عضو شورای عالی نظام پزشكی عنوان كرد؛

چرا پزشکان عمومی سراغ دوره تخصصی نمی روند

چرا پزشکان عمومی سراغ دوره تخصصی نمی روند بیمارستان دی: عضو شورای عالی نظام پزشکی ورود پزشکان عمومی به حوزه زیبایی را یکی از موانع مهم ورود فارغ التحصیلان پزشکی عمومی به دوره های سخت و پر مسئولیت دستیاری عنوان نمود،

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمدباقر حیدری اظهار داشت: یکی از دلیلهای مهم خالی ماندن صندلی های برخی رشته های تخصصی امکان درآمدزایی قابل توجه برای پزشکان عمومی بواسطه ورود به حوزه زیبایی است. وجود تقاضای بسیار در جامعه و پرداخت نقد و غیر وابسته به سازمان های بیمه گر نرخ شکن و پرتاخیر، مسیری را برای تامین معاش پزشکان عمومی گشوده و نیاز به ادامه تحصیلات تخصصی و بالاتر را تحت تاثیر قرار داده است. عضو شورای عالی نظام پزشکی، ورود پزشکان عمومی به حوزه زیبایی را یکی از موانع مهم ورود فارغ التحصیلان پزشکی عمومی به دوره های سخت و پر مسئولیت دستیاری عنوان نمود و اضافه کرد: یکی از دلیلهای مهم خالی ماندن صندلی های برخی رشته های تخصصی امکان درآمدزایی قابل توجه برای پزشکان عمومی بواسطه ورود به حوزه زیبایی است. وجود تقاضای بسیار در جامعه و پرداخت نقد و غیر وابسته به سازمان های بیمه گر نرخ شکن و پرتاخیر، مسیری را برای تامین معاش پزشکان عمومی گشوده و نیاز به ادامه تحصیلات تخصصی و بالاتر را تحت تاثیر قرار داده است. حیدری درباره ی عدم تمایل فارغ التحصیلان پزشکی برای ورود به رشته های تخصصی مادر همچون طب اورژانس، عفونی، اطفال و داخلی گفت: بنظر می رسد این عدم تمایل به ادامه تحصیل در دوره های دستیاری طی فرایندی چند ساله در ذهن فارغ التحصیلان پزشکی شکل می گیرد و دلیلهای مختلفی دارد. مشخصاً دانشجویان پزشکی از بین با استعدادترین و با انگیزه ترین دانش آموزان گلچین می شوند و هدف هر کدام در آغاز ورود به این رشته سرآمد شدن در تخصصی خاص است، حال چه می شود که بخش زیادی از همین افراد در نیمه راه متوقف شده و انگیزه ادامه دادن را از دست می دهند. وی، نخستین دلیل خالی ماندن ظرفیت صندلی های دستیاری پزشکی را افت آموزش و سرخوردگی برخی دانشجویان در دوره پزشکی عمومی طی سالهای اخیر توصیف کرد و اظهار داشت: بی انگیزگی برخی اساتید یا فراهم نبودن زیرساخت های مناسب آموزشی در بعضی دانشگاه ها یا عوامل محیطی نظیر شرایط سخت در پاندمی کرونا و…، به این مسئله دامن زده است. حیدری با اعلان اینکه عمده دلیلهای مربوط به خالی ماندن صندلی های رشته های تخصصی به شرایط مالی و شغلی خیلی مشکل در دوران دستیاری و نیز دورنمای آینده پزشکی بر می گردد، گفت: از آنجائیکه اغلب دستیاران در سنینی هستند که تشکیل خانواده داده و فرزند دارند دو دغدغه اصلی آنان تامین معاش خانواده و نیز زمان لازم برای حضور در جمع خانواده است و چون دریافتی بسیار اندک دستیاران کفاف هزینه های حداقلی خانوارها را نمی دهد برای خیلی از پزشکان گذران ۴ سال در چنین شرایطی عملاً مقدور نیست. ایشان سپس اضافه کرد: گذشته از آن کشیک های بسیار طولانی و گوناگون در ماه، خستگی فراوان ناشی از آن، استرس شدید مسئولیت پزشکی و نیاز همزمان به مطالعه، رمق و توان اندکی برای حضور شاداب و مؤثر دستیاران رشته های پزشکی در کنار همسر و فرزندان باقی می گذارد و وقتی تمامی این سختی ها و صرف عمر و زمان در کنار چشم انداز نه چندان جذاب بعد از فراغت از تحصیل قرار می گیرد نیروی بازدارنده قوی در مقابل ورود به این راه دشوار به وجود می آورد. بگفته عضو شورای عالی نظام پزشکی، اجبار به کار در مناطق محروم به عنوان طرح نیروی انسانی و دریافتی پایین این دوران یکی از دلیلهای دلزدگی پزشکان است. حتی بعد از پشت سر گذاشتن تمام این مراحل چه چیزی در انتظار پزشکی است که بهترین سالهای جوانی اش را اینچنین گذرانده است. وی با اشاره به این که تعرفه های خدمات پزشکی به سختی کفاف هزینه های مطب داری پزشکان را می دهد، عنوان کرد: تصور تعرفه ناچیز ویزیت و اقدامات درمانی داخل مطب یا بیمارستان که کسر ناچیزی از دستمزد پزشکان در سایر کشورها حتی حوزه خلیج فارس و کشورهای همسایه است و به سختی کفاف هزینه های مطب داری و آمد و شد پزشکان را می دهد به علاوه تأخیر طولانی در پرداخت آن، عدم توجه دولتمردان به مطالبات و مشکلات این قشر و برخوردهای قهری و سلیقه ای در بیشتر موارد که خود حس منفی بی عدالتی و تبعیض اجتماعی را در پزشکان تقویت می کند. حیدری همین طور ضمن انتقاد از جو پزشک ستیزی و هجمه هایی که از برخی تریبون ها و رسانه ها مقابل جامعه پزشکی کشور صورت می گیرد، اظهار داشت: جو پزشک ستیزی که به عمد یا سهو از تریبون های گوناگون تبلیغ می شود و تخریب فرهنگ اعتماد اجتماعی به پزشکان را رقم میزند از دیگر دلیلهای محکم بی انگیزگی و حتی تمایل به مهاجرت پزشکان به سایر کشورها است همانطور که دیده می شود کشورهایی هم مشتاق جذب پزشکان آماده به کار و متبحر ایرانی هستند.

1402/04/08
تگهای خبر: آموزش , استرس , بیمارستان , بیمه