تاثیر منفی تنهایی بر سلامت استخوان ها در مردان

تاثیر منفی تنهایی بر سلامت استخوان ها در مردان بیمارستان دی: داده های مطالعه ای که روی موش های آزمایشگاهی انجام شده، نشان میدهد انزوای اجتماعی ممکنست بر سلامت استخوان ها تأثیر منفی بگذارد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مدیکال اکسپرس، جزییات این مطالعه در نشست سالانه انجمن غدد درون ریز در شیکاگو ارائه شده است.
دکتر «ربکا مونتین»، محقق ارشد موسسه تحقیقاتی MaineHealth در این زمینه اظهار داشت: انزوای اجتماعی یک شکل قوی از استرس روانی-اجتماعی و یک نگرانی رو به رشد برای سلامت عمومی خصوصاً در بین افراد مسن است. حتی پیش از شروع همه گیری کووید۱۹ که شیوع انزوا و تنهایی را به میزان قابل توجهی افزایش داده است نیز متخصصان نگران افزایش «اپیدمی تنهایی» در جهان بودند.
مونتین اشاره کرد که انزوای اجتماعی با افزایش ریسک مبتلاشدن به خیلی از بیماریها در افراد همچون اختلالات سلامت روان و همین طور نرخ کلی بالاتر بیماری و مرگ مرتبط می باشد.
مونتین اذعان کرد: مطالعات بالینی قبلی نشان داده است که استرس های روانی-اجتماعی و متعاقب آن اختلالات سلامت روان از عوامل خطر اصلی برای پوکی استخوان و شکستگی هستند که بطور نامتناسبی بر افراد مسن تأثیر می گذارند. با این وجود، قبل تر اثرات انزوای اجتماعی بر استخوان بطور کامل بررسی نشده است.
در مطالعه جدید، متخصصان موش های بالغ را به مدت چهار هفته در معرض انزوای اجتماعی (یک موش در هر قفس) یا خانه گروهی (چهار موش در هر قفس) قرار دادند. آنها دریافتند که انزوای اجتماعی موجب کاهش قابل توجه کیفیت و سلامت استخوان ها همچون کاهش تراکم مواد معدنی استخوانی در موش های نر شد اما این کمبود در موش های ماده به وجود نیامد.
مونتین اظهار داشت: بطور کلی، داده های ما نشان میدهد که انزوای اجتماعی تأثیر منفی شایان توجهی روی سلامت استخوانی در موش های نر دارد اما ممکنست در موش های ماده بوسیله مکانیسم های مختلف یا در قالب زمانی متفاوت عمل کند. همین طور متخصصان می گویند که مطالعات بیشتری برای درک چگونگی تاثیر این یافته ها بر جمعیت انسانی مورد نیاز است.
در عین حال فقدان ارتباط اجتماعی موجب افزایش ریسک بیماری قلبی، سکته مغزی، اضطراب، افسردگی و زوال عقل می شود. تنهایی همین طور منجر به افزایش انگیزه لطمه رساندن به خود می شود.
کارشناسان برای جبران این کمبود و ایجاد شرایطی برای افزایش ارتباط افراد با یکدیگر در جامعه و تقویت زندگی اجتماعی، اصلاحاتی مانند توسعه پارک ها و کتابخانه ها را پیشنهاد می کنند که ارتباط اجتماعی را می افزایند.

1402/03/30
تگهای خبر: استرس , بیماری , سلامت , كیفیت