كه قابل درمان نباشد؛ مواردی داریم كه كودك با تجویز سمعك و كاشت حلزون و توانبخشی توانسته مثل یك كودك عادی رشد كند، بشنود و به مدد پیشرفت ها و دستگاه هایی كه برایشان تجویز می نماییم این عارضه درمان گردد.
جلیلوند در انتها تصریح كرد: در كودكانی كه عارضه نوروپاتی شنوایی دارند میزان شنوایی خوب بوده و كم شنوایی ندارند ولی كیفیت شنوایی آنها بد است و یا ممكن است علاوه بر پایین بودن كیفیت شنوایی، كاهش شنوایی هم وجود داشته باشد كه ما می توانیم به مدد سمعك و كاشت حلزون این مشكل را حل نماییم.

1396/10/25
12:47:06
5.0 / 5
5321
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان