مصرف نمك زیاد با مغز چه می كند؟

مصرف نمك زیاد با مغز چه می كند؟ بیمارستان دی: نتایج یك آزمایش نشان داده است كه مصرف زیاد نمك باعث بروز نارسایی های شناختی - ادراكی می گردد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، كارشناسان سلامت در آمریكا با تاكید بر اینكه مصرف نمك زیاد باعث نارسایی شناختی می شود، اظهار داشتند: خوشبختانه این تاثیرات منفی قابل جبران هستند.

تاكنون تاثیر منفی مصرف بالای نمك و افزایش خطر بیماری های قلبی-عروقی و فشار خون بالا ثابت شده اما هنوز اطلاعلات كافی در مورد مشكلات و عوارض در رابطه با مصرف زیاد نمك برای مغز همچون سكته مغزی و نارسایی شناختی وجود ندارد.

یكی از كارشناسان این مطالعه می گوید: یكی از مكانیزم های احتمالی در بروز این تاثیرات منفی ناشی از یاخته های لایهٔ درون رگی (سلول های اندوتلیال) داخل عروق مغزی است.

سلول های اندوتلیال مسئولیت تنظیم حجم عضلانی را دارند اما مصرف بالای نمك با نارسایی در عملكرد این سلول ها مرتبط می باشد.

اگرچه مشخص است نارسایی در عملكرد اندوتلیال عامل بیماری های مزمن است اما پیش از این به صورت دقیق مشخص نشده بود كه چگونه نارسایی عملكرد اندوتلیال ناشی از مصرف نمك در طولانی مدت بر مغز تاثیر می گذارد.

در این مطالعه متخصصان آمریكایی نشان دادند چگونه نمك مازاد در رژیم غذایی بر معده، سیستم ایمنی و در نهایت بر مغز تاثیر می گذارد.

به گزارش مدیكال نیوز تودی، در این بررسی گروهی از موش ها برای ۱۲ هفته رژیم غذایی پر نمك دریافت نمودند. بعد از گذشت چند هفته نارسایی عملكرد اندوتلیال و كاهش جریان خون به مغز موش ها مشاهده شد. علاوه بر این، تست های رفتاری حاكی از زوال شناختی در این موش ها بوده است. هرچند، فشارخون آن ها بدون تغییر باقی مانده بود.

1396/10/28
تگهای خبر: بیماری