معاون آموزشی پژوهشگاه ابن سینا عنوان كرد؛

عرضه آموزش های درمان ناباروری

عرضه آموزش های درمان ناباروری به گزارش بیمارستان دی، معاون آموزشی پژوهشگاه ابن سینا، به تشریح برنامه های آموزشی در جهت درمان های ناباروری پرداخت.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا وابسته به جهاددانشگاهی در سال ۱۳۸۲ در چارچوب چهار کلینیک افتتاح شد که کلینیک سقط مکرر آن، اولین کلینیک تخصصی در این عرصه در کشور بود. عرضه همه خدمات تشخیصی و درمانی ناباروری و سقط مکرر و برخورداری از متخصصان مجرب و همه امکانات پاراکلینیکی سبب شد مرکز درمان ناباروری ابن سینا بعنوان یکی از مراکز ممتاز و پیشرو در کشور شناخته شود. به تدریج، کلینیک های تخصصی دیگر همانند پره-ناتال و اندومتریوز هم در این مرکز شکل گرفتند و باعث شد فعالیتهای این مرکز جامع تر و ممتازتر از گذشته شود. هم اکنون مرکز درمان ابن سینا با داشتن ۶ کلینیک و عرضه همه خدمات تشخیصی، همچون آزمایش های سیتولوژی و ژنتیک، سونوگرافی و رادیوگرافی و همینطور عرضه همه مشاوره های در رابطه با باروری، تغذیه، روانپزشکی، ژنتیک و سلامت جنسی، در زمره جامع ترین و برترین مراکز درمان ناباروری کشور قرار دارد و پذیرای بیماران خیلی از نقاط مختلف ایران و دیگر کشورهای منطقه و جهان است. صفورا سلیمانی فخر معاون آموزشی پژوهشگاه ابن سینا، با تاکید بر این که برنامه های آموزشی در پژوهشگاه ابن سینا بر پایه مهارت محوری است، اظهار داشت: تلاش کرده ایم بشکلی دوره ها را تدوین نماییم که بتوان گره از یک مشکل و مساله رفع کرد یا فردی که این دوره ها را می بیند بتواند پس از آن بتواند از مهارتی که آموخته است، در بازار کار استفاده نماید. وی ادامه داد: معاونت آموزشی پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن سینا با نیازسنجی هایی که در سطح مراکز تحقیقاتی و مراکز درمان ناباروری انجام داده است، یکسری دوره های جدید آموزشی تدوین و تألیف کرده و درحال برگزاری این دوره ها است. سلیمانی فخر افزود: در کنار دوره های آموزشی، بحث تحصیلات تکمیلی و پذیرش دانشجوی جنین شناسی یا بیولوژی تولیدمثل تا مقطع دکتری و همینطور جذب فلوشیپ ناباروری را از راه آزمون سراسری را زیر نظر وزارت بهداشت راه اندازی کرده ایم. وی، یکی دیگر از موفقیت های آموزشی پژوهشگاه ابن سینا را آموزش فلوشیپ لاپاراسکوپی توسط اساتید کلینیک آندومتریوز این مجموعه عنوان نمود و اظهار داشت: ما شاهد استقبال گسترده از این دوره های آموزشی بوده ایم چونکه لاپاراسکوپی تکنیک جراحی خیلی کم تهاجمی تر نسبت به عمل های باز است. به نقل از ایشان، بخش های جراحی در دنیا الان به سمت استفاده هرچه بیشتر از تکنیک لاپاراسکوپی سوق یافته است چونکه بازگشت و دوره نقاهت آن کوتاه تر و صدمه بیمار هم بسیار کمتر خواهد بود. سلیمانی اضافه کرد: در معاونت آموزشی پژوهشگاه ابن سینا کوشیده ایم برای متخصصان زنان و زایمان دوره های کوتاه مدت ۲ ماهه و ۶ ماهه تعریف نماییم که بتوانند این آموزش ها را در حد مقدماتی و پیشرفته ببینند. وی ادامه داد: همینطور تلاش شده است برای همکاران پرستار و ماما که در کنار جراح لاپاراسکوپیست قرار می گیرند دوره های آموزشی لازم تدوین و برگزار گردد چونکه این کار به مهارت های ویژه نیاز دارد و الان در دنیا هم اد- لاپاراسکوپی همچون مشاغل بسیار مطرح و آینده دار است و این آموزش ها تواند برای همکاران ماما و پرستار بسیار مفید باشد. معاون آموزشی پژوهشگاه ابن سینا، در ادامه به راه اندازی و برگزاری دوره آموزشی درمان ناباروری با روش IUI اشاره نمود و توضیح داد: این روش یکی از روش های ساده و رایج درمان ناباروری است. در این روش اسپرم بعد از شستشو و جداسازی به داخل رحم خانم تزریق می شود و با انجام این روش، در صورتیکه تحرک اسپرم کم باشد یا دهانه رحم محیط مناسبی برای عبور اسپرم نباشد، شانس حاملگی افزایش خواهد یافت. سلیمانی فخر با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۱۰ مرکز درمان ناباروری سطح ۳ در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به این که یکی از برنامه های وزارت بهداشت توسعه مراکز سطح ۲ ناباروری است که به طور عمده برای تقویت سیستم ارجاع به مراکز سطح ۳ در مناطق محروم کشور راه اندازی می شوند، این فرصت می تواند بازار کار مناسبی برای متخصصان زنان و همینطور تکنسین ها و ماماها باشد. وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف آموزشی مجموعه ابن سینا عرضه آموزش های مورد نیاز مراکز سطح ۲ درمان ناباروری است، اضافه کرد: برای نمونه، تکنسین هایی که در دوره های آموزشی آندرولوژی یا اختلالات ناباروری در مردان شرکت نمایند، می توانند در لابراتوار های آندرولوژی این مراکز مشغول به کار شوند. همچنین، متخصصان اورولوژی می توانند با شرکت در دوره های آموزشی، به صورت تخصصی در زمینه آندرولوژی یا ناباروری مردان فعالیت کنند.

1402/05/20
تگهای خبر: آموزش , اورولوژی , بهداشت , پرستار